wine çalışmıyor

Başlatan zeusmaster, 30 Kasım 2011 - 20:02:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeusmaster

bahdem@bahdem:~/.wine/dosdevices/c:/Program Files/MATLAB/R2008a/bin$ wine matlab.exe
ERROR: Unable to reserve shield memory - disabling shield (line:794) System Error:487, Invalid address
bahdem@bahdem:~/.wine/dosdevices/c:/Program Files/MATLAB/R2008a/bin$ wine: Call from 0x7ed68639 to unimplemented function msvcp80.dll.?rfind@?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@QBEIPBDII@Z, aborting
err:module:attach_process_dlls "libut.dll" failed to initialize, aborting
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\MATLAB\\R2008a\\bin\\win32\\MATLAB.exe" failed, status 80000100

1 haftadır 3 kere sıfır kurulum yaptım.Bütün aşamaları aynı yapmama rağmen wine 1 sefer çalıştı,2sefer çalışmadı.Neden acaba?
Up and Running...

if

Matlab için wine'a gerek yok benim bildiğim.

zeusmaster

Alıntı yapılan: if - 30 Kasım 2011 - 20:32:06
Matlab için wine'a gerek yok benim bildiğim.

linux versiyonu da var hocam ama ben bazı nedenlerden dolayı 2008 windows olanını kullanıyorum
Up and Running...

KemalALKIN

Virtualbox sanal bilgisayar uygulamasına sisteminizi kasmayacak ve o programa uygun bir windows sürümünü kurup onun üzerinde çalıştırabilirsiniz. Ayrıntılar wiki sayfamızda var.
www.tckemal.ist

zeusmaster

@KemalALKIN hocam ben de onları düşündüm kendim zaten çözüm ürettim :)
Asıl sorun wine nin bir çalışıp bir çalışmaması.Belki başka arkadaşlarında başına gelmiştir ve bir sonuç çıkaralım diye başlığı açtım :)
Up and Running...

if

@bahdem, wine matlab.exe -shield minimum ne diyor?

zeusmaster

fixme:ntdll:find_reg_tz_info Can't find matching timezone information in the registry for bias -120, std (d/m/y): 30/10/2011, dlt (d/m/y): 28/03/2011
ERROR: Unable to reserve shield memory - disabling shield (line:794) System Error:487, Invalid address
bahdem@bahdem:~/.wine/dosdevices/c:/Program Files/MATLAB/R2008a/bin$ wine: Call from 0x7ed67639 to unimplemented function msvcp80.dll.?rfind@?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@QBEIPBDII@Z, aborting
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\MATLAB\\R2008a\\bin\\win32\\MATLAB.exe" failed, status 80000100
Up and Running...

if

@bahdem, libut.dll kütüphanesini bir yerden indirip gerekli dizine koyup dener misin?

zeusmaster

@if hocam
bahdem@bahdem:~/.wine/dosdevices/c:/Program Files/MATLAB/R2008a/bin$ wine matlab.exe
fixme:ntdll:find_reg_tz_info Can't find matching timezone information in the registry for bias -120, std (d/m/y): 30/10/2011, dlt (d/m/y): 28/03/2011
bahdem@bahdem:~/.wine/dosdevices/c:/Program Files/MATLAB/R2008a/bin$ wine: Call from 0x7ed67639 to unimplemented function msvcp80.dll.?rfind@?$basic_string@DU?$char_traits@D@std@@V?$allocator@D@2@@std@@QBEIPBDII@Z, aborting

Benim anlamadığım aynı yöntem neden farklı sonuçlar doğuruyor :)
Up and Running...

if

KemalALKIN

WineHQ bir Windows taklitçisi emülatör tarzı bir programdır. Lisans ve patent olaylarından dolayı illegal olmamak için içindeki temel Windows parçalarını kendisi yazmıştır. İçerisinde aslında bazı .dll paketleri mevcuttur ancak bunların aktif olması için illa ki winetricks ile kurulum yapmamız gerekiyor. Yani göstermelik .dll kütüphaneleri mevcut gibi bir durum var. WineHQ anlattığım olaylardan dolayı halen guard/koruma olan çoğu oyunu ve bazı basit uygulamaları bile açamaz haldedir. Kararlı sürümleri 1.2.x, Kararsız sürümleri 1.3.x şeklinde yer alıyor. Bu kararlı ve/veya kararsız sürümlerin örneğin x.x.1 sürümü ile x.x.2 sürümü yada y.y.1 ile y.y.2 sürümleri arasında bazı şeylerde çalışabilinirlik bazılarında ise tam tersine olaylar oluşmaktadır. Asıl nedenimiz Microsoft'un kütüphanelerinin hepsini açmamasıdır. Haliyle Windows sistemindeymiş gibi veya benzer bir performans/çalışma olayı bekleyemeyiz.

Sonuç: WineHQ halen aynı şekilde belirttiğim olayları yaşamakta ve yaşatmaktadır.

Çözüm 1: Eğer program ise sanal bilgisayar programları üzerinde Windows kurarak verim elde etmeyi çalışmamız lazım.
Çözüm 2: Çift sistem kullanmamız; Windows sistemi + X sistemi.

Not: Programların olabildiğince alternatifi varsa ona geçmek gerekir. Keza oyunlarda da aynı şekilde.
www.tckemal.ist

zeusmaster

Alıntı yapılan: bahdem - 30 Kasım 2011 - 20:02:27

1 haftadır 3 kere sıfır kurulum yaptım.Bütün aşamaları aynı yapmama rağmen wine 1 sefer çalıştı,2sefer çalışmadı.Neden acaba?

Hocam sorun wine ile hiç çalışmaması değil,aksine bazen çalışıp bazen çalışmaması :)
Ben zaten açık kaynak taraftarıyım ama muadili yok ki ona benzer :)
Up and Running...

KemalALKIN

Alıntı yapılan: bahdem - 30 Kasım 2011 - 22:08:53
Hocam sorun wine ile hiç çalışmaması değil,aksine bazen çalışıp bazen çalışmaması :)
Ben zaten açık kaynak taraftarıyım ama muadili yok ki ona benzer :)

İşte dedim ya bazı sürümde çalışıp bir kademe üst sürümde çalışmama gibi olaylar oluyor. O dediğiniz de oluyor. Size önerim o bahsedilen .dll dosyasını google'de ve .dll kütüphane sitelerinde aratarak indirip orada bahsedilen (sitelerde) konuma kopyalamanız. Ardından wine ayarları -->> kütüphane sekmesinden listeden o .dll dosyasını bulup tıklayarak ekle butonuna basıp uygulamanız. Daha sonrasında denemenizdir. Ha unutmadan bir komut vereyim işe yarar belki umarım doğru hatırlıyorumdur.

wine program.exe WINEDEBUG=-all

Buna benzer bir komuttu. İnternetten bu WINEDEBUG ALL komutunu bir araştırın doğru şekilde yazarak deneyin.
www.tckemal.ist