11.04 64bit sistem açılışı ve libre office açılışının biraz uzun sürmesi

Başlatan jack, 08 Ekim 2011 - 13:30:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jack

siteye yeni kayıt olmama rağmen uzun zamandır takip ettiğim bir ortam. ubuntuyu uzun zamandır kişisel bilgisayarımda kullanıyorum. yeni bir pc almam dolayısıyla ubuntu 11.04 64 bit 'i kullanmaya karar verdim.
yükleme sorunsuz.(kurulum esnasında hdd yi nasıl kullanmak istersiniz bölümünde tüm hdd ye kurulum yap dedim)
güncelleştirmeler sorunsuz.
libre office açılışında ilerleme çubuğu hızla en sona geldiğinde farkedilir bekletme yaptıktan sonra program açılıyor.
bilgisayar kapalıyken açma düğmesine bastığımda boot ekranından sonra siyah ekran geliyor ve 40-50 saniye sonra login ekranı geliyor.
ubuntu klasik ve efektsiz kullanıyorum.
sistemin ilk açılışı pek sorun değil ama libre office'in düzelmesi için yapmam gereken birşeyler var mı?
libreoffice'in menülerinden bellek artırımı yaptım, düzelmedi.

Al Arabi

Muhtemel sorununuz javadan kaynaklanmakta. Buna yapabileceğiniz birşey olduğunu sanmıyorum. Bende de durum aynı.  Libre ofisin hızlı başlatma(açlışta arka planda çalışması) özelliği işini görecektir.

Özelliği aktif etmek için:

Libre ofisi çalıştırın. Araçlar>>>Seçenekler>>>Bellek kısmında Hızlı Başlatıcıyı Etkinleştir derseniz sorununuz çözülür.

jack

"decent" ve "Al Arabi" ilginiz için teşekkür ederim.
libreoffice sorunum şu şekilde çözüldü.(bilgisayarın ilk açılışı hala uzun sürüyor , bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.)
öncelikle Al Arabi' nin mesajında belirttiği işlemi yaptım.(daha kolay geldi) lakin sorun çözülmüş gibi göründü.
-bilgisayar açıldıktan sonra hızlı başlat, kendini başlatıyor lakin başlatırken yine bekletiyor. (hızlı başlat sistem açıldıktan sonra kendini başlatma süresi uzun, başlattıktan sonra evet libreoffice oldukça hızlı açılıyor.)

decent' in mesajında bulunan yükseltme işlemini yapmak için terminalde "sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa" yazıp onayladığımda bir süre sonra (2-3 dakika) işlemin ilerlemediğini (aşağı doğru kayan bir sürü yazı)farkettim.hangi program anımsamıyorum ama yine bir program kurarken, terminalde "bağlanmaya çalışılıyor, vazgeçiliyor" gibi bir şey okumuştum. bunun üzerine dns'yi ben girmiştim ve çözülmüştü. yine dns'yi kendim girdim. bilgisayarı yeniden başlattım. terminalde yükseltme işlemini başlattım ve sorunsuz tamamlandı. sistemi yeniden başlattım. libre office programını açtım , sorun kalmamıştı.
dns' yi iptal ettim. bağlantıyı iptal edip tekrardan bağlan dedim. bağlandı...
libre office programını aç dedim ve aynı problem tekrardan başladı. dns yi yine ben girdim, sorun çözüldü. hızlı başlıyordu.
ne kadar alakalı bilemiyorum lakin internet bağlantısı ile (dns sunucusu ile) libreoffice arasında bir bağımlılık var.(interneti iptal edip denemedim)

(libreoffice; bellek kısmındaki değerler sırasıyla  100-256-50-00:10-20. hızlı başlatı etkinleştirmedim.)

Al Arabi

@jack libreofisin dns ile hiçbir ilgisi yok.

Sistem açılışına tek önerim, sisteminizi güncelleştirin: Yazılım Güncelleştirici programını kullanarak bunu yapabileceğiniz gibi komutlarlada bunu yapabilirsiniz.

Komutlarla yapmak için:

1.Adım

sudo apt-get update

2. Adım

sudo apt-get upgrade

jack

evet ilgisiz olabilir sadece deneyimlerimi aktardım, kendi sisteminizde deneme imkanı bulursanız programın açılış hızı farkını hissedeceksiniz(libreoffice).(hızlıbaşlatı etkinleştirmeden)

sistem açılış hızı;
sistem güncel sanıyorum bios ayarları yada hdd ile ilgili bir problem olabilir.
teşekkürler.

if

@jack, https://wiki.archlinux.org/index.php/LibreOffice bağlantısında 'Spped Up LibreOffice' başlığı altındaki önerilere de göz gezdirilebilir LibreOffice hızını ayarlamak için.

Sistem açılışı içib Başlangıç Uygulamaları menüsünden kimi uygulamalar başlangıçtan kaldırılabilir.

jack

@if teşekkür ettim.
şu an libre office için hiçbir sıkıntı kalmadı oldukça hızlı açılıyor. dediğim gibi sadece dns değiştirdim(alakasız ama ...)
linki inceledim.bellek kısmında yükseltmeler yapmış. dediklerini yapmıştım.
java demiş onu yapmamıştım. şimdi problem olmadığından yapmam sanıyorum.

sistem açılışı için başlangıç uygulamalarından herhangi bir şey kaldırınca çözülecek olduğunu sanmıyorum ama deneyeceğim.

emreseckin

Laptop'um 64 bit olarak gözüküyor ama nafile 64 bitlik linux sistemleri bende hep yavaş çalışmıştır :)