Bluetooth Hatası

Başlatan Freenux, 07 Ocak 2012 - 00:57:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Freenux

Merhaba arkadaşlar, benim size bir sorum olacaktı.
Bluetooth'u laptoptan açıyorum sonra işletim sistemimden de bluetooth simgesine tıklıyorum. Eşleştirme yaptığım için direk telefonumun ismi geliyor. İsmine tıklayıp alttaki seçeneklerden "Dosyalara Gözat" seçeneğine tıkladığımda aşağıdaki hatayı veriyor.

"Error: Error invoking
GnomeBluetoothApplet.browse_address_finish: Connection refused ."

İnternette araştırdım ama bulamadım. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

burk

Bilgisayarın ve cep telefonunun markası nedir? Ayrıca daha önceden bu ikili arasında veri alışverişi yaşandı mı?

Freenux

Cep telefonumun markası C3-00, bilgisayarım ise Lenovo G570.
Hiçbir şekilde dosya gönderemiyorum, Connection Refushed diyor.

if

@Freenux, hatırladığım kadarıyla bluetooth erişimlerinde, dosya alıp-verme işlemlerinde cep telefonunu bağladıktan sonra ya bir şifre ataması yapılıyordu bu işler için ya da şifresiz yapma seçiliyordu. Böyle bir şey var mı? Varsa siz nasıl yaptınız?

Freenux

Kendisi eşleştirme kodu yazdı, benden de eğer doğruysa "Kabul"e tıklamamı istedi. Telefondan ve pc'den kabul'e tıkladım hepsi bu.

burk

@Freenux bluetooth ayarlarından cihazını ekleyip bir de o şekilde veri göndermeyi dener misin?

krwlng

Öncelikle bluetooth tercihlerinden cihaz kurulumu yapmanız gerekiyor, buna rağmen her bağlantı başarıyla gerçekleşmeyebilir, bazen dosya gözatma sırasında bağlantı kopabiliyor.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Freenux

@Burk denedim. Bluetooth Ayarları'ndan + simgesine basıp ekledim. Dosya Gönder ya da Dosyalara Gözat dediğimde "Connection Refused" (bağlantı reddedildi) diyor. Onun dediği herşeyi de yaptım halbuki :/

if

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/obexd/+bug/879923 hata kaydının son mesajına göre (23 saat önce gönderilmiş)
obexd-0.43-0ubuntu1 paketi ile çözülmüş sorun.

Freenux

@if Yazılım Yöneticisi'nden "obex" yazdım ve obex ile ilgili olanlardan "obex-server" kurulmamış olarak gördüm. Onu kurdum ve shell + bluetooth ayarları uçtu. Kaldırdım fakat geri gelmedi. Yani anlayacağın iyice cacık oldu :) Bluetooth'u artık boşverdim, olmuyorsa olmaz ama shell çok büyük kolaylıktı uçması benim açımdan kötü oldu :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ocak 2012 - 21:32:24

Gnome-Bluetooth'u kaldırdım, yerine BlueMan kurdum. Sorunum bir nebze çözüldü, hala telefonumdaki dosyaları göremiyorum ama en azından telefonuma dosya gönderebiliyorum. Seri Port Bağlantısı yapmaya çalışıyorum hata veriyor, ben de COM1 protuyla bağlanıyorum. Nokia PC Suite portunu görmezden geliyor. Her neyse yardımcı olmaya çalışanlara tekrardan teşekkür ederim.

if

@Freenux, tek yapman gereken güncellemeyi beklemekti:)