[Çözüldü]Kurulum Sonrası 3 Soru/Sorun

Başlatan goktr001, 18 Ekim 2011 - 15:54:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

goktr001

Arkadaşlar Ubuntu'yu ilk olarak Wubi ile yükledim fakat daha sonra normal şekilde yüklemenin daha avantajlı olduğunu okudum ve flash üzerinden sistemi sorunsuz bir şekilde kurdum. Fakat bu noktadan sonra bazı sorunlarım var.

#1 Açılıştaki GRUB Ön Yükleyicisi Sorunu
Ben açılışta GRUB yazılımının işletim sistemini seçmesini istemiyorum. Bu görevi Windows 7'de hangi program yürütüyorsa onun yapmasını istiyorum-ki Wubi ile yüklediğim zaman hem Win7'nin hem de Ubuntu'nun ön yükleyicisi bana soruyordu hangisini açalım diye. Win7'den Win'i seçince direk Windows açılıyor ama Linux'u seçince 2. aşama olarak GRUB geliyordu. Rahatsız olmuyordum açıkçası ama GRUB beni rahatsız etti. Forumdaki arkadaşların yazdığı programı(GRUB ile ilgili olanı) indirdim ve öncelik sırasını değiştirdim ama içime sinmedi.

#2 Kayıp Disk Sorunu
Hard disk boyutum 320 gigabayt. 320 sininde kullanılmasını bekliyorum ama şu ekran görüntüsüne bir bakmanıza rica ediyorum.

Bu resimdeki verileri toplarsak 300GB ediyor. 50 GB normal ise sorun yok benim için. Anormal ise yardımlar için şimdiden teşekkürler. (Ubuntu'ya 25 GB civarı bir alan ayırmıştım.)

#3 Ubuntu
Eğer Ubuntu'yu silmem gerekirse bunu ne şekilde yapabilirim. Sistem kurtarma CD'si vs. bir şeyler okudum ama pek bir şey anlayamadım. Çünkü bu soruyu soranlarla sanki alay ediliyormuş gibi geldi bana. Her neyse.

Yardımlar için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Saygılar.

zeitgeist

1- Önceki Windows ve Ubuntu sürümlerinde yapılabiliyordu istediğin ancak son sürümlerde durum nedir bilemiyorum. Biraz araştırmak gerek.

2- Disk durumu normal. Forumda kayıp disk alanı olarak biraz bakınırsan meseleyle ilgili teknik ayrıntıları öğrenebilirsin.

3- Herhangi bir disk aracıyla diski formatlayabilirsin ya da işletim sistemi disk yöneticileriyle. Tek sorun disk mbr sinde kalan önyükleyici olabilir ki onu da fixmbr ya a yine disk araçlarıyla silebilirsin.

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

1. soru için cevap Windows'ta yatıyor. Eğer Grub istemiyorsan Windows ile MBR'yi temizleyeceksin, ardından da Windows yoluyla, Windows'un önyükleyicisine Ubuntu'yu ekleyeceksin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

goktr001

Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Son olarak @heartsmagic bu olayın nasıl yapılabileceği forumda mevcuttu mu veya bir kaynak var mı bildiğin? Teşekkürler cevap için!

Ve @zeitgeist 2. sorunumun normal olduğunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler!

heartsmagic

Windows meselesi olduğu için bu forumda olmaz. Fakat google'da her Windows sürümü için türlü türlü açıklamalar vardır muhtemelen. Hem MBR temizliği, hem de önyükleyici meselesi için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

goktr001