Simge seti oluşturma

Başlatan OKAN, 28 Mayıs 2008 - 18:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OKAN

Kendi simge -icon- setini oluşturan arkadaşlar var. Nasıl yapıldığını anlatırlarsa sevinirim.
Kendi oluşturdukları simge setlerini paylaşırlarsa bizede bir fikir vermiş olurlar.

ufuk_k

Öncelikle şunu söyliyim, sıfırdan, baştan tamamen yeni bir simge seti yaratmak hem yaratıcılık, hem de uzun emek ister. Acaba kastettiğin şey belli simge setleri üzerinde oynamak ya da çeşitli setlerden simgeleri toplayıp birleştirmek mi? Ona göre bilgi vereyim, az biraz araştırmıştım.

munirekinci

Normal bir simge setini alıp; dosya isimlerine ve dosya türlerine dikkat ederek kendi istediğin gibi değiştirebilirsin.

OKAN

Alıntı yapılan: ufuk_k - 28 Mayıs 2008 - 18:50:37
Öncelikle şunu söyliyim, sıfırdan, baştan tamamen yeni bir simge seti yaratmak hem yaratıcılık, hem de uzun emek ister. Acaba kastettiğin şey belli simge setleri üzerinde oynamak ya da çeşitli setlerden simgeleri toplayıp birleştirmek mi? Ona göre bilgi vereyim, az biraz araştırmıştım.

Aynen öyle.

ufuk_k

O zaman sana şunları diyim, indirdiğin temaların içini aç ve incele. Gnome masaüstünün kendine özel bir renk paleti, icon seti ayarları vardır. Önce bir ikon setinin içinde neler olduğunu iyice incele. Daha sonra ufaktan bir iconu alıp istediğin bir grafik programıyla açıp (Gimp, inskcape gibi) üzerinde değişiklikler yaparsın.

Benim bildiğim kadarıyla ikonlar temelde SVG formatlı bir dosyadan üretilir. Çünkü SVG formatı, ikonun boyutu (pixeli) küçülse de, büyüse de kalitesini düşürmeyen bir formattır. Böylece bir SVG dosyasından çeşitli boyutlarda, her durum için kullanılacak (mesela 64x64, 32x32 diye ikon setlerinde görürsün) PNG formatında ikonlar üretilir. SVG, Scalable Vector Graphics demektir bildiğim kadarıyla. Bu yüzden ikon setlerinin içinde de scalable dizini altında boyutu değişebilen ikonları bulabilirsin. OLuşan ikonlar genelde PNG formatındadır.

OKAN

Teşekkürler. Biraz uğraşmak gerekiyor. Hallederiz :D

Granma

KDE de bu işler daha kolay, özellikle paketleme kısmı.

nasilolcekbuisler

merhaba

png uzantılı simge setleri var bunlardan gnome simge seti yapabilirmiyim?nasıl yapabilirim?

if

nasilolcekbuisler

uğraşan ,bilen yok mu acaba?