Dosya Sistemi Ayarları Nerede Saklanıyor?

Başlatan syagdiran, 06 Aralık 2011 - 21:21:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba Arkadaşlar. Umarım soruyu doğru sormuşumdur. Demek istediğim şu: Başlangıç klasörünü açtığımda sol yan panelin yer imleri ayarları ve pencereyi küçülttüğümüzde pencere boyutu ayarları (Aşağıdaki resimde görüleceği gibi)
    Bu ayarlar Home klasöründe bir yerde saklanıyor. Ama nerede?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

bytan

Ctrl + H ile gizli dosyalara ulaşabilirsin. .local, .config, .gconf gibi klasörler ayar gerek sistem gerek kullanılan yazılımların ayarları konusunda zengindir.

Konuyu da daha uygun bir yere taşıyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sem

Pencereler son bir önceki haline küçülüyor... Yani bir pencere ekranı kaplamışken diyelim 30 x400 boyutuna getirdim... Sonra tekrar ekranı kapladım... Sonra tekrardan küçültünce 300 x 400 boyutuna gelmeli... Tabii bu 300 x 400 değeri de bir yerlerde tutulmalı hali ile... Sizin sorduğunuz da bu sanırım...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

syagdiran

sem

Sanırım bunu tüm uygulamalar ve pencereler ayrı ayrı yapıyor... Örneğin ben yazdıığım hiç bir uygulamada böyle bir kontrol yapmadım.. O nedenle uygulama pencere yöneticisinin insiyatifinde açılıyor...

Yani sanırım durum şu şekilde; program kendi kendine son durumu kaydedip sonraki açılışında okumazsa pencere yöneticisi kendiisni istediği bir yere konumlandırıyor tabii açılacak olan pencere, pencere yöneticisine ayrıca; "beni ekrana ortala", "bana ekranı kaplat gibi"

Aksi halde uygulamalar bytan'ın dediği gibi .config içerisinde bir takım konfigürasyon dosyaları bırakıyorlar;

QT için olanın bir bölümü sadece;
[General]
ProjectTreeWidget.0.ProjectFilter=false
ProjectTreeWidget.0.GeneratedFilter=true
ProjectTreeWidget.0.SyncWithEditor=true
LastDisplayedMaemoDeviceConfig=-1
DesignerActionEditorViewMode=0

[CMakeSettings]
cmakeExecutable=

[Navigation]
Version=2
Views=Projects, Open Documents
Visible=true
VerticalPosition=@ByteArray(\0\0\0\xff\0\0\0\0\0\0\0\x2\0\0\x2\0\0\0\x1\0\0\0\0\0\x1\x1\0\0\0\x2)
Width=240

Navigasyon kısmında değişken isimleri çağrışım yapacaktır; dosyanın konumu;  ~/.config/Nokia/QTCreator.ini

Yazılım merkesi için;

[general]
maximized = False
size = 1088, 680

~/.config/software-center/softwarecenter.cfg

Totem için;

[State]
window_w=650
window_h=500
show_sidebar=true
maximised=false
sidebar_w=277
sidebar_page=playlist

Dosya yeri;  /.config/totem/state.ini

Yani görüleceği üzere bir standart yok... Tüm uygulamalar kendi istediği şekilde konfigurasyon  loglaması yapabiliyor...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Aralık 2011 - 22:32:44

EK: Bu durumdan durumun başlıktaki gibi olmadığını anlıyoruz... Yani bu dosya sistemince değil uygulamarın içsel olarak yaptığı bir şey...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

alquirel

Bu ayarın uygulama bazlı olması zaten mantıklı olanı olsa gerek.
Mesela ben de dconf-tools uygulamasında Nautilus için bir ekran görüntüsü vereyim.

[eklenti yönetici tarafından silindi]