Tp-Link TL-WN751ND Sistemi Dondurma Sorunu

Başlatan OnLyCode, 05 Kasım 2011 - 15:59:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OnLyCode

Merhabalar, bügün bir TP-link TL-WN751ND kablosuz ağ kartı aldım. Windowsda hiçbir sorun olmadan çalışıyor fakat ubuntu yüklerken dahi sistemin donmasına neden oluyor konsola filan da düşemiyorum. Sistemi güncellemek istediğimde 2-3 dk sonra donuyor bir daha da yanıt vermiyor. Fedora vs. kurulumunda da aynı problemleri tekrarlıyorum.

Sorunu nasıl çözebilirim ?

heartsmagic

Ubuntu'nun hangi sürümü sıkıntı çıkartıyor? Kart için birisi daha sorun yaşamış ancak cevap alamamış:
http://www.ubun2.com/question/1160/tp_link_tl_wn751nd_150mbps_freeze_pc

Gerçi kaynak olarak ne kadar günceldir bilemiyorum, belki genel forumda sorulsaymış daha fazla şansı olurmuş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

OnLyCode

heartsmagic

Aklıma gelen tek şey ne yazık ki Alternate ISO ile kurulum yapıp, uçbirim üzerinden sürücü meselelerini kurcalamak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

OnLyCode

Neyse artık, bende ubuntu kullanabilmek için yan komşuya wireless ile değil de kabloyla bağlanırım ne olacak :D

Saolun.

localhost

Firma genellikle Atheros, Realtek ve Ralink chiplerini kendi kartlarinda kullaniyormus. Senin yapman gereken hangi chip kullanildigini bulman lazim. Bunu yazilimsal olarak ögrenebilecegin bir komut bilmiyorum. Ama kartin üzerinde bulunan chiplerin üstünde birseyler yapistirilmissa onlari kaldirirdim. :) (Bu durumda Garanti gidebilir) Onlarin  altinda kesinlikle yazar. Sonra o yaziya göre dogru modulu linuxte nasil yapilandiririm ona bakardim.

Aklima birsey daha geldi. Sistemde ne kadar wlan modulleri boot asamasinda yükleniyorsa hepsini kaldirirdim. Bu sekilde kilitlenmeyi önlersin. Eger dedigin gibi kilitlenme wlandan ise...
Linux LPIC1 - MCSA