[Arşiv]Macera arayanlara: Intrepid Ibex

Başlatan heartsmagic, 12 Haziran 2008 - 04:27:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Alıntı yapılan: DeSPeRaDo - 08 Temmuz 2008 - 09:49:43
@heartsmagic bazı donanımsal sorunların kullanıcıların kernellerini derleyerek aştıklarını duymuştum. Zaten derlememenin amacı da özelleştirmektir. Siz bu tarz bir çalışma yapmışmıydınız.

Hayır hiçbir ek çalışma yapmadım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maxspacemax

Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 08 Temmuz 2008 - 09:56:23
Intrepid Ibex i geçen hafta denedim ama kuramadım bile.

Kursamda kablolu ethernet kullanıyorum. Bir yarar sağlamaz.

Aynen katılıyorum. Bende kuramadım. Acemilikten denilebilir. Yazılım seç ve Kur'da takılıyor ve burada hata veriyor.

atomkarinca

Alıntı yapılan: maxspacemax - 09 Temmuz 2008 - 06:46:17
Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 08 Temmuz 2008 - 09:56:23
Intrepid Ibex i geçen hafta denedim ama kuramadım bile.

Kursamda kablolu ethernet kullanıyorum. Bir yarar sağlamaz.

Aynen katılıyorum. Bende kuramadım. Acemilikten denilebilir. Yazılım seç ve Kur'da takılıyor ve burada hata veriyor.

WPA ve WPA2 Sorunu  başlığında yazmıştım burayada ekleyeyim. Kurulum sorunlu olursa dert değil temel sistemi ve arkasından grubu kurun. Ve sistemi bununla açıp kurmak istediğiniz masa üstünü aptitude ile kurun (örneğin; aptitude install kubuntu-desktop) Çünki tasksel düzgün çalışmıyor ve apt-get bağımlılıkları ve çelişkileri aşamıyor.

erginemr

@tanzer,

Yakın bir zamana kadar ben de aptitude taraftarıydım. Ancak;
sudo apt-get install program_ismi
ile kurduğunuz bir programı;
sudo apt-get autoremove program_ismi
komutunun, bağımlılıklarıyla birlikte başarıyla kaldırdığını gördüm.

Bu konuda daha fazla bilgi için:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2211.msg23491#msg23491
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=2211.msg23526#msg23526

aynshtein

Bu arada, hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum ama 10 temmuzda Alpha 2 sürümü çıkacak. Sanıyorum o zaman bu sorunların bir kısmı ortadan kalkacaktır. Bir de benim bizzat denediğim bir şey var. Intrepid'i direkt CD'den kurmaktansa, Ubuntu Hardy kurup güncellemeleri yapmak daha randımanlı. Çünkü direkt olarak kurduğumda sürekli kernel hatası verip durdu. Her seferinde Grub ayarlarıyla oynamak zorunda kaldım. Ama yükseltme yaptıktan sonra sadece bir kere Grub menüsüne noapic kodunu eklemem yeterli oldu... Gerçi sürüm yükseltme 5-6 saat sürüyor ama, denemek için vakti olanları (özellikle de 2. bilgisayarı olanları) pek etkileyeceğini sanmıyorum...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

ufuk_k

Alpha1 Intrepid'i 2 kez kurmaya çalıştım, kurulumda hep hata aldım, GNU core utils ve apt-get dışında hiç bir şey yüklenmedi. Sonrasını tamamlamıştım ama hep eksik bağımlılıklar, hatalar. Benimki zevk içindi tabii, Hardy'den memnunum, tıkır tıkır çalışıyor.

aynshtein

Zaten şu aşamada Intrepid'in Hardy'den görstel tek farkı  siyah menü çubuğu :) Canonical'ın açıkladığı diğer yeniliklerden bazıları şunlar:

* Linux kernel 2.6.26
    * GNOME 2.23.4
    * Yeni NewHuman teması
    * Firefox 3.0
    * GIMP 2.4.6
    * OpenOffice.org 2.4.1

Ancak, kurulumdan sonra kararlılık sorunları olduğundan bu özellikleri test etme imkanım olmadı...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

atomkarinca

Alıntı yapılan: aynshtein - 09 Temmuz 2008 - 15:21:03
Zaten şu aşamada Intrepid'in Hardy'den görstel tek farkı  siyah menü çubuğu :) Canonical'ın açıkladığı diğer yeniliklerden bazıları şunlar:

* Linux kernel 2.6.26
    * GNOME 2.23.4
    * Yeni NewHuman teması
    * Firefox 3.0
    * GIMP 2.4.6
    * OpenOffice.org 2.4.1

Ancak, kurulumdan sonra kararlılık sorunları olduğundan bu özellikleri test etme imkanım olmadı...

Bunlardan sadece kernel 2.6.26 yok galiba Hardy'de. Diğerlerinin 8.04.1'le beraber gelmiş olması gerekiyor. Ha evet bir de yeni tema var.

Bir de benim merak ettiğim kernel 2.6.26'da bir sürü kablosuz modem sürücüleri ve ATI sürücüleri olması gerekiyordu. Evet ATI kartlarda ilerleme var ama hala daha bir sürü insan kablosuz modem sorunu yaşıyor. Bu konuda ilerleme yaşayan var mı?

heartsmagic

Gnome'un 2.23.x olması çok zor Hardy altında. Intrepid'de görürsünüz ancak bunu.

Bu başlığı açan bendeniz de Hardy üzerinden yükseltme yapmış ve ufak tefek pürüzler haricinde pek hata almamıştım. Intrepid şu an için ayakta ve gözüme ilişen büyük bir sorunu yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.