Ubuntu için akıllı tahta yazılımı

Başlatan ulash, 12 Ocak 2012 - 22:08:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulash

Ubuntu için bildiğiniz akıllı tahta yazılımı var mı acaba ?

Bir arama yaptıktan sonra mesajımın oldukça eksik olduğunu farkettim. Şöyle açıklayayım ; ben akıllı tahtayı kontrol eden kullanan bir yazılım değilde, akıllı tahta kullanımımı geliştireceğim, pratik yapabileceğim akıllı tahta simulasyon uygulaması arıyorum.

aysel_aksu

SMART diye bir yazılım vardı ama açık kaynakmıydı bilmiyorum. SmartBord softwares diyerek aratırsanız birçok yazılım bulabilirsiniz.

ulash

Aysel cevabın için teşekkür ederim, tam da ona bakıyordum... Şimdi şöyle bir sorun var :

Bizim üniversite bu smart'ın windows sürümünü almış ve bunun yanına yaklaşık 300 tane lisans almış (lisans kodu). Ben şimdi sitesinden indirdim linux versiyonunu ama tar.gz şeklinde olduğu için kuramadım. İçinden .deb de çıkmadı. Ayrıca o lisans kodunu bu linux sürüm için kullanabilirmiyim bilmiyorum, diğer türlü sadece 1 aylık hakkım var. Ben özgür yazılımında mutlak bu tarz bir program karşılığı vardır diye düşünmüştüm.

aysel_aksu

Eğer aynı  programın sürümleri  ise size bu kodları ortak kullanma hakkı vermişlerdir mutlaka. Yetkili kişiye mail atın bence. Çözülebilir bu şekilde.

heartsmagic

tar.gz paketi varsa deneyebilirsin kurmayı. Derlemek gerekiyordur, belki gerekmiyordur bile doğrudan ikilik dosyaları dağıtıyorlardır. Zira lisans isteyip de kaynak kodu dağıtacak çok az babayiğit var. Arşivin içinde neler var, neler yok buraya bir geçebilirsen yorum yapabiliriz belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ulash

*Heartsmagic  cevabın için teşekkürler

Şimdi bu 32 bit bir yazılımmış, benim sistemim ise 64 bit. Ben dosyaların içinde ayrı ayrı deb paketleri buldum fakat bu 32 bit yazılım benim sistemde çalışır mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2012 - 22:59:58

Hatalı işlemci mimarisi yazıyor. Ben sağda solda araştırmaya devam edeyim, belki bir linux çözümü vardır.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2012 - 23:02:20

Şöyle bir şey buldum :

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1403483

ama ne anlatılıyor anlamış değilim.

if

@ulash, indirdiğiniz .tar.gz paketini çıkartın, çıkan dosyanın içine girin ve linux32 ./install komutunu yürütün.