Warcraft 3 ve wepla

Başlatan Mtntk, 13 Ağustos 2011 - 15:21:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mtntk

İyi günler
ben ubuntuyu dün kurdum daha olayı tam anlayamadan oynadığım tek oyunu kurmaya çalıştım fakat olmadı daha doğrusu bir yerde kitlendim. Ben oyunu playonlinux ile kurdum gerekli patchi attım fakat hala birkaç sorunum var
ilk olarak battle.net e weplayı girmem gerekiyor fakat registryden eklediğim halde battle.net in sörvır listesi değişmiyo bu sorunu nasıl çözebilirim ?

ve wepla yeni bir client çıkarmış ve onu açmadan giremiyoruz oyunlara onu nasıl kurabilirim. (bu konu üzerinde çok uğraşmadım battle.net i ayarlasam bi umut ışığı doğacak içimde :D)

ubuntuyu silmek istemiyorum (zaten silemiyorum da)
teşekkürler  :)

edit:winehq da wine sourceyi açın diyo fakat dediğim gibi çok yeni bi kullanıcı olduğum için onun bile nerede olduğunu bilmiyorum
edit2: bazı arkadaşlar sorununu çözmüş de öyle yaptım böyle yaptım çözdüm demiş dediklerinden de anlayamadım bişey

heartsmagic

Ne, nerede söylenmiş bir buraya geçebilir misin bağlantıları?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

opusxx

Bende warcraft oynamaya meğilliyim şu sıralar, onun için bir baktım. Gördüğüm kadarı,  Linux için özel bir indirme yok, sadece wine ile kurmayı denemen gerekiyor .

wepla nın sitesinde xp için anlatılanı dene ve networkframe 2 i kurman gerekiyor. Net.frame work için winetricks i synaptic ile indirebilirsin ama sevinme netframework kururamayabilirsin fakat onun yerine dotnet20 kur diyenlerde var winehq sitesinde. Yani biraz uğraştırabilir seni. Gerçi wepla forumlarında linux ile çalıştırıp oynayan var ama nasıl olduğunu anlatmamış, forumlarına çok fazla bakamadım.  Wepla forumlarına  linux ile nasıl çalıştırdıklarını  sor bence. 
Bağlanmak için şunu yazmışlar tşk ederek başlıorum sana waxxi.şu altta yazdıgım tarz bilgileri duyurular kısmında paylaşırsan çok sewinirim.ve * tabi ki buna benzer ne warsa bilgisayar yada w3 ile ilgili..02/04/2010 gecesi yani cuma gece weplaes Kapalıyken weplaes Backup dan baglandıgımızda admin RUless da kanaldayken giriş problemiyle ilgili olarak ,

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

dosyasını notepad ile açıp altına ,

95.130.174.173 bnet.wepla.com

ekleyin demiştin.Sanırım bir çok kişinin problemi bu.Bende giremiyodum fakat bunu yapınca baglandım.Flushdns işe yaramadı zaten yaramıyacagınıda az cok tahmın etmıstım :) ama bu bilgi bence önemli belki burda da bilmeyen wardır diye düşünüyorum.
link'i şu http://forum.weplaes.com/index.php?/topic/20-weplaes-kurulumu-ve-anlatimi/page__st__20

Bu arada bir not C*r*k yapmamak gerekliymiş wepla için  Çıkar ayak ubuntu-t  forumlarında aramak geldi aklıma "wepla" oalrak forumda arat bir kaç konu açılmış ben bakamayacağım...
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

Necro

Sanırım bunun için kesin bir çözüm üreten yok wepla forumlarında bahsediyorlar ama stabil bir durumda değil konuyu biraz daha araştırıyorm bende bir dota hayranı olarak :) Eğer kesin bir çözüm bulursam forumda paylaşıcağım zaten.

DaimonRa

Ben hala yapamadim warcraft cok kasiyor yaa banada yardim lütfen konu acdim ama yanıt gelmedi :(

KemalALKIN

Beyler şimdi size şunları söyleyeyim; winehq.org adresinde appdb kısmında test sonuçları olur oyunların arama yerine yazarak bulabilirsiniz. Winetircks üzerinde .Net Framework ile dotnet aynı şey dotnet kurulum dosyasının adı. Wine klasörünü açmak için eğer sadece wine kurulu ise /home/kullanıcıadınız/.wine/ klasörüne girip drive_c ye girin size windows klasörleri çıkar :). Hosts için eğer wine içinde yoksa winetricks ile kurulabilir ve o düzenlenebilir, veya /etc/hosts dosyasını düzenlemenizde etken olacağına inanıyorum, yapmak için;
Terminal/Konsole/Uçbirim'i açıp;
sudo -s
şifreniz ve enterlayın (şifre görünmez halde olur)
nano /etc/hosts (bu şekilde terminal üzerinde düzenlenir kopyalama ve yapıştırma işleminde ctrl+c yerine ctrl+shift+c şeklinde yaparsınız)
ubuntu gnome için gedit /etc/hosts
kubuntu kde için kate /etc/hosts
şeklinde açıp düzenleyip kaydedebilirsiniz.
FPS sorunu içinse size gene önerim var ve yorumum var, önerim; winetricks açıp change settings kısmına ulaşın oradan vertexshader gibi en az 2 seçeneği olan ekran kartı yani grafik ile olan ayarları araştırıp oradan işaretleyip uygulamanızdır, eğer yapabilirseniz faydası olur, yorurumum ise; çoğu veya bazı şeylerde winehq windows'a kıyasla tabiki gerçek windows ve ondan türeme olmadığından fps sorunu olabilir. Bazı şeylerde ise tam tersi donan/kasılan şeyler aşırı şekilde hızlı ve uyumlu olur.

Not: WineHQ programında bazı .dll vb olaylar biribiri ile çakışma/sorun yapabilir veya oyunlarda bunun gibi sorunlar yapabilir.
www.tckemal.ist