[Çözüldü] Ubuntu 10.10.x64 nvidia GT540M yükleme

Başlatan genccoder, 17 Haziran 2011 - 15:48:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

genccoder

Ironhide ı yükledim ancak anlamadığım bir şey var nvidia driverlarını aktif etmiyor intel in ramide 128mb dolayısıyla yavaşlamalar oluyor..

Diyelim ki yeni bir Sistem Kurdum örnek olarak Ubuntu 11.10 (ki birazdan kurucam) :

önce

sudo apt-get install mesa-utils

yapıcam
sonra

sudo rmmod nouveau

yapıcam ama geçen sefer hata aldım silinemiyor falan dedi..
Diyelim ki yaptım yada sorunu çözdük ve oldu..

sudo apt-add-repository ppa:mj-casalogic/ironhide
sudo apt-get update
sudo apt-get install ironhide

yapıcam..
ve kurulacak
Seçeneklerden en çok tercih edilen seçtim ve işlem tamamlandı
Hatta sonra:

sudo apt-get install ironhide-ui

dedim ve guı kurdum ama
Nvidia sitesinden 295.20 sürümlü driver ı indirip kurmam gerekiyor bunu da sabitlenmiş konular arasındaki elle kurulumla yapabilirim daha önce yaptım..

Ama hangi sıralamada olmalı Önce driver ı elle kurup mu ironhide yapmalı yoksa ironhide önce mi olmalı yoksa başka bir şey mi sıralama?

Yardımlarınızı bekliyorum..

Düzenleme Notu: Komut ve çıktılarını code etiketi içerisinde veriniz.
Coding is Magic

burk

@genccoder sürücü kurmadan yükleme yapmanız gerekiyor.

genccoder

tesekkurler 2 saat icinde kurmus ve durumdan haberdar etmis olurum.. yani umarim..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mart 2012 - 12:24:22

Evet oldu ve epey güzel çalışıyor ASUS N53SV epey iyi bir performans canavarı oldu linuxla beraber..
Ubuntu 11.10 x64 olan LinuxMint Lisayı kurdum ardından
hemen
sudo apt-get install mesa-utils
yaptım ve oldu ardından
sudo rmmod nouveau
dedim ve oldu sonra sırasıyla şunları yaptım
sudo apt-add-repository ppa:mj-casalogic/ironhide
sudo apt-get update
sudo apt-get install ironhide

Ayar ekranı geldiğinde en çok kullanılanı seçtim böylece kuruldu

sonra
sudo apt-get install ironhide-ui
kurdum böylece hangi programın nvidia ile çalışacağını ayarlamak kolay oldu..

Sistem çekmesinden  otomatik başlaması için Başlangıç Uygulamalarına eklemeniz gerekiyor.
İsim => Ironhide-UI
Komut => ironhide-indicator

Bu şekilde..
Herkese Teşekkürler..

Not ironhide yüklerken kendi otomatik nvidia 280 sürümlü driverı kuruyor ancak son driver 295.20 nasıl ironhide ile beraber güncelleme yapılıyor?
Coding is Magic

burk

@genccoder eğer otomoatik olarak bahsettiğiniz sürücü kuruluyorsa ve şu an sistem sağlıklı çalışıyorsa belki de uygun olan o sürümdür ve eğer sistem sağlıklı çalışıyorsa pek de kurcalamaya gerek yoktur ancak eğer denemek isterseniz;
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade ironhide

aurora

295.xx sürümü güncelleme yöneticisinden yükleyebiliyorsunuz. Size o güncelleme depodan sağlanıyor.

genccoder

en akıllıcası dokunmamakta nvidia kendi cihazına hakim olmadığından mühendislik olarak daha iyi performans sağlayan bir driver yayınlamış.. ama yeterince iyi bu haliyle.. teşekkürler.. ayrıca elle veya depodan kurarsam olmaz ironhide ile uyumlu olmaz.. hiçbir anlamı kalmaz.. ama şu haliyle bu bilgisayar bir canavar.. almayı düşünenlere öneririm..
Coding is Magic

burk

@genccoder öyleyse başlığa eklediğiniz ibareyi de göz önüne alarak konuyu kilitliyorum.