Ubuntu ve Pardus yüklü, Pardus'u kaldırmak istiyorum...

Başlatan adura, 26 Eylül 2011 - 14:28:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adura

Merhaba,
Ubuntu 11.04 ve Pardus 2011.2 yüklü olan bilgisayarımdaki Pardus'u kaldırmak istiyorum.

Hikayem:
Standart Win7 Home Edition ile gelen netbook'uma Ubuntu 11.04 kurmuştum. Daha sonra üzerine Pardus kurdum ama Grub problemi yaşadığım için üzerine yeniden Pardus kurmayı deneyin, Grub düzelecektir gibi bir bilgi üzerine yeniden Pardus kurmaya çalıştım. Her nedense, USB'den boot ettiğimde "kurulum" işlemleri gibi bir menü çıkmadan direkt olarak her seferinde Pardus çalıştı. USB'yi formatlayıp, boot edilebilen bir USB Pardus 2011.2 elde ettim ama ne çare. Bu sefer, kalsın Ubuntu kurayım bari dedim. Çünkü bazı forumlarda Windows'u yeniden kurmaktan bahsediliyordu. Şimdi en başa döndüm ve Ubuntu'dan devam etmek istiyorum. Hatta bu satırları Ubuntu'dan yazıyorum. Hal böyleyken,

1- Mevcut Pardus'u kaldırmak istiyorum
2- Açılış ekranında liste çıkmadan direkt olarak Ubuntu'dan devam etmesini istiyorum

Şimdiden teşekkür ederim.

Makina: Dell Inspiron mini 1012

travego0403

Pardus kurulu olan bölümü formatla, grubu tekrar güncelle istediğini elde edeceksin. Tabi bu durumda Pardus üzerindeki verilerini kaybedeksin, bu yüzden orada olan belgelerini ve dosyalarını güvenli bir yere taşıman lazım.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

cagriemer

Alıntı yapılan: adura - 26 Eylül 2011 - 14:28:47
2- Açılış ekranında liste çıkmadan direkt olarak Ubuntu'dan devam etmesini istiyorum

sudo nano /etc/default/grub

GRUB_TIMEOUT ve GRUB_HIDDEN_TIMEOUT degerini 0 ile degistiriyorsunuz. Ardindan da asagidaki kodla islemi tamamliyorsunuz.

sudo update-grub

bora_sarp

pardus gruba ubuntu eklemek için buradaki adres işine yarayabilir 9.10 sürümü için verilmiş ama çok farklı olmasa gerek
http://linuxsever.wordpress.com/2009/11/03/pardus-grubuna-ubuntu-9-10-eklemek/