server üzerine desktop

Başlatan rizgar, 23 Ağustos 2012 - 18:21:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rizgar

aslında bana ftp server olarak kullanacağım bi program lazımdı. şimdiye kadar windows üzeri filezilla kullandım. işi biraz profesyonel hale getireyim dedim ve ubuntu serveri kurdum. zaten ubuntuya bi sevgim saygım var :)

desktopta olsunki rahat rahat kullanayım dedim ama sanki server kurmanın bi anlamı kalmadı. direk ubuntu kursaydım bi performans farkı olurmuydu bilen varmı.

cagriemer

Dogrudan Ubuntu masaustu surumu kurmakla, sunucu surumu uzerine masaustu paketlerini eklemek arasinda ayirt edilecek kadar buyuk bir performans farki olacagini dusunmuyorum fakat denemek lazim.

heartsmagic

Ben de soruyu şöyle sorayım, başarım (performans) derken neyin başarımından söz ediyoruz :) Bu konuda ben de @cagriemer gibi düşünüyorum, tabi durumu sadece senin anlattığın şeye, yani tek bir ftp sunucusu üzerine yorumluyorum. Tabi illa ki masaüstünde arkada çalışan fazladan süreçler olacaktır, birebir kıyasladığında az da olsa fark olur, fakat senin durumunda bunun gözle görülebilecek kadar belirgin olacağını sanmıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arpia

Bu durumda Sunucu yada Masaüstü kurmak arasında performans farkı donanıma bağlı olarak değişecektir.
Eski bir bilgisayarı sunucu olarak kullanmak istiyorsanız, sunucu kurmak daha mantıklı olacaktır zira bellek kullanımı illa ki daha az olacaktır ve size kullanacağınız servislere göre maksimum bellek gerekecektir.

Fakat günümüz bilgisayarlarında hele ki donanım olarak bir sunucu ise, fark gözlemlemeniz çok zor.