Hotmail'de Okunmuş İletiler Sorunu

Başlatan XRumer, 06 Mayıs 2011 - 09:18:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XRumer

Forumda bu konuyla ilgili arama yaptım ama bulduğum sonuçlar hep Gmail ile ilgiliydi. Hotmail hesabımı Thunderbird ile okuyorum, Thunderbird ayarları otomatik yapıyor. Fakat okuduğum iletileri Hotmail'in sitesine baktığımda okunmuş olarak işaretlemediğini görüyorum. Bir de Wiki'deki anlatıma bakarak Evolution'a kurdum ama orada da farklı bir sorun karşıma çıktı. Evolution'da okunmuş iletiler Hotmail sunucusunda okunmuş olarak işaretleneceğine silinmiş öğelerin arasına gönderiyor. Bu sorunun bir çözümü var mı ya da bu Hotmail'de sorunları yaşatmayacak başka bir e-posta okuyucusu mevcut mu?

MoShic

Başka bir alternatif var mı bilmiyorum .Eğer Thunderbirdde sorun yaşamıyorsan ve illa ki Hotmail'den iletilerini açman şart değilse Thunderbird'le devam et. Ha Gmail içinse bir önerim var;Gmaile diğer hesaplarını aktarabiliyorsun,bugün denedim.Kişileri de aktarabiliyorsun ama istersen sadece e-postaları da aktarabilirsin.Tavsiye ederim.
Eski ID: Mar yJuana

bytan

Anlatımlardaki ve uygulamadaki fark gmail ile hotmail olmasından ziyade IMAP veya POP/3 olması olabilir mi?

Alıntı Yap
POP3 is designed to delete mail on the server as soon as the user has downloaded it.

http://gmailblog.blogspot.com/2008/05/getting-gmail-anywhere-imap-versus-pop.html
http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_POP_server_for_Hotmail
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

XRumer

Gmail'de pop iletilerini de Imap iletilerini de sorunsuz alabiliyorum, sorun sadece Hotmail'de.

canosayan

hotmail destek veriyor mu emin değilim ama imap protokolü isteğini daha iyi yapar. bir de ayarları otomatik yaptırmak her zaman manalı değil. iletileri sunucuda bırak seçeneği işaretlenmiyor olabilir.

diğer önerim ise daha basit. eğer bir gmail hesabın varsa bırak işi gmail halletsin. thunderbird yerine pop3 ayarını gmail e kur. gmail hesabından tüm e-postalarını çek.
Chmod bizim işimiz.

XRumer

Eskiden Gmail'e yönlendirip oradan çekiyordum ama şimdi Gmail hesabımı kapattyım o nedenle işimizi bu hesap üzerinden görmek istiyorum. Imap üzerinden Hotmail kullanmak isterdim ama Hotmail'in böyle bir desteği yok. Thunderbird'le ayarları otomatik yapıyorum bu doğru ama Evolution'da elle yaptım, orada da okunan iletilerin silinmesi sorunu var.

bytan

İkinci verdiğim bağlantıda ve oradan yaptığım alıntıda neden silindiği belirtiliyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

balik

Merhaba.

e-posta istemcisi olarak Evolution kullanmaktayım. İletileri bu uygulama üzerinden okuyor ve siliyorum. Çalıştığım kurumda kullandığım bilgisayarda Ubuntu kurulu değil. Dolayısıyla direkt olarak tarayıcı kullanarak iletileri okuyorum ve Evolutionda sildiğim iletilerim silinmediğinden tek tek silmek zorunda kalıyorum.

Gelen İletileri Evolution ile sildiğimde gelen kutusundan da silinmesini nasıl sağlayabilirim?

heartsmagic

Hotmail yanlış bilmiyorsam eğer sadece POP3 desteği veriyor. Senin istediğin şeyse IMAP ile yapılabiliyor. Bunu destekleyen bazı 3. parti yazılımlar var galiba ama ne kadar kullanışlı ve güvenlidir bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.