windowsta tam ekran yapamıyorum...

Başlatan tnhn213, 30 Kasım 2011 - 17:31:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tnhn213

Arkadaşlar öncelikle merhaba bilgisayarımda windows da linux da kurulu belirteyim...

Kısaca sorunum şu:
Wine ile birkaç oyun çalıştırmaya çalıştım (ve de beceremedim) ardından oyun oynamak için windowsa geçtiğimde çalıştırmaya çalıştığım oyunlarla birlikte diğer oyunları da tam ekran çalıştıramama sıkıntısı oluştu... Full screen modda ancak ekranın ortasında kare olarak görünüyor program, "dosya" "düzen" şudur budur "-ox tuşları" görünmüyor tam ekran olmuyordan kastım böyle bir şey ekranın ortasında bir kutuda çalışıyor program etraf simsiyah... kimi oyunlarda menüdeyken tam ekrandan çıkıyor oyuna girdiğimde tam ekran oluyor ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım ve de çok ilginç geldi. Nasıl olduğunu anlayamadım yardım bekliyorum...

if

@tnhn213, bu sorunun Ubuntu'yla bir alakası yok. Wine kurmanız windows işletim sistemindeki bu soruna sebep olmaz.

alquirel

Oyunları Wine ile kurmadan, normal Windows'unuz altında kurulu olan klasörden direkt oynamaya çalışmışsanız diye bir soru geldi aklıma ama Wine ile oynamadığınız oyunları da oynarken de sorunu yaşamanızdan dolayı bu ihtimalden uzaklaştım. :)

Sorunun Ubuntu tarafıyla alakası olmaması lazım, olsa da çözümü Ubuntu tarafında aramamak lazım.

gecegezen

bu sorun ubuntu ile alakalı değil, aslında ekran kartının driveri ile ilgili, ati nvidia veya intel ayar programı içinde ekran kısmını(görüntüyü ekrana yağ, ölçekle gibi seçenekler olmalı) incelemelisiniz. ekran kartınınız hangisi olduğu bilmediğim, uzun zamandır windows kullanmadığım ve burada bunu cevaplamak ne kadar doğru olduğunu bilmediğim için daha fazla şey yazamayacağım.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

tnhn213

verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. ben hatanın bundan kaynaklandığını zannetmiştim zamanlama olarak anlattığım sırayla gerçekleştiğinden:) en azından sorunu öğrenmiş oldum çok teşekkürler...