Rssowl Çok Yavaş Kalıyor

Başlatan yakusha, 14 Aralık 2011 - 18:53:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

RSSOwl ile yoğun bir şekilde rss takibi yapıyorum...

gün içinde 200-300 yeni haber akacak kadar yoğun ve geniş bir feed takip ediyorum... lakin java temelli olduğu için açılış hızıyla ilgili kasmalar yaşıyorum...

çözüm olur mu diye rssowl sitesinden x86_64 diye paketlenmiş sürümünü yeniden indirdim ve /opt/ dizini altına kurdum...

sistemde yüklü olan rssowl ile opt dizini altında kurulu olan rssowl programının başlangıç hızlarını karşılıklı nasıl test edebilirim?

makine: intel i3 işlemci
ram: 8gb

teşekkürler.
Artık bu forumu kullanmıyor.

if

Başka bir uygulama deneseniz. Ben ikisi arasında pek fark olacağını zannetmiyorum.

eribol

Zaten yavaşlık dikkat çekecek kadar sorun ise ve /opt dizini altındaki de dikkat çekecek kadar yavaş değilse testin sonucu olumludur. Ayrıca komutumuz time

rutku

netvibes.com sitesini öneririm. Çok kaliteli hizmet veriyor. Rss ve eposta takiplerini oradan rahatlıkla yapabilirsiniz. Ben 30'a yakın rss'i oradan takip ediyorum sorun olmadı bu zamana kadar.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

yakusha

ben deliyim :) desem inanmazsınız kabul, lakin benim rss takip listem opml formatında 641 satır! 600 kadar linux ile ilgili siteyi takip ediyorum :)

if

@yakusha, neye karar verdiniz? Süre ölçümü yaptınız mı?

Felâsife

Konsoldan time komutu verip çalıştırın bakalım istediğinizi verecek mi?  :)

time rssowl
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

yakusha

normal programlarda çalıştırınca time komutu işe yarıyor, lakin rssowl da işe yaramıyor, şöyle ki programı elle kapatana kadar geçen tüm süreyi sayıyor...

kararlı bir sonuç elde edemedim.

Felâsife

Daha ilerisini bilemeyeceğim (şansına küs :D) ing. varsa man time den bir şeyler çıkabilir. :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

yakusha

sorunun kaynağını tahminen bulmuş bulunuyorum...

RSSowl başlangıçta eklenmiş feedleri kontrol ediyor ve daha sonra çalışmaya başlıyor... yeni ve zate bir rssowl hızlı açılıyor ama ne kadar feed eklersek o kadar açılışı yavaşlıyor...

teşekkürler.

if

strace -c /uygulamanın/yolu komutu ile uygulamanın nerelerde zaman harcadığı öğrenilebilir.