Ubuntu Paketleri manuel indirme ve kurma?

Başlatan adnan_gungor, 17 Temmuz 2010 - 15:03:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adnan_gungor

Selam
Bir hafta dır netbook ubuntu kurdum ve çok memlunum aynısı masaüstü bılgısayarıma da kurmak istiyorum yanlzı benim internetim yok! Sorum gerekli olan multimedia codek ve paketleri sayfadan indire bilirmiyim ve nereden indire bilirim ve ses ve video için hangi codek ve paketler gerekiyor?

Teçekürler

empax

Farklı çözümler var ancak ancak %100 çözüm olur mu bilemem. http://packages.ubuntu.com/ sitesinden paketleri çekebilirsiniz ancak bağımlılıkları çok falza olduğundan sinir krizi geçirme ihtimaliniz var. :) Diğer yöntemleri tavsiye ederim.

1- Ubuntu kurlu bilgisayarınızdaki Ubuntuyu tüm paketleri ve ayarlarıyla kurlum CD'si haline getirp diğer bilgisayara kurabilirsiniz.(Remastersys)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8665.0.html

2-Eğer şimdiye kadar sudo apt-get clean komutunu vermediyseniz kurulan tüm programlar,kodekler vs.  /var/cache/apt/archives konumunda duruyordur. Bunları Ubuntu kuracağınız bilgisayara taşıyıp terminalde klasörün içerisine girip aşağıdaki komutu verin(tek seferde tüm paketleri kuracak). Bağımlı olduğu paketlerde sorun çıkarabilir garantisi yok.
sudo dpkg -i *deb
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

matrax_41

sudo aptitude install -d "paketadı" şeklinde paketi bütün bağımlılıklarıyla kurmadan indirebilirsin. Sonra /var/cache/apt/archives dizininden paketleri alıp kurabilirsin.

heartsmagic

Aslında bu konuda bir uğraşımız vardı ancak tam anlamıyla hayata geçiremedik. İlk denemeyi yapmak istersen:
http://rapidshare.com/files/405813560/internetsiz.tar.bz2.html

Arşivi açıp, bu dizinde:

sudo sh kur.sh komutunu verirsen duruma bir bakarız. Sanırım Java lisansını doğrudan kabul ettirme olayını halledecektik ancak şimdilik kaldı. Eğer kurulum esnasında lisans onayı istemezse ve kurulumdan sonra Java sorunu yaşarsan tekrar yap kurulum işlemini. Eğer  bu da işe yaramazsa bir bakarız duruma.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aequitas

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

Paket silinmiş ya da silmişim :) Büyük ihtimalle silmişimdir. Zaten bu yöntem şu an için işe yaramaz, paketler çok geride kalacaktır, iki sene önce hazırlamışız.

Not: Rapidshare de güzel bir tercih olmamış :)

Aequitas

Evet ya, son mesajın iki yıl öncesine ait olduğunu mesajı gönderdikten sonra fark ettim, mesajı da göndermiş bulunduk :)
@matrax_41'in söylediği şekilde netbook ile indirip diğer bilgisayara o şekilde kurulum yaptım.
Gıcır gıcır bilgisayar aldık ama 3G modem bir türlü bağlı kalamıyor internete, 10 saniye sonra kopuveriyor bağlantı. Neyse bu sorunu forumda biraz araştırdım ama çok popüler olmadığı için çözüm bulunamamış, ben de vazgeçtim zaten çözmekten. Böyle de işimizi gördük bir şekilde :)

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

heartsmagic

O kopma sorunu için Windows tarafından bir şey yapılıyordu sanki, güçle mi alakalıydı başka bir şeyle mi tam hatırlamıyorum.