Kullanıcı Adını Değiştirilirken Her Şey Kayboldu

Başlatan shafck, 23 Kasım 2011 - 06:41:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shafck

Oneiric sistemimde zevkle Gnome Shell kullanırken, Sistem Ayarları > Kullanıcı Hesapları altında, kullanıcı adını değiştirmeye kalktım. Kutucuğa yeni ismimi yazıp onayladığım anda, shell kapandı, başlıksız pencereler dımdızlak kaldı.
Bilgisayarı yeniden başlatayım dedim. LightDM ekranında yeni kullanıcı adı görünüyor, şifremi girdikten sonra sadece duvar kağıdım ve işe yaramayan bir imleç... Unity, Gnome farketmeksizin, hiç bi' şekilde erişemiyor.Düzelmesi için kullanıcı adını eski haline getirmek gerekebilir diye düşündüm, bunu yapmanın yolu var mıdır ? Bi' uçbirim ekranıyla falan ?

heartsmagic

Kurtarma kipiyle sisteme giriş yapıp ev dizininin ismi ne olarak duruyor diye bir bakabilirsin. Eski kullanıcı adın ve izinleriyle işlem yapıyor olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

shafck

Yanıt için teşekkürler heartsmagic. Güvenli kiple root giriş yaptıktan sonra "exit" ile kullanıcıdan çıktım. "ubuntu login:" satırında eski kullanıcı adım ve şifremle giriş yaptığımda kabul etti. Fakat linux üzerinde amatör olmam ve uçbirimde depo eklemek-uygulama kurmak vs. dışında pek bi'şey anlamadığımdan, formata yöneldim. Formatla beraber ortada bi' sorun da kalmamış oldu. Konu silinebilir, teşekkürler.

if

Yeniden kuruluma gidildiği için etiketlemeden kapatıyorum.