wine içindeki oyunlarda ses gidiyor

Başlatan xghostxd, 24 Aralık 2011 - 22:16:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xghostxd

world of warcraft içinde ses gitmesi wine yi ilk kullanmaya başladığımdan beri vardı.çok sık olmadığı için önemsemiyordum.fakat bu aralar daha sık olmaya başladı.geçenlerde call of duty modern warfare 3 oynayayım dedim aynı problem ondada oldu.wine ses ayarlarından system default ları default ayara getirdim değişen hiç bir şey olmadı.hala ses gidiyor.bende wine ses ayarından hepsinde ses kartımı direk seçtim.HDA Intel - ALC662 rev1 Analog seçtim yani.bunda ses gitmiyor fakat wow ses kartını direk kullandığı için hiç bir programdan ses alamıyorum wow açıkken.müzik dinleyemiyorum mesela.wine içinde müzik dinleyeyim dedim yine olmadı.bende wow için epic music player addon unu indirdim oyun içinde müzik dinleyebiliyorum.fakat bu geçici bir çözüm.wine 1.3.35 kullanıyorum.buna kalıcı bir çözüm nasıl bulabilirim?

KemalALKIN

Bakınız eğer böyle bir durum varsa şu anlatımıma bakın;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29642.0

Birde ses sekmesinde seçimlerini analog yap hepsini ancak mikrofon ile ilgili yani alttaki 2 ses seçim yerinde bunu yapmak bazı şeyde mikrofonu çalıştırmayabilir.

Eğer buna rağmen ses böyleyse winetricks'i aç ve oradan change settings kısmında sound ile ilgili birşey var dene.
www.tckemal.ist

xghostxd

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 24 Aralık 2011 - 23:37:48

Birde ses sekmesinde seçimlerini analog yap hepsini ancak mikrofon ile ilgili yani alttaki 2 ses seçim yerinde bunu yapmak bazı şeyde mikrofonu çalıştırmayabilir.

Eğer buna rağmen ses böyleyse winetricks'i aç ve oradan change settings kısmında sound ile ilgili * bir şey var dene.

anlatımı deneyince ses tamamen gidiyor.sorunum onla ilgili değil çünkü directx yüklü olmasa bile o sorunu yaşıyorum.

ses sekmesinden analog seçince oyun içinde ses sürekli geliyor her şey iyi fakat diğer hiç bir şeyden ses gelmiyor bu seferde.(sorduğum soru zaten bunla alakalı)

winetrics te change settings ten alsa hariç hangisini seçersem seçeyim ses hiç gelmiyor.

yeniden açıklama yapayım ses tamamen gelmiyor gibi bir problem yok ses geliyor başlarda oyundan sonra aniden çat diye gidiyor ses.oyunu kapatıp pulseaudio sonlandırınca düzeliyor tekrar.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: xghostxd - 25 Aralık 2011 - 07:36:45

Eğer buna rağmen ses böyleyse winetricks'i aç ve oradan change settings kısmında sound ile ilgili * bir şey var dene.

anlatımı deneyince ses tamamen gidiyor.sorunum onla ilgili değil çünkü directx yüklü olmasa bile o sorunu yaşıyorum.

ses sekmesinden analog seçince oyun içinde ses sürekli geliyor her şey iyi fakat diğer hiç bir şeyden ses gelmiyor bu seferde.(sorduğum soru zaten bunla alakalı)

winetrics te change settings ten alsa hariç hangisini seçersem seçeyim ses hiç gelmiyor.

yeniden açıklama yapayım ses tamamen gelmiyor gibi bir problem yok ses geliyor başlarda oyundan sonra aniden çat diye gidiyor ses.oyunu kapatıp pulseaudio sonlandırınca düzeliyor tekrar.

Bak sana yazdıktan sonra aklıma geldi söyleyeyim. Ben rawinput2 wine 1.3.34 ile onlive açıp kapatınca bendede gidiyor. Bende terkettim wine ve onlive'yi. Bende sonlandırıncada ses gelmiyordu birşey farkettim; ses ayarında hdmi gözüküyor tek gittiğinde ses. Malesef wine pek sağlıklı değil (sanırım bu sıralar böyle) çünki 1.3 serisinde bir sürümden sonra iyice gelişti ancak sorunlar arttı, mantık olarak yeni finali beklemek veya vazgeçmek en iyisidir. (1.1 serisi 1.1.41 de bitmiş) Artık wine 1.2.4 mü çıkar yoksa 1.3 stabil mi çıkar bilemeyeceğim. Özellikle KDE olan kubuntu'da bunu yaşadığımı çok farkettim.
www.tckemal.ist

xghostxd

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 25 Aralık 2011 - 13:49:42
Alıntı yapılan: xghostxd - 25 Aralık 2011 - 07:36:45

Bak sana yazdıktan sonra aklıma geldi söyleyeyim. Ben rawinput2 wine 1.3.34 ile onlive açıp kapatınca bendede gidiyor. Bende terkettim wine ve onlive'yi. Bende sonlandırıncada ses gelmiyordu * bir şey farkettim; ses ayarında hdmi gözüküyor tek gittiğinde ses. Malesef wine pek sağlıklı değil (sanırım bu sıralar böyle) çünki 1.3 serisinde bir sürümden sonra iyice gelişti ancak sorunlar arttı, mantık olarak yeni finali beklemek veya vazgeçmek en iyisidir. (1.1 serisi 1.1.41 de bitmiş) Artık wine 1.2.4 mü çıkar yoksa 1.3 stabil mi çıkar bilemeyeceğim. Özellikle KDE olan kubuntu'da bunu yaşadığımı çok farkettim.

anladım.idareten analog seçip oynuyorum bende.sorun wine deyse yapacak bişey yok o zaman stabil sürüm bekleyeceğiz.

KemalALKIN

Alıntı Yapanladım.idareten analog seçip oynuyorum bende.sorun wine deyse yapacak bişey yok o zaman stabil sürüm bekleyeceğiz.

Kardeş wine ile pulseaudio uyumlu/destekli değilmiş öyle yazıyor bir yerde.
www.tckemal.ist

xghostxd

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 25 Aralık 2011 - 14:39:07
Alıntı Yapanladım.idareten analog seçip oynuyorum bende.sorun wine deyse yapacak bişey yok o zaman stabil sürüm bekleyeceğiz.

peki pulseaudio ya alternatif ne kullanabiliriz wine ile uyumlu?

KemalALKIN

Alıntı yapılan: xghostxd - 25 Aralık 2011 - 15:29:02

Ben bir ara gene denemeler yapacağım eğer çözersem yada sorun olmazsa bildiririm
www.tckemal.ist

xghostxd

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 25 Aralık 2011 - 15:48:19
Alıntı yapılan: xghostxd - 25 Aralık 2011 - 15:29:02

Ben bir ara gene denemeler yapacağım eğer çözersem yada sorun olmazsa bildiririm

tamam :)

KemalALKIN

Alıntı yapılan: xghostxd - 25 Aralık 2011 - 15:54:45

tamam :)
Çözemedim malesef. Bu arada kubuntu göçtü :D.
www.tckemal.ist

xghostxd

KemalALKIN

Alıntı yapılan: xghostxd - 27 Aralık 2011 - 10:17:03
sağlık olsun :)
Her zaman tekrarlanması gereken ve etkisi olma ihtimali dağıtıma veya programa göre değişken olan bir komut var;

killall pulseaudio
www.tckemal.ist

xghostxd

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 10 Ocak 2012 - 18:41:14
Her zaman tekrarlanması gereken ve etkisi olma ihtimali dağıtıma veya programa göre değişken olan bir komut var;

killall pulseaudio

evet kısayollarım arasında var komut pulseaudio sonlandırıyorum sorun olursa.düzeltseler şu sorunu da uğraşmasak.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: xghostxd - 10 Ocak 2012 - 18:53:17
evet kısayollarım arasında var komut pulseaudio sonlandırıyorum sorun olursa.düzeltseler şu sorunu da uğraşmasak.
Anlatım konusuda açtım, evet sorun aslında hep varmış yıllardır 2008 falan galiba o zaman sorumlu wine değil bence çünki Mac OS X üzerinde öyle birşey yok coreaudio kullanıyor MAC sistemi, yani o zaman sorun 2008 den beri kaldıysa (bildiriye göre forumlarında) pulseaudio kodlayıcılarınındır. Yamalama anlatımları var ancak önermem derleme yapıyorsun resmen çok uzar.
www.tckemal.ist

xghostxd

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 10 Ocak 2012 - 19:08:30
Anlatım konusuda açtım, evet sorun aslında hep varmış yıllardır 2008 falan galiba o zaman sorumlu wine değil bence çünki Mac OS X üzerinde öyle * bir şey yok coreaudio kullanıyor MAC sistemi, yani o zaman sorun 2008 den beri kaldıysa (bildiriye göre forumlarında) pulseaudio kodlayıcılarınındır. Yamalama anlatımları var ancak önermem derleme yapıyorsun resmen çok uzar.

The Wine development release 1.3.37 is now available.

What's new in this release:

Completion of the DIB engine.
Improvements to the C++ runtime.
A number of fixes in the audio drivers.
Unnecessary Direct3D options removed from WineCfg.
Some fixes to the built-in Internet Explorer.
Various bug fixes.

yeni çıkan wine de test ediyorum wow oynuyorum yaklaşık 2 saattir ses gitmedi :) galiba bu sefer düzelttiler."A number of fixes in the audio drivers."

KemalALKIN

Alıntı yapılan: xghostxd - 17 Ocak 2012 - 23:21:57
The Wine development release 1.3.37 is now available.

What's new in this release:

Completion of the DIB engine.
Improvements to the C++ runtime.
A number of fixes in the audio drivers.
Unnecessary Direct3D options removed from WineCfg.
Some fixes to the built-in Internet Explorer.
Various bug fixes.

yeni çıkan wine de test ediyorum wow oynuyorum yaklaşık 2 saattir ses gitmedi :) galiba bu sefer düzelttiler."A number of fixes in the audio drivers."

Paketleri 1.3.37 de kurmadığım bir oyunda ise default iken sesler sürekli var yoksa sadece onda bi kere geliyor bir daha hiç gelmiyor. (Belki onla paket kursaydım sorun olmazdı)
Counter-Strike Source 1.3.37 ile denedim mac üzerinde biraz oynayınca error veriyor, 1.2.3 sürümde vermiyordu linux üzerinde iken (1.3 ler olmadı).
PES 2012 oyununda ise gene 1.2 dışında error veriyordu ama galiba ben playonlinux ile yaptığımdan olabilir çünki macte playonlinux ile counter hemen error idi.
www.tckemal.ist

xghostxd

eskisi kadar sık olmasa da hala arada ses gitme problemi var.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: xghostxd - 02 Şubat 2012 - 10:45:15
eskisi kadar sık olmasa da hala arada ses gitme problemi var.
Sorun WineHQ'nun açık kaynak sistemlere yazılışında olabilir. Mac OS X coreaudio kullanıyor bir tık yok.
www.tckemal.ist