Yazıcı Bakım Modu Neden Çalışmıyor?

Başlatan syagdiran, 07 Mart 2012 - 17:37:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba. Canon Pixma MP280 model bir yazıcı kullanıyorum. Özellikle fotoğraf yazdıracağım zaman yazıcının Yoğun Bakım modunu çalıştırmam gerekiyor. Aksi halde cizgili bir fotoğraf çıktısı alıyorum. Normalde yazıcının Bakım Aracı var. Aşağıda resmini de yerleştiriyorum. Fakat hiçbir şey yapmıyor. Niçin çalışmıyor anlamadım.
Öyle ki fotograf yazdıracağım zaman mecburen malum işletim sistemini kurup, yazıcı bakımını yapıp, tekrar Ubuntuya dönüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Şurada bir şeyler anlatılmış gibi:
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsPrinters/PIXMA

bjcups diye bir uygulama var mı sistemde? Komutu verince bir şeyler diyor mu sana?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

syagdiran

Linki inceledim ama İngilizcem olmadığı için birşey anlayamadım.
Komut ile her hangi bir tepki vermiyor.

heartsmagic

Hiç mi tepki vermiyor? İlla bir şey demesi lazım @syagdiran, en kötü "komut bulunamadı" demesi lazım. Alt satıra düşüyorsa komut var demektir, çıktıyı buraya geçer misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: syagdiran - 07 Mart 2012 - 17:37:11
Merhaba. Canon Pixma MP280 model bir yazıcı kullanıyorum. Özellikle fotoğraf yazdıracağım zaman yazıcının Yoğun Bakım modunu çalıştırmam gerekiyor. Aksi halde cizgili bir fotoğraf çıktısı alıyorum. Normalde yazıcının Bakım Aracı var. Aşağıda resmini de yerleştiriyorum. Fakat hiçbir şey yapmıyor. Niçin çalışmıyor anlamadım.
Öyle ki fotograf yazdıracağım zaman mecburen malum işletim sistemini kurup, yazıcı bakımını yapıp, tekrar Ubuntuya dönüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı?

bende canon kullanıyorum.fotoğraf yazdırırken baskı kalitesini "en iyi" ye ayarlamam yetiyor.Yoğun bakım modu kafa tıkanıklıklarında kullanılıyor benim bildiğim.

syagdiran

sevket@Sevket:~$ bjcups
bjcups: komut bulunamadı
sevket@Sevket:~$

Yazıcı Bakım Komutu da Şu:
sevket@Sevket:~$ printuimp280
sevket@Sevket:~$

if

@syagdiran,
Alıntı yapılan: nasilolcekbuisler - 08 Mart 2012 - 20:51:09
Yoğun bakım modu kafa tıkanıklıklarında kullanılıyor benim bildiğim.
iletisini dikkate aldınız mı? Hem komut çalışmış.

syagdiran

Alıntı YapHem komut çalışmış.
Ama yazıcı herhangi bir işlem yapmıyor.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: syagdiran - 07 Mart 2012 - 17:37:11

eğer ekran görüntüsünde ki  ayarlar ile basıyorsanız ayarlarınız yanlış.değiştirmeniz  kaliteyi artıracaktır.ortam türü: fotoğraf kağıdı eğer seçenek varsa parlak kağıt.baskı kalitesi :yüksek olacak.o çizikler büyük ihtimalle fotoğraf kağıdı seçilmediği için.daha kaliteli baskı için gimp kullanırsan icc profili yükleyin.http://www.digital-photography-school.com/adding-icc-profiles-in-gimp bu adresten bakabilirsiniz. icc yi nereden bulacağım derseniz canon un verdiği cd de var.canon internet sitesinden de indirebilirsiniz.adobe un internet sitesinden de indirebilirsiniz.sayfanın en altında bağlantısı var.
http://www.adobe.com/digitalimag/adobergb.html