Çalışma Bölümleri

Başlatan özbilen, 03 Şubat 2012 - 10:15:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özbilen

Bilindiği gibi ubuntuda sağ alt köşede çalışma bölümleri var. Ben dün evde yokken kardeşim allem etmiş kallem etmiş buların üçünü kitlemiş. Tercihlerden çalışma alanını bir tane yapıp sonra tekrar 4 çalışma alanı yaptım ancak düzelmedi. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim.
özBilen

Aequitas

Sanırım gnome-shell kullanıyorsunuz.

Compiz config settings manager>Genel seçenekler>Masaüstü boyutu>Yatay sanal masaüstü sayısı:4 Dikey sanal masaüstü sayısı:1 Masaüstü sayısı:1

Eğer Unity kullanıyorsanız yatay ve dikey sanal masaüstü sayısını 2 yapın.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

alquirel

Alıntı yapılan: Aequitas - 03 Şubat 2012 - 13:38:58

Compiz config settings manager>Genel seçenekler>Masaüstü boyutu>Yatay sanal masaüstü sayısı:4 Dikey sanal masaüstü sayısı:1 Masaüstü sayısı:1

Gnome Shell kullanıyor olsa bile bu ayar bir işe yaramayacaktır, çünkü Shell Compiz ayarlarını okumaz.
Shell'de çalışma alanı sayısı dinamik olarak artıyor, yani her zaman bir tane boş çalışma alanı olacak şekilde ayarlıyor kendisi.

Aequitas

Evet, doğru. O noktayı gözden kaçırmışım, düzeltme için teşekkür ederim.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

özbilen

peki nasıl çözülecek bu problem?
özBilen

alorak

Ekran görüntüsü yüklerseniz daha iyi anlayabiliriz sorunu. gnome-shell masaüstü ortamı olduğunu düşünmüyorum sorundakinin.
özgürlük için

gecegezen

acaba ubuntu'nun hangi versiyonunu kullanıyorsunuz sağ alta değince aklıma ubuntu 10.10  ile gnome2 geldi.
eğer gnome2 işe @Aequitas dedigi yöntemle düzelmesi lazım ama basamakları biraz farklı olabilir.
yanlış hatırlamıyorsam başlangıç için sistem => tercihler
Alıntı yapılan: Aequitas - 03 Şubat 2012 - 13:38:58

Eğer Unity kullanıyorsanız yatay ve dikey sanal masaüstü sayısını 2 yapın.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

özbilen

ubuntuyu 11.04'e yükselttim yükseltmeyle birlikte problem ortadan kalktı.
özBilen

alquirel

Sürüm değişikliği yapıldığı için etiketi kaldırıyorum, ve kilitliyorum.