UBUNTU Jeti görüyor fakat modemi tanımıyor ...Ayrıca birkaç sorum olacak...

Başlatan pelyn639, 07 Eylül 2011 - 23:21:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pelyn639

Bundan daha 3 gün önce Ubuntu(11.04)'e geçmiş olmakla birlikte internete bağlanmadığı ve .exe dosyalarını(exeleri açmadığını yeni öğrendim ) açmadığı için format atıp araştırma yaptım biraz :)  Gelelim asıl konuya

1-  Bende 2 tane usb stick bulunuyor biri vodafone vodem diğeri avea jet .....avea ile çok basit şekilde( ağ bağlantıları>mobil geniş bant>ekle) ile  kurulum yaptım ve internete giriyor (1GB kotalı olduğu için onu kullanamıyorum) ama aynı şekilde vodem ile kurulum yapmaya kaltığımda vodemi okuyor fakat kurulum yapamıyorum (Apn yi doğru girdiğimi umuyorum vodemin ayarlarında APN:internet k.adı ve paralo: vodafone yazıyor ki ben hem o şekilde hemde mgb yazarak kayıt olmaya çalıştım ) Acaba bu sorunu nasıl çözerim ?

2-Ben 32bit olan bilgisayarıma 64bit yükledim acaba bir sorun olurmu?

3-Ben terminalden komut girdiğim zaman şifremi istiyor ve ben şifremi yazmaya çalıştığımda yazmıyor

Sizden ricam anlayabileceğim şekilde bana yardım olmanız(Linuxda internetim olmadığı için güncelleştirmeleri ve dil paketini yüklemedim yani ayarların hepsi İngilizce birkaç yerinin Türkçe olması hariç.)İnşallah dertlerimi güzel bir şekilde anlatabilmişimdir.

BayboraKaan

2- 32bit sisteme 64bitlik Ubuntu yükleyemezsin eger yüklemeyi basardiysan sistemin 32 bit degil 64 bit ;)

3- Ucbirimde sifreni yazdigini görmezsin ama yazarsin ;)

Siddetle acemiler icin ilk durak bölümünü incelemeni tavsiye ediyorum ;)

pelyn639

sistemimin 64bit olmasını inan ben daha çok isterim ama 32bit   :D Aslında Benm asıl sorunum Vodemimi bilgisayara tanıtmak ve gerçekten forumda hangi konu varsa hepsini araştırdım ama bi sonuç yok bari ben bi konu açayım dedim :) Eğer buradan bi sonuç alamazsan(Forumda dolaştığım kadarıyla herkes bu konularda birbirine yardımcı olmaya çalışıyor) ya başka bi linux sürümünü indiricem yada ücretsiz cd temini eden siteler varmış oradan cd isteyeceğim (İnanın İnternet hızım o kadar yavaşki (8tl lik sınırsız internet kullanıyorum olsun o kadar) 700mb lik dosyası 18 saatte indiriyor idm 6.07 ile benm için dosya indirmek hayal )  :)

BayboraKaan

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4688.0 Bu basliktan sisteminizin kac Bit oldugunu ögrenebilirsiniz. Ayrica Vodafon kullanan arkadaslar size yardimci olacaktir.

gecegezen

Aslında 2 tane modeme ihtiyaçın yok bende bir tane aveanın jet modemi var ve onu 3 operatorun 3g hizmeti içinde kullanabiliyorum. Öncelikle aveanın modeminin içindeki sim engellenmesini açtırman gerekiyor ki burda windows kullanarak isin daha kolay oluyor.(içindeki programı ubuntuya kuramaya uyğraşmaktan dolayı) bloğu kaldırman için avea müsteri hizmetlerini arıyorusun ordakilere jeti başka bir operator ile kullanmak istediğin söylüyorsun. onlar seni teknik ekibe falan yönlendiriyolar onlara modemin arkasındaki imen no söylüyorsun onlarda sana bir kod veriyorlar bu kodu farklı bir sim ile bilgisayara taktığında jetin programı senden istiyor bu kadar ondan sonra istediğin zaman istediğin operatör ile kullanabiliyorsun tabi apn gibi ayarları yapman gerekiyor.

apn ayarları zaten ubuntuda falan var sen sadece ekleden ayarlar sececeksin
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

pelyn639

Çok tşkkürler sorunu şu şekilde çözdüm (birinden vınn buldum)vodafn hattımı vınna takınca hiçbir şekilde şifre istemeden kurabiliyorum....(o zaman ubuntum vodafone hattını tanımıyordu heralde)