Ubuntu Sever Edition Kurulum

Başlatan NEFRiT, 06 Mart 2012 - 19:14:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NEFRiT

Merhaba bazı sorularım var;

1- Ubuntu server da 32 bit ile 64 bit sistemlerin tek yada en büyük farkı windows ailesinde olduğu gibi bellek desteği ile mi alakalı ?

Dahası ubuntu server kurmamın amacı hali hazırda windows 2003 server da bulunan siteleri ubuntu server da yayınlamak. Dolayısı ile bana mail server, dns, apache, php ve mysql lazım.

2- Ubuntu serverda nasıl bir dns yazılımı kuruluyor ? Kaç seçenek var dns için ? DNS serverda web sitesi ekleyip - silebiliyormuyum ? Çocuk oyuncağı kadar kolay mı ?

Dahası ise mail server ve spam koruması için spam assasing, bunların kurulu olması lazım, yada kurmam lazım.

3- Ubuntu server kurulumu tamamlandığında mail server kurmuş oluyormu ? Markası nedir ?

4- QMAIL düşünüyorum aslında yannız kurulumu ve ayarları için nerede ise 1 SAYFA dolusu kod yazmam gerekiyor, bu ayarlar için yokmu grafik arayüz ? Yada TXT benzeri config dosyalarına girmektense yokmu başka kolay yöntem qmail kurmak ve ayarlamak için.

5- Ubuntu server kurulurken sanırım apache kendinden kuruluyor ? Ama bunun versiyonu nedir ? Ben php ve mysql resmen yeni bir güncelleme  duyurdumu kullanmak isterim, ubuntu serverda eski versiyon php yi ve apache yi kaldırmak ve yenilerini kurmak kolaymıdır, zormudur ? 1 günüm gidermi bunlar için.

Bu tür yazılımları kaldırmak ve yeniden kurmak performansı etkilermi ? Sistemde hatalara neden olurmu ?

6- ubuntu server grafik arayüzü olmayan bir versiyon; koddan anlamayan biri olarak grafik arayuz kurmam gerekecek; forumda üyenin biri grafik arayuz kurdum yeniden açtığımda sistem açılmadı hata verdi diyor,,, NE BİÇİM İŞTİR ???  Neye dikkat etmek gerekir ?

Ozmo

#1
1. sorun için evet ram

2. 3. 4. 5. soruların için http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=22.0 buraya bak

Lamp= Linux apache mysql php baş haflerinden olur dns sever için bind kullanıyoruz....

grafik ortam istiyorsan centos dene...

kolay gelsin birde konu açmadan önce arama yapalım lütfen!!! windows sunucusunun yapabileceklerini daha fazlasını linux yapar emin ol zaten dünya çapında sunucu tarafında linux ve unix hakimdir....


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mart 2012 - 20:05:30

ayrıca konsoldan korkma grafik ortamından kork :) zira grafik ekran'ı kullanması zor (şahsi düşüncem)

burada webmin diye sunucu yöneticisi var http://webmin.com/ daha zafla bilgi için google amcaya sor webmin'in gelişmiş hali virtualmin kişisel kullanım için ücretsiz http://virtualmin.com/ daha fazla bilgi için google amcaya sor :)


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mart 2012 - 20:12:44

birde ehcp var virtualmin ile aynı işi görüyor ama daha basit http://ehcp.net/ gene daha fazla bilgi için google amcaya sor...

heartsmagic

Linux'un herhangi bir dağıtımını sunucu olarak kullanacaksan görsel arabirimden uzak dur zaten. Gereksiz yere paket, gereksiz yere güvenlik açığını engellemiş olursun. Bunu şu şekilde anlama, illa güvenlik açığı mı olur? Hayır olmaz tabi ama sunucu demek güvenlik demekse, bu ihtimali en aza indirmek lazım. Kaldı ki bir sunucuda neden masaüstü paketleri kurulsun ki, neden boşu boşuna sistem kaynaklarını tüketsin ki?

Şu bir gerçek, sunucu üzerinde işleri yapmak çocuk oyuncağı değil, hele hele başka bir platformdan geliyorsan bol bol okuman, bol bol dosya düzenlemen, belki bol bol sorun çözmen gerekecek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.