Ses Cızırtısı Sorunu

Başlatan eRenleR, 29 Nisan 2012 - 10:48:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRenleR

İyi günler arkadaşlar,

Sesle ilgili ufak bir sorunum var 12.04'de. Gerek Film oynatıcıda gerek VLC Player'da gerek ise Rythymbox'da
ses azaltıp arttırırken cızırtı yapıyor.
12.04'e ait bir sorun mu acaba, zira önceki sürümlerde karşılaşmamıştım.

Teşekkürler.

burk

@eRenleR yani sesi açtıktan sonra değil, açarken cızırtı yapıyor, öyle mi?

eRenleR

Normal sesle oynama yapmadığım zaman ses gayet güzel fakat sesi açarken veya kısarken cızırtı oluyor.

burk

@eRenleR ses ayarlarında bulunan "Ses efektleri" sekmesinden uyarı için başka bir ses seçin, eğer diğer seslerde de sorun oluyorsa uyarı ses düzeyini kapatın.

X-ritch

Arkadaşlar merhaba,
Benzer bir sorunu ben de yaşadığım için konunun altına devam etme gereksinimi duydum. Ubuntu 11.04 versiyonunu kullanıyorum. Gerek video ve ses oynatıcılarından gerekse de internet üzerindeki youtube, dailymotion, grooveshark ve fizy gibi adreslerden direkt aldığım seslerden herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak bu videolar herhangi bir sitede gömülü ve ben bu videolara site üzerinden ulaşabiliyorken seste cızırtı yaşıyorum. Çözüm konusunda önerilerinizi bekliyorum.

ct

Merhaba,

@X-ritch, Başka tarayıcılarda da aynı problem oluyor mu?

X-ritch

Mozilla Firefox'ta herhangibir sorun yok. Yalnız Chrome'da hışırtı alıyorum.

if

@X-ritch, Chrome tarayıcısı kendi içerisine gömülü gelen flash oynatıcıyı kullanmaktadır  ki sanırım sorunun kaynağı bu. En azından iletilerinizden çıkardığım ilk sonuç bu. Chromium kullandığınızda durum nasıl?