[Çözüldü] çözemediğim problemler

Başlatan magic1, 23 Ağustos 2008 - 15:12:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

@magic1

istersen windows üzerinden wubi programını kullanarak bir kaç tıkla ubuntu yükleyebilirsin. bende ubuntuyla wubi ile tanıştım. yüklemek için internet bağlantısı gerek. iso dosyasını internetten indirerek otomatik kurulum gerçekleştiriyor. kota sorunu varsa cd den iso eklenerek de yapılabiliyor diye biliyorum.

kaldırılması da birkaç saniye alıyor. windows da herhangi bir program kaldırır gibi bir iki tık ile kaldırılabiliyor.

magic1

WarGasm

Hazir Ubuntu cdsi vardi bildigim kadari ile, daha once kurulup kaldirildigina gore. Bu durumda yapilmasi gereken tek sey billdows altinda cdyi takip wubiyi beklemek. otomatik baslat kapali ise; cd-rom u bilgisayarimdan acmaniz da ayni pencereyi getirecektir.

magic1

magic1

bu arada emulator ile Xandros 4 HP kurdum. oldukça güzelmiş. exe dosyalarının kurulumunu yapıyor.

magic1

arkadaşlar bu arada ubuntu v 8.04.1 DVD versiyonunu buldum. kurulumu buradan yapsam cd versiyonuna göre daha çok avantajı olur mu?

Sypro

Çok daha avantajdan kastınız nedir ?

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

magic1

biri 700 mb, diğeri 3.9 gb. dvd içerisinde ne bileyim tüm driverlar, programlar vs hazır ve yüklü olarak gelir mi?

Sypro

Driver sorununuz zaten yok, anca ekran kartı sorun çıkarır da yüklemeniz gerekirse o bi de wireless. İkisi de kolay işlemler.
İçinde program ile geldiği kesin, fakat kullanmayacağınız onlarca programı yüklemeye uğraşmak anlamsız. Normal sistemi kurup üzerine kendi istediğiniz programları kurarsanız daha az sıkılırsınız. 4 gb lık sistemin kurulması kaç saat sürer onu da düşünmek gerek.

Kısaca hayır, avantajı yok. Çok uç durumlarda daha kararlı olabileceği için dvd önermek mümkün fakat sizin öyle bir durumunuz da yok.

Ayrıca artık sistemi kurun ya da live cd ile alışmaya çalışın, çünkü çok fazla teorik şey soruyorsunuz,  sistemi kullanmaya başladığınızda bunların kafaya bile takmaya değmeyecek şeyler olduğunu anlayacaksınız.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

magic1

sistemi bugün ya da yarın kuracağım ama yazdıklarınızdan aklıma takılanlar var. mesela, wireless modem kullanıyorum ve notebookumda intel gma mevcut. bu sorunlar kolaylıkla halledilebilirse ne ala.

Sypro

8.04 'ün wireless problemi taşıdığı aşikâr. Bunla ilgili 13 sayfa konuşma geçti.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1925.0

Son sayfada yazdığım bir çözüm önerisi vardı, olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi henüz. 7.10 wireless sorunu çıkarmıyordu. Muhtemelen 8.10 da çıkarmayacak. Bu kadar bekledim 1 ay daha beklerim diyorsanız 8.10 ile sorunsuz kullanabilirsiniz; yok hemen kuracakasanız üzgünüm ama wireless kullanmakta sorun yaşayacaksınız. Driver konusu dediğim gibi basit, iki tıklamaya kurulur fakat kullanımda işler öyle yürümüyor.

magic1

en doğrusu ekim ayını beklemek sanırım.

heartsmagic

Kablosuz konusunda kesin sıkıntı yaşarsın diye bir şey yok aslında. Aynı kartla kullanamayanlar olduğu gibi kullananlar da mevcut. Kısacası ortada net bir şey yok.

Ayrıca merak ettim DVD ISO'yu nereden buldun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sypro

Serkan, Dvd iso bende de var (=

heartsmagic

Yok demedik yahu, nereden buldun dedik :)

magic1

valla arkadaşım linuxa geçiş yapamadım daha ama, aklına gelen tüm sürümleri indirdim cd-dvdye çektim. hepsi hazırda bekliyor da  :) ben karar veremedim henüz hangi linuxu kullanayım. (kısa bir not: Xandros diğerlerinden daha kolay gibi geldi bana)

magic1

arkadaşlar, w.. üzerinden ubuntu 8.04.1 kurdum. (sistemim şu anda w..., ubuntu ve pardus 2008). problemsiz bir yüklemenin ardından yaşadığım sıkıntıları size aktarayım dedim.
ubuntuda .mp3, .dat, .mpg, .avi (divx-xvid) dosyalarını hiç bir şekilde açamadım. .txt dosyasını ise açarken bir sürüsoru sordu. zor da olsa açabildim. masaüstüm bomboş (hiçbirşey -ikon- yok). her seferinde places-bilgisayardan sisteme giriş yapabiliyorum. w... tabanındaki hddyi, klasörleri ve dosyaları da göremiyorum. go to bölümüne c: ya da d: yazınca da hddleri görmüyor. ubuntu yarı ing. yarı TR olarak çalışıyor. ancak, genelde ing. sistem, .deb uzantısını da açmadı (emulatör kurmak istedim). wireless hariç sürücülerde problem yok. synaptic tamamıyle ing. sisteme her girişte şifre istiyor. root olarak giriş yapılamıyor. farklı kullanıcı adı istiyor. alta indirilen pencereler kayboluyor, ancak ALT TAB tuşları ile görünebiliyor. notebookumda pardus 2008 de kurulu. yukarıda bahsettiğim birçok sıkıntı pardusda nisbeten aşılmış. mesela, wireless problemsiz çalışıyor. pardus da da sıkıntı yok değil. birçok linux uzantısını onda da aşamadım. anlayamadığım, hepsi linux ama her birinin uzantıları farklı. birinde çalışan diğerinde açlımıyor bile. linux, linux'dur diye düşünüyorum. hani server olsa (w...deki gibi) anlayacağım.
sonuç olarak, bu kadar sıkıntı ve hayal kırıklığı yaşadım. ancak, hala kullanmak istiyorum. bahsettiğim problemlerin çözümünde yardımcı olabilirseniz sevinirim. sabrınız ve ilginiz için sonsuz teşekkürler.
not: bu yazıyı ubuntudan internete giremediğim için, w.. üzerinden yazıyorum.

atomkarinca

İstersen buralara önce bir bak daha sonra halledemediğin sorunlarına tek tek çözüm bulmaya çalışalım;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=142.0
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=952.0

heartsmagic

Forumda gerekli arama yapıldığında sorulan soruların çoğuna cevap olduğu görülecektir. Başlık amacını tamamlamıştır ve kapatılması uygundur. Eğer arama/araştırma yaptıktan sonra sorunlarını çözemiyorsun her birisini uygun bölümlere ayrı başlıklar halinde sorman durumunda yardım edecek birçok insan mevcuttur.