Fedora 17 yazılım merkezi

Başlatan TahaKaradeniz, 02 Ağustos 2012 - 16:59:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TahaKaradeniz

Fedora 17 kurdum mutlu mesut sıfır hatasız yaşarken yazılım merkezinden yazılım eklerken ve kaldırırken sorunlar olduğunu farkettim. Uçbirimden yum install veya yum remove komutuyla iş görürken sorun yok fakat yazılım merkezinde kurulum veya kaldırma yapamıyorum. Uygulanıyor diyor 3-4 sn sonra bitiyor işlem. Tabi kurmadan veya kaldımadan...
Mint-Ubuntu-Mageia-Pardus-Arch

Özgürlük için LİNUX !

cagriemer

Yazilim merkezini ucbirimden baslatip bir hata veriyor mu kontrol edin lutfen.

TahaKaradeniz

Başlattım ve deneme olsun diye Smplayer'ı kurmaya çalıştım. Lakin uçbirimde de yazılım merkezinde de hiç hareket olmadı.

Özgürlük için LİNUX !

heartsmagic

Hatada mı basmıyor veya vermiyor? Sistem güncel mi? strace paketini kur ve şu şekilde çalıştır uygulamayı:
strace uygulama_ismi
Ardından en son satırlarını buraya geçersin bir kurulum denedikten sonra.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

TahaKaradeniz

Hatada basmıyor. Sistem güncel. Hatta daha bugün 125 mblık güncelleme daha yaptı. :)

Söylediklerinizi yaptım. Fakat ilginç bir şekilde uçbirim çıkan sonucun tamamını kopyalamama izin vermiyor.

recvfrom(3, "w\2\275\31\234]\16\0\3\21\1\0\20\0\0\0\0\0\0\21\21\21\21\21\0\0\3\0372\2\0\0", 4096, 0, NULL, NULL) = 32
recvfrom(3, 0x16a5ef4, 4096, 0, 0, 0)   = -1 EAGAIN (Resource temporarily unavailable)
recvfrom(3, 0x16a5ef4, 4096, 0, 0, 0)   = -1 EAGAIN (Resource temporarily unavailable)
poll([{fd=4, events=POLLIN}, {fd=3, events=POLLIN}, {fd=11, events=POLLIN}], 3, -1^[[1;2C) = 1 ([{fd=3, revents=POLLIN}])
recvfrom(3, "w\2\275\31Db\16\0\3\20\0\0\20\0\0\0\0\0\0\20\20\20\20\20\0\0\3\0372\3\0\0", 4096, 0, NULL, NULL) = 32
poll([{f

Bir kısmı şöyle.

Özgürlük için LİNUX !

heartsmagic

Son satırları bize yeter, fakat hata gibi görünen şeyden fazlaca bir şey çıkmıyor. Bu uygulamanın tam ismi neyse ona göre hata kaydı var mı yok diye bakabilirsin belki.

TahaKaradeniz

Bahsi geçen yazılım merkezi ''gpk-application'' diye geçiyor. Daha önceki sürümlerde dil sorunu varmış sanırım. Acaba 17'de de mi aynı sorun var ve sebep bu mu?

Özgürlük için LİNUX !

heartsmagic

Hemen deneyelim o zaman:

LC_ALL=C apk-application ile aç uygulamayı ve bir şeyler kurmayı dene.

TahaKaradeniz

gpk-application

olacaktı, özür dilerim.

LC_ALL=C gpk-application

dedim. Yazılım merkezi açıldı fakat gene kurmadı.

''running'' ardından '' resolving dependencies'' diyor fakat sonrası yok.

Özgürlük için LİNUX !

heartsmagic

Peki root olarak başlattığında kurulum yapıyor mu?

TahaKaradeniz

Root olunca kurdu Smplayer'ı. Her seferinde uçbirimden mi girmeliyim yoksa düzeltmenin yolu var mı?

Özgürlük için LİNUX !

heartsmagic

Açıkçası Fedora'ya hakim olmadığım için sağlıklı yorum yapamıyorum. Normalde bu uygulamayı açmaya çalıştığında senden parola istiyor mu? Bir şekilde belki yapılandırmasını sıfırlamayı deneyebiliriz ancak onun için de araştırma yapmak gerekebilir. Eğer açabiliyorsan sisteme ikinci bir kullanıcı aç, eğer onda sorun olmuyorsa anlarız ki bu mesele senin kullanıcınla sınırlıdır.

TahaKaradeniz

Ya daha önce başka uygulamaları kurdum sıkıntı olmamıştı. Sanırım ayarlarımda bir sıkıntı var. Biraz kurcalayayım. Gerçi sayenizde program kurabiliyorum artık çok da mühim değil yani. :) Teşekkür ederim @heartsmagic .

Özgürlük için LİNUX !

heartsmagic

Rica ederiz @TahaKaradeniz, umarım sorunu kalıcı olarak da çözersin.

bircan

Alıntı yapılan: TahaKaradeniz - 02 Ağustos 2012 - 16:59:53
Fedora 17 kurdum mutlu mesut sıfır hatasız yaşarken yazılım merkezinden yazılım eklerken ve kaldırırken sorunlar olduğunu farkettim. Uçbirimden yum install veya yum remove komutuyla iş görürken sorun yok fakat yazılım merkezinde kurulum veya kaldırma yapamıyorum. Uygulanıyor diyor 3-4 sn sonra bitiyor işlem. Tabi kurmadan veya kaldımadan...

Aynı sorunla bende karşılaştım. Yarım kalan işlemleri devam ettiren aşağıdaki komut sorunu giderdi.

yum-complete-transaction