[Çözüldü] thawab İslami Ansiklopedi

Başlatan abdullahmk, 18 Eylül 2011 - 15:51:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abdullahmk

merhaba arkadaşlar.
shamela adında çok geniş bir islami bilgi kaynağı var. bu bilgiler çok sayıda mdb ve bok uzantılı kitaptan oluşuyor. normalde windowsta shamela nın kendi arayüzü var ve kitapları sorunsuz bir şekilde açıyor. fakat linux için ayrı bir uygulama gerekiyor bu kitapları açabilmek için. internette yaptığım araştırma sonucunda thawab adlı bir uygulama buldum. ubuntu yazılım merkezinde de mevcuttu ve kurdum. fakat sorun şu ki uygulamayı bir türlü çalıştıramıyorum. simgesine tıkladığımda hiçbir şey olmuyor. herhangi bir açılma belirtisi yok. uygulamanın açılması için gerekli olan eklentiler yüklü. hata falan verse en azından neden dolayı açılmadığını anlıycam da hata da vermiyor. ubuntunun dilini arapça yaptım gene olmadı. wine ı denedim fakat wine ın arapça dil desteği olmadığı için karakterler saçmasapan gözüktü. windows kullanmak istemiyorum fakat sırf bundan dolayı kullanmak zorunda kalıyorum. bu problem konusunda herhangi bir fikri olan var mı?

BayboraKaan

Ucbirimden calistirmayi denedin mi?

abdullahmk

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 18 Eylül 2011 - 16:00:18
Ucbirimden calistirmayi denedin mi?

doğrusu uçbirimden nasıl çalıştırılır bilmiyorum  :-[

heartsmagic

Uçbirimi açıp:
thawab komutunu yürütmeyi deneyebilirsin. Eğer ismi başka bir şeyse onu yürüteceksin elbette.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

abdullahmk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Eylül 2011 - 16:16:37
Uçbirimi açıp:
thawab komutunu yürütmeyi deneyebilirsin. Eğer ismi başka bir şeyse onu yürüteceksin elbette.

malesef açmıyor. sorun başka bir yerde. sanki uygulama kurulmuş gibi görünüyor ama aslında kurulmamış gibi. çünkü simgesinden açmaya çalışınca herhangi bir tepki vermiyor. uçbirimde de komut bulunamadı diyor sanki yüklü değilmiş gibi. halbuki yazılım merkezinden defalarça kaldırıp tekrar kurdum. eğer bu problem bu uygulamaya has birşeyse zaten burada çözmek çok zor çünkü zannetmiyorum ki forumda bu uygulamayı kullanmış ikinci bir kişi olsun. netten indirip kaynak kodlarıyla kurmayı denedim ama içinde ne bir readme var ne bi yükleme talimatı, hiçbişi yok. make install lar falan da yemiyor. gene windowsa muhtacız sanırım  :'(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Eylül 2011 - 16:38:28

komut thawab değil de thawab-gtk imiş. uçbirimde yazınca da şu satırlar çıkıyor:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/thawab-gtk", line 5, in <module>
    from Thawab.gtkUi import main
  File "/usr/share/thawab/Thawab/gtkUi.py", line 32, in <module>
    import Thawab.core
  File "/usr/share/thawab/Thawab/core.py", line 32, in <module>
    from whooshSearchEngine import SearchEngine
  File "/usr/share/thawab/Thawab/whooshSearchEngine.py", line 25, in <module>
    from whoosh.index import EmptyIndexError, create_in, open_dir, IndexVersionError
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/whoosh/index.py", line 24, in <module>
    from whoosh import fields, store
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/whoosh/fields.py", line 23, in <module>
    from decimal import Decimal
  File "/usr/lib/python2.7/decimal.py", line 3715, in <module>
    val = globals()[globalname]
KeyError: 'ROUND_CEiLiNG'

BayboraKaan

11.10 üzerinden kurdum sorunsuz acildi bende:

sudo apt-get install thawab

abdullahmk

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 18 Eylül 2011 - 16:44:25
11.10 üzerinden kurdum sorunsuz acildi bende:

sudo apt-get install thawab

öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. az önce 11.04 ü tekrar kurup denedim ama yine aynı hatayı aldım. 11.10 derken ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot mu kasdettiniz? şimdi indirip onu kurucam ve deniycem. inşaallah olur.

heartsmagic

Gerek yok, klasik Python ve Türkçe sorunu.

LC_ALL=C thawab ile açabilirsin uygulamayı. @BayboraKaan sistemini Türkçe kullanmadığı için doğrudan açabilmiş uygulamayı. 11.10 henüz beta durumda.

BayboraKaan

Evet benim sistemim Almanca ben bunu yine düsünemedim :D

abdullahmk

@BayboraKaan 11.10 da çalıştı teşekkür ederim, ama 11.10 hiç stabil değilmiş sürekli nautilus ve compiz hata veriyordu ben de 11.04 e geçicem tekrar.
@heartsmagic sizin söylediğinizi de eve gittiğimde deneyeceğim, teşekkür ederim. peki bu koddaki ifadelerin anlamları nedir?

LC_ALL=C thawab

bilmemek değil öğrenmemek ayıptır :) öğrenelim ki ayıp etmeyelim :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Eylül 2011 - 17:52:27
11.10 henüz beta durumda.

Kararlı olması için biraz daha zaman gerekmekte. Kendisi haliyle henüz beta aşamasında.

Soruyu es geçmişim. Python'un Türkçe ile bazı sorunları mevcut 11.04 ve önceki sürümlerde. Kısacası Python ile yazılmış bazı uygulamalar Türkçedeki İ,ı gibi harflere göre ayarlanmazlarsa sorun yapmaktalar. 11.10 üzerindeki Python sürümlerinde sorun düzeltildi sanıyorum.

Biz de komut sayesinde Türkçeyi atlatıyoruz uygulamaya.

abdullahmk

Alıntı YapBiz de komut sayesinde Türkçeyi atlatıyoruz uygulamaya.
Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Eylül 2011 - 10:44:10
Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Eylül 2011 - 17:52:27
11.10 henüz beta durumda.

Kararlı olması için biraz daha zaman gerekmekte. Kendisi haliyle henüz beta aşamasında.

Soruyu es geçmişim. Python'un Türkçe ile bazı sorunları mevcut 11.04 ve önceki sürümlerde. Kısacası Python ile yazılmış bazı uygulamalar Türkçedeki İ,ı gibi harflere göre ayarlanmazlarsa sorun yapmaktalar. 11.10 üzerindeki Python sürümlerinde sorun düzeltildi sanıyorum.

Biz de komut sayesinde Türkçeyi atlatıyoruz uygulamaya.

teşekkür ederim bilgilendirme için. doğrusunu söylemem gerekirse bu konuyu açarken hiçbir umudum yoktu çözüme dair. hatta cevap bile verileceğini düşünmemiştim. fakat saolun ki ilgilendiniz ve problemimi çözdünüz. forumunuzdan çok memnun kaldım. artık ubuntu kullanırken kafama takılanları nereye danışacağımı biliyorum :)

heartsmagic

Rica ederiz. Akşam konu çözülürse eğer ilk iletini değiştirerek başına bir  [Çözüldü] eklersen, bizler de doğrudan konuyu kapatabiliriz.

abdullahmk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Eylül 2011 - 11:25:19
Rica ederiz. Akşam konu çözülürse eğer ilk iletini değiştirerek başına bir  [Çözüldü] eklersen, bizler de doğrudan konuyu kapatabiliriz.

inşaallah, elbette.

alquirel

Arkadaş sorunu çözmüş ama henüz konu kapanmamışken biraz çomak sokayım, karıştırayım da bilgi öğrenelim.

Bende 10.10 kurulu, Thawab da kurulu ama LC_ALL=C demeksizin sorunsuz açılıyor.

(Python sürümüm 2.6)

decent

Farklı sürümde geri bildirim ve konu uyarısı için teşekkür ederim @alquirel