[Çözüldü]EAX Movie Catalog - eaxmc

Başlatan hasanaa, 03 Aralık 2011 - 20:05:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasanaa

http://eaxmc3.isgreat.org/download.tr.htm Divx arşiv programı

her zaman hatalı çalışıyordu ama çalışıyordu, artık asli fonksiyonlarını da yerine getiremiyor maalesef.. en önemlisi yeni film eklenmiyor diskten ekle dediğimde hata veriyor.
aynı hatayla karşılaşan veya nasıl bir çözüm yolu üretebileceğimizi bilen var mı arkadaşlar?
Dropbox referansım

KemalALKIN

Size de söylemiş olayım; eğer Windows ile sadece program ilişkiniz varsa Linux veya başka bir Unix sistemde Virtualbox veya benzeri sanal bilgisayar uygulaması içerisinde size uygun özelliklerde ve sürümde Windows kurup o şekilde onda kullanın.
www.tckemal.ist

hasanaa

atom işlemcili netbook um olduğu için biraz zor olacak ama çözüm bulamazsam en mantıklısı dediğin gibi. ama bi sorum var bu konuda:
virtualbox ile ext4 diski görebilir miyim? çünkü kullandığım hdd lerden birisi ext4.
Dropbox referansım

KemalALKIN

Alıntı yapılan: hasanaa - 07 Aralık 2011 - 13:09:53
atom işlemcili netbook um olduğu için biraz zor olacak ama çözüm bulamazsam en mantıklısı dediğin gibi. ama bi sorum var bu konuda:
virtualbox ile ext4 diski görebilir miyim? çünkü kullandığım hdd lerden birisi ext4.

wiki ubuntu-tr sayfamızda virtualbox anlatımı var resimli istersen göz at çok basit
www.tckemal.ist

hasanaa

Virtualbox'ı biliyorum daha önce kurmuştum zor olacak dediğim biraz ağır geliyor sisteme zaten küçücük ekranım var bir de ext4 disk görüyor mu diye sormuştum virtualbox üzerinden
Dropbox referansım

KemalALKIN

Alıntı yapılan: hasanaa - 07 Aralık 2011 - 21:45:29
Virtualbox'ı biliyorum daha önce kurmuştum zor olacak dediğim biraz ağır geliyor sisteme zaten küçücük ekranım var bir de ext4 disk görüyor mu diye sormuştum virtualbox üzerinden
Ben de size o zaman açıklayarak tekrar edeyim:
Ağırlık tamamen sanala kuracağınız sisteme ve ona verdiğiniz işlemci/ram gücü/miktarı gibi olaylara bağlıdır. Ha bir de tabii ki de gerçek sisteminizin biraz gücü olmalı. Eğer çok ağır işlerse (sanal değil gerçek bilgisayar) XFCE masaüstü kullanan Xubuntu kullanın derim ben o varken 2 gb ram verebildim (ram miktarım 3). Adres için www.xubuntu.org .
EXT4 tanıma olayı değil de paylaşım diyelim. Paylaşılan dizinler kısmından belirttiğiniz yeri belirttiğiniz isimde ve otomatik mount (takılı) veya elle gibi ayarlayabilirsiniz. Ek olarak isterseniz sadece okuma hakkı vererek silme veya değiştirme yetkisi vermeyebilirsiniz (sanal Windows'a) .
NOT: Format işleminiz bittikten sonra masaüstünüz gelince ve açılma işlemi bitince; üstteki programın menülerinden birisinde (sanırım sondan ikinci menüde) guest/misafir eklentilerini kur denen seçeneğe tıklayın o sürücü imajını sanal bilgisayara otomatik takar ve siz otomatik çalıştırdan veya cdrom sürücüsüne girerek çalıştırabilirsiniz. Sonuç olarak kurup yeniden başlatmayı onaylayın. Açtığınızda gerekli donanımları tanımış ve programın özelliklerini edinmiş bir sanal Windows elde edeceksiniz (sanal bilgisayar programını söylüyorum) .

Sonuç:
İşlem tamamdır güle güle kullanın.
Ayrıntılı bilgiyi; wiki.ubuntu-tr.net adresinden veya İnternet'ten yerli/yabancı video/resim/metin şeklinde bilgi bulabilirsiniz. Hem de hiç sormaya gerek yok hazır duruyorlar.
www.tckemal.ist

if

@hasanaa, yakın zamanda wine güncellemesi mi aldınız da çalışmaz oldu yoksa uygulamanın kendi mi güncellendi de çalışmaz oldu?

hasanaa

@KemalALKIN vbox önerin ve açıklaman için teşekkürler

@if 11.10a geçince oldu. dediğim gibi zaten verimli çalışmıyordu ama işimi görüyordu gene de. şimdi diskten ekle deyip dizin seçmek istiyorum hata veriyor yani yeni veri ekleyemiyorum
Dropbox referansım

if

11.10'a geçilmesi bir şey canlandırmıyor kafamda soruna dair.

hasanaa

11.04 wine 1.2 mi kullanıyordu acaba? çünkü 1.3 ten 1.2 ye geçince hata vermedi. wine 1.3 sürümde böyle hata veriyormuş. 1.2 de sorun yok.(tam fonksiyonlu çalışmasa da çalışıyor)
Dropbox referansım