Ynt: Yeni Başlayanlar İçin KDE

Başlatan sezmen, 07 Mart 2012 - 19:06:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sezmen

sakın unity ye laf etmeyin pişman olusunuz!!!
Tecrübe ile sabittir...
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.

https://500px.com/sezginmendil

eribol

@sezmen, bir kde sever olarak mesajınızın yerinin burası olduğunu sanmıyorum. Öte yandan gerçekten herhangi bir kayda değer amaca hizmet etmiyor. Emin olun kıyaslamalara geçerse herkesin kendince savunabileceği kullandığı masaüstünün özellikler vardır. Ayrıca bir kde kullanıcısı olarak diyebilirim ki diğerlerini seçmem için de bir çok sebep sayabilirim ama kullandığım sistemi överken birilerini yermek veyahut birilerini övmek şeklinde dile getirirsem kendi fikirlerime bile hizmet etmiş olmam. Tek amaca hizmet eder: Kuru gürültü.

heartsmagic

Benim yazacaklarımın bir kısmını @eribol yazmış, bana da başlığı bölmek kaldı. Ne gerek var yeni bir tartışmaya o güzelim KDE başlığında? Kaldı ki tartışmaya girecek olsam sanırım ben de ağır şeyler söyleyebilirim. "Boş" ifadesi hafif görünebilir gözüne @sezmen ama emin ol çok ama çok ağır bir ifade kendisi. Değerli saydığım vaktimi "boş" tartışmalarla geçirmek istemediğim için şimdilik terk ediyorum başlığı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sezmen

Tecrübe ile sabittir...

eribol

Yazdıklarınızın neredeyse tamamı diğer sistemleri yerme üzerine. Şimdi biz mi abartmış oluyoruz yoksa siz mi yazdıklarınızın farkında değilsiniz? Ayrıca o çok eleştirdiğiniz unity ve gnome kde'den çok daha hızlı bir şekilde geliştiriliyor maalesef. Daha bir yıl öncesinde forumda kde kullanıcısı neredeyse yoktu çünkü kde geliştiricileri yıllar önce çıkardıkları 4 sürümünü bir türlü toparlayamamışlardı. Yeni yeni adam olmuş bir kde görüyoruz. Yıllarca bir çok kullanıcı kde kullanamadı anlayacağınız. İşte o boş dediğiniz unity ve shell'de şu anda o yoldan geçiyor. Forumdaki Kde-Gnome tartışmalarına denk gelmişseniz durumun yeni yeni tersine döndüğünü görmüşsünüzdür. 

sezmen

Benim gibi birini bir tartışmanın içine çektiniz ya helal olsun size...
Pes diyorum...
Size unity nizle vs. mutluluklar...

Forever  KDE + ubuntu=Kubuntu

Tecrübe ile sabittir...

eribol

Alıntı yapılan: sezmen - 08 Mart 2012 - 11:20:51
Pes diyorum...
Size unity nizle vs. mutluluklar...

Forever  KDE + ubuntu=Kubuntu
Tartışmanın tam göbeğine balıklama dalan sizsiniz. Ve artan bir ivmeyle her defasında işi yokuşa süren de sizsiniz.

heartsmagic

Şunu söyleyen birisi:
Alıntı yapılan: sezmen - 07 Mart 2012 - 19:06:07
Ne Unity ne gnome ne XFCE ne de diğerleri... hepsi boş. özellikle ubuntu neden unity de ısrar eder ediyor anlam vermiyorum.

Ardından nasıl şunu söyler anlayamıyorum:

Alıntı yapılan: sezmen - 08 Mart 2012 - 11:20:51
Pes diyorum...

@sezmen, bize helal olsun olmasına da, en büyük erdemlerden biri insanın hata yaptığını kabul etmesidir. Hâlâ hatanda ısrar ediyor ve ilk alıntıdaki o kocaman "boş" yorumunu içeren, diğer sistemleri neredeyse yerden yere vuran, üzerinde onca emeği olan geliştiricileri bir kalemde silen eleştirini "çok ufak bir duygu paylaşımı" olarak görüyorsun. Tamam, o ufak bir duygu paylaşımıysa @eribol ve benim paylaşımlarımız da "ufak"tı. Neden bu kadar alındın?

Ayrıca senin düşüncenin aksine bizler tek bir boyuttan bakmıyoruz olaya. KDE de, Unity de, Shell de bizler için. Birini överken diğerlerini yerin dibine batırmıyoruz. Hiç hazzetmem çünkü o türlü eleştiriden.

Sana istediğin ortamda ben de mutluluklar diliyorum. Ancak, bu forumda, bu platformda bu tarzda yapılan "boş" eleştirileri her zaman karşılarım. Değerli vaktim gidiyor evet, fakat hem kullanıcı hem yönetici olarak bu benim vazifem. "Boş" eleştirilere ne yazık ki müsaade edemem.

sezmen

Tecrübe ile sabittir...

Rica ediyorum kapatın şu meseleyi artık...

heartsmagic

@sezmen, meseleyi kapatmayan bizler değiliz.

1. Sadece Unity'yi değil, KDE haricindeki tüm masaüstlerini geçtim eleştirmeyi, boş diyerek kıyıp geçtin.
2. Unity babamızın oğlu değil, kaldı ki mesele ne Unity ne de başka bir şey, mesele senin eleştiri sandığın tutumun. Eleştiriden fersah fersah uzak olan bu vurdumduymaz tavrın. Unity'yi savunmuyoruz yani burada, seni eleştiriyoruz.
3. Söylediğim gibi meseleyi kapatmayan bizler değiliz, madem kabul etmeyeceksin hatanı, daha fazla meseleyi "sen" uzatma, kapat lütfen.