LUBUNTU History Sorunu

Başlatan DEVTURK, 05 Mayıs 2013 - 01:45:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DEVTURK

Merhabalar

Terminaldeyken history -c yaptığımda history çıktısına tekrar bakıyorum fakat silinmiyor, her şey yine aynı. ilk komutu yazdıktan sonra çıktıya bakınca silinmiş gibi gözüküyor fakat ardından terminali kapatıp tekrar açınca çıktıya bakıyorum değişen bişey olmamış. önceden böyle bir sorun yaşamıyordum. güncellemelerden sonra oldu sanırım. root hesabıyla da aynı şeyi denedim hiçbir şekilde komut düzgün çalışmıyor acaba benim bilgisayarım kaynaklımı yoksa genel olarak diğer arkadaşlar da karşılaştılar mı bu sorunla ve çözümü nedir nasıl düzeltebilirim?

bytan

Ne görünüyor?

ls -all ~ | grep history
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

DEVTURK

-rw-------  1 devturk devturk      646 May  5 03:01 .bash_history

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2013 - 02:06:05

Konu güncel. Sorunum devam etmekte, yardımcı olabilecek?

bytan

Dosyayı temizlediğinde de benzer durum devam ediyor mu?

mv ~/.bash_history ~/.bash_history.yedek
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

DEVTURK

bu komutu verdiğimde kalıcı olarak siliniyor. fakat yine history -c komutu yine işe yaramıyor sürekli o komutu kopyalayıp yapmak zorunda kalıyorum.
history -c komutu devre dışı. Bu arada ilginiz için ve cevabınız için teşekkür ederim. Ben artık bir cevap gelmeyecek ümidiyle bakmıyordum : )

sem

Komut neden işe yaramıyor anlamadım şahsen. Komut çıktısını yani komutu verdiğiniz satırı ve sonraki ilk boş satırı (elbet arada bir uyarı vs varsa onları da) buraya aktarabilir misiniz?

Verilen komut BASH geçmişinin tutulduğu dosyayı yani .bash_history dosyasını .bash_history.yedek ismindeki bir dosyaya taşıyor. Uçbirim .bash_history'yi göremediği için ise tekrar üretiyor ve sıfırlanmış olarak görüyorsunuz. Şimdilik kopyala yapıştır vs gibi durumlar ile uğraşmayıp geçici bir çözüm olarak;

~/.bashrc dosyasını istediğiniz bir metin editörü ile açıp; örneğin gedit ile açmak için;

gedit ~/.bashrc

Dosyanın en sonuna şu satırı ekleyebilirsiniz;

alias history_c="rm ~/.bash_history"

Satırını ekleyebilirsiniz.  Artık açtığınız herhangi bir uçbirimde ya da bulunduğunuz uçbirimde

source ~/.bashrc

Komtunu verdikten sonra;

history_c

Komutunu verdiğinizde .bash_history dosyasını silerek komut satırı geçmişinizi sıfırlayabilirsiniz.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?