Hoparlörde Ses Var Mikrofon ve Kulaklıkta Yok

Başlatan yavuz21, 27 Mart 2012 - 11:26:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yavuz21

Hoparlörden sorunsuz ses çıkışı var ancak kulaklık ve mikrofon algılayamadı heralde hiç ses yok. 11.10 yeni format attım.

heartsmagic

Forumdaki mevcut başlıklara baktın mı? Kaldı ki bize sadece sorununu aktarıp diğer bilgileri tamamen es geçmişsin. Bilgisayarının markasını modelini, ses kartını falan bilmeden sana yardımcı olamayız. Onları da nasıl vereceğini mevcut başlıklara bakarak görebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nasilolcekbuisler

Alıntı yapılan: yavuz21 - 27 Mart 2012 - 11:26:19
Hoparlörden sorunsuz ses çıkışı var ancak kulaklık ve mikrofon algılayamadı heralde hiç ses yok. 11.10 yeni format attım.

gnome mi kde mi?aynı sorun pardusta başıma gelmişti.o kde kullanıyor kmix den ses kartımı ayarladım.sorun düzeldi.bunda da aynı mantık ile yola çıkarsan ses yöneticisinden ses kartı ayarları,tanımları düzgün mü diye kontrol et.forumda araştır.linux dünyasında ilk senin başına gelmediyse forumda vardır ;)

yavuz21

@heartsmagic hovam Realtek HD Audio ses kartının adı. Daha önce linux minttede aynı sorun olmuştu bilgisayar sadece bir girişden takılan aygıta ses veriyor diğer girişlerdeki aygıtları algılamıyor

6ng4n

biostan HD audio ayarını kontrol etmelisiniz, konsoldan alsamixer yazıp ikincil girişlerle ilgili ayarlara da bakmanız yararınıza olacaktır.
alsamixerde Headphone ve Front Mic açık olmalı

burk

@yavuz21 bir de forumda bu konudaki iletilerde istenen uçbirim çıktılarını da buraya geçin lütfen.

yavuz21

Alıntı yapılan: burk - 29 Mart 2012 - 00:56:38
@yavuz21 bir de forumda bu konudaki iletilerde istenen uçbirim çıktılarını da buraya geçin lütfen.

@burk teşekkürler ilginiz için istediğiniz çıktılar hangileri bayağı bi varda :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Nisan 2012 - 20:13:58

Bu arada kulaklık sorunu çözüldü giriş yerlerini değiştirdim hoporlorle bu seferde hoporlorde yok hangisini kullancaksam onu takıyorum :P

if

Alıntı yapılan: yavuz21 - 11 Nisan 2012 - 20:08:49
Bu arada kulaklık sorunu çözüldü giriş yerlerini değiştirdim hoporlorle bu seferde hoporlorde yok hangisini kullancaksam onu takıyorum :P

Bir tane çıkış olur, ya hopörlörü takarsınız ya da kulaklığı. İkisi birden olmaz.

yavuz21

@if xp kullanırken ikisini ayna anda kullanabiliyordum tabi ek bir ses sürücü yazılımı yüklüydü orda MSI cdsinden . Linuxdada aynı şekilde bir çözüm vardır elbet ama ben bulamadım :)

if

@yavuz21, bakınmak gerek. Jack var, belki çıkışları ayarlayabiliyordur.

yavuz21

@if çok saolasın bütün jack ve mix içerikli yazılımları yükledim ama sonuç yok :)

if

@yavuz21, windows'ta kullandığınız uygulama neydi?

yavuz21