[Çözüldü]Eclipse'de yorumlama yapamamak

Başlatan zeusmaster, 17 Aralık 2011 - 23:26:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeusmaster

Eclipse ile yazdığım kod
print "GAME OVER"

pydev debugger: warning: psyco not available for speedups (the debugger will still work correctly, but a bit slower)
pydev debugger: starting
Finding files...
['/home/bahdem/Belgeler/workspace/deneme1/'] ... done
Importing test modules ... done.

----------------------------------------------------------------------
Ran 0 tests in 0.000s

OK
Exception AttributeError: "'NoneType' object has no attribute 'print_exc'" in <function _remove at 0x178d938> ignored
Up and Running...

if

@bahdem, hata size ""NoneType"nin, 0x178d938'deki "function _remove"un 'print_exc' diye bir 'attribute'u olmadığını söylüyor:)

zeusmaster

Alıntı yapılan: if - 17 Aralık 2011 - 23:40:25
@bahdem, hata size ""NoneType"nin, 0x178d938'deki "function _remove"un 'print_exc' diye bir 'attribute'u olmadığını söylüyor:)

Yani hocam :)
Tek kod girdim sadece GAME OVER diye bir çıktı beklerken böyle oluyor.Python'a bugün başladım.Anca başardım Eclipse'de Python yazabilmeyi o da hata veriyor şimdi :)
Sorunu nasıl çözeceğim?
Up and Running...

if

Sorunun nasıl çözüleceğini ben de bilmiyorum:) Mümkün olduğunca Türkçe yazmaya çalıştım ki anlaşılması kolay olsun.

sem

Python'a başlama başarılı bir tercih olmuş kanımca =)

Öncelikle şuradan başlayalım ama; Python derlenen değil yorumlanan bir dildir. O nedenle derleme yapmanız gerek yok. Başlıkta düzenlemeye gitmek gerekecek sanırım bu nedenle...

Kodu gönderebilir misiniz? Eğer kod sadece print "GAME OVER" ise o zaman Eclipse'e PyDev modülünü nasıl kurduğunuzdan bahseder misiniz?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

zeusmaster

@sem0900 uyarın için teşekkür ederim başlığı düzelttim.

Tek kod yazdım
print "GAME OVER"
ve hata aldım.
Eclipse açtıktan sonra WİNDOWS>PREFERENCES>PYDEV>interpreter-python u seçtikten sonra sağ taraftan autoconfig dedim ve kaydedip kapattım.
Up and Running...

sem

Bu yazdığınız dosyayı uçbirimden

python dosya.py

olarak çalıştırdığınızda ne diyor? dosya.py; print  "game over" yazıyor olan dosyasınız olması gerekiyor.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

zeusmaster

@sem0900 hocam konsoldan yaptığımda hiçbir sorun yok.Ben yeni başladığım için ufak ufak kodlarla dosya yazıp sonrada konsoldan çalıştırmaktansa bir yorumlayıcıya yazayım yorumla dediğimde o kodları bana yorumlayıp çıktısını vermesini istiyorum.
Up and Running...

sem

Anladım, evet IDE'ler bir çok konuda avantaj sağlıyor... Gerçi hata çıktısından kurulu belli, en azından hata verebilmiş çünkü, bu da oralarda bir yerlerde bir Python'unumuz olduğunu bize bildirmiş oluyor... Benim merakım sorunun Eclipse ile değil de Python ile alakalı olup olmayacağı ihtimal idi...

Python'umuz var... Windows menüsünden PyDev modülüne ulaşabildiğinize göre o zaman bir adet Eclipse ve de PyDev modülümüz var... Şimdi her şeyimiz var gözüküyor, bu helva neden olmuyor =)

Demek ki şu anda Eclipse içerisinde PyDev ile sistemimizdeki Python arasında bir sıkıntı var diye düşünüyorum...

"Eclipse açtıktan sonra WİNDOWS>PREFERENCES>PYDEV>interpreter-python u seçtikten sonra sağ taraftan autoconfig dedim ve kaydedip kapattım."

Buradaki PyDev içerisine bir kere bakıp, içerisinde tanımlanmış olan bir Python olduğundan emin olmanız gerekecek sanırım... Hatta olmadı bir kere daha yapmanızı tavsiye ederim, yani bu adımı tekrarlamanızı...

Bu da çözüm olmazsa projenin kendi ayarlarından (sağ tıkladığımızdaki en aşağıdaki seçenek olması lazım yanlış anımsamıyorsam) interpreter seçimi varsa, bu adımı projeye özel  ayarlarda bir kere daha yapmanızı tavsiye ederim...

Büyük ihtimalle sorun buradan kaynaklıyor... -BENCE- =)

Burası dünya?

zeusmaster

Alıntı yapılan: sem0900 - 18 Aralık 2011 - 00:42:39

"Eclipse açtıktan sonra WİNDOWS>PREFERENCES>PYDEV>interpreter-python u seçtikten sonra sağ taraftan autoconfig dedim ve kaydedip kapattım."

Bu kısmı tekrar ettikten sonra yeni bir proje açtım ve tek satır yazdım.
print "ana"
f11 yaptıktan sonra PROBLEM OCCURRED diye bir şey belirdi ve hata detayı olarak
Unable to get project for the run
diyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Aralık 2011 - 00:58:47

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Aralık 2011 - 01:01:06

Bende python 2.7 kurulu.Proje ayarlarında grammer version 2.6 yazıyor sorun bu olabilir mi acaba?Orada da 2.7 yok
Up and Running...

sem

Şu an src dosyası dahil her şeyden kıllanıyorum açıkası =)

Şöyle yapalım; bu projeyi silin en iyisi ya da silmeden yeni bir proje açın;

New - Project -> PyDev PRoject

dedikten sonra;

project name'i "deneme" yapalım...

Choose the project type -> kısmında Python işaretli olduğundan emin olalım...
Choose the project type'ın hemen aşağısında bulunan; Grammar versiyon ile Windows -> Preferences -> PyDev/ Python-Interpreter kısmındaki ile aynı olduğuna emin olalım...
Interpreter kısmında DEfault olarak bırakalım...
Add project directory to the PYTHON PATH kısmını seçelim...

Zaten başka seçenek yok benim kullandığım Eclipse'te (Indıgo 3.7.1)

Daha sonra Project Explorer kısmından yani projemizin gözükeceği pencereden deneme (proje ismi) yazan yeri sağ tıklayarak ekle deyip aynı yukarıda yaptığınız gibi print ile bir şeyler yazdırmaya çalıştırıp hata verirse aktarır mısınız?

Burası dünya?

zeusmaster

Alıntı yapılan: sem0900 - 18 Aralık 2011 - 01:37:25
Choose the project type -> kısmında Python işaretli olduğundan emin olalım...
Choose the project type'ın hemen aşağısında bulunan; Grammar versiyon ile Windows -> Preferences -> PyDev/ Python-Interpreter kısmındaki ile aynı olduğuna emin olalım...

Hocam işte bir önceki mesajda da dediğim gibi bunlar farklı :)
Windows -> Preferences -> PyDev/ Python-Interpreter kısmı 2.7
Grammar versiyon kmısmı 2.6
diyor :) depoda 2.7 var ve ben bunu kurdum:)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Aralık 2011 - 23:04:12

python 2.6 yı yükledim ama;
Windows -> Preferences -> PyDev/ Python-Interpreter kısmında outoconfig yaptığımda hala  2.7 çıkıyor
Grammar versiyon kmısmıda ise  2.6 çıkıyor.
Ben nasıl;
Windows -> Preferences -> PyDev/ Python-Interpreter kısmını 2.6 yapacağım.
Ya da Grammer versiyonunu 2.7 yapacağım:)
Synapticten python 2.7 i kaldırayım dedim birçok bağımlılığı var korktum :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Aralık 2011 - 23:21:43

Sorunun ne olduğunu bilince çözüm otomatik olarak geliyor :=)
Öncelikle bu sitedeki yönergeleri izleyerek python 2.6 yı yükledim.
Windows>Preferences>İnterpreter-Python  2.7 yi sildim ve kendim şu şekilde ekledim
adı :python
yol :/usr/bin/python2.6

ve sorun çözülür :)
Up and Running...

sem

Eclipse yanlış tanımış demek, ilk defa gördüm bu olayı da... Geçmiş olsun =)
Burası dünya?

alquirel