[Çözüldü] Uyku modundan uyandiginda siyah ekran

Başlatan fakasupi, 20 Haziran 2012 - 15:42:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fakasupi

Iki gün öncesine kadar hicbir sorun yoktu, ne güzel uykuya alip sonrada tek tusla uyandiriyordum. Ancak ne olduysa oldu iki gündür "Askiya Al" tikladiktan sonra uyandirmak istedigimde siyah bir ekran beni karsiliyor, sadece *fare göstergesi var baska hicbir sey tepki vermiyor. Power tusundan kapatmak zorunda kaliyorum.
Gün icersinde cok acip kapattigim icin sürekli uyku moduna aliyorum, böyle bir sorun olunca da cok sinir bozucu bir hal aldi. Sorun ne onu da anlayamadim, acaba güncellestirme sonrasinda mi bir seyler bozuldu anlamadim ki :( Sirf bu yüzden format atmak istemiyorum, zira benim icin cok önemli.

Simdi Ubuntu 2D yi secip denedim, bir sefer sorun olmadi sonra gene denedim görüntü geldi ama tepki vermedi kitlendi.

Kusura bakmayin klavyem Almanca oldugu icin Türkce karakterler kullanamiyorum.

heartsmagic

Geçen gün gelen çekirdek güncellemesinden sonra mı oldu bu olay? Grub üzerinden eski çekirdeği açarak denedin mi? Ayrıca bu makinenin markası ve modeli nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fakasupi

En son yaptigim güncellemelerden sonra oldu diye düsünüyorum ama emin degilim.    
3.2.0-24 ve 3.2.0-23 ile denedim biraz önce onlardada sorun oluyor, uyandiktan sonra dit diye bi ses geliyor bilgisayardan ama ekran siyah hicbirsey yok, monitörün led göstergesi yanip sönüyor ondada anlamadim.
Hay Allah nerden cikti bu sorun ne güzel hersey yolundaydi.

HP Pavilion a6759de Desktop-PC

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01663671&cc=de&dlc=de&lang=de&lc=de&product=3890784#N332

if

@fakasupi, lspci | grep VGA
lsmod
çıktılarına bakabilir miyim? gksu gedit /etc/default/grub ile açacağınız belgedeki GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" satırını GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash no_console_suspend" şeklinde değiştirip sudo update-grub komutunu uyguladıktan sonra deneyin bir de.

fakasupi

Sorun Nvidia sürücüsünün son güncellemesinden sonra olmus. Kontrol ettim 302.17 li olan sürüme gecmis bende ek sürücülerden bi alttaki secenegi sectim ve eski sürüme döndü. 295.49 olana.

Sayfasindan baktigimda 302 beta olarak görünüyor nasil olduda yüklendi bu anlamadim.
Cok sükür sorun cözüldü ancak aklima sunuda getirmeden edemiyorum. Linux dan Nvidia ya söylenen agir hakaretlerin akabinde böyle bi olayla karsilasmam beni sasirtti  :o