Ne olmuş bu Ubuntu'ya

Başlatan erdaltaskesen, 14 Eylül 2011 - 19:13:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdaltaskesen

Uzun zaman önce Ubuntu kullanıyordum. Daha sonra Arch'a geçtim. Sonra Windows 7'ye tekrardan Linux dünyasına dönmeye karar verdim. ArchLinux dağıtımında wireless bağlantıda sorun yaşadığım için mecburen Ubuntu kurdum. Neyse 10.10 sürümünün CD'si vardı elimde. Oradan kurup güncelledim sistemi. Yeniden başlattıktan sonra ne göreyim. Her şey bir değişmiş. Biraz garipsedim açıkcası.

Sol tarafta açılıp kapanan Dock tarzı bir menü.
MacOS tarzı menüler üst panelde görünüyor. (Umarım çift ekranla çalışırken bu sorun oluşturmaz.)
Eskiden çok kullanışlı bulduğum Places bölümünün olmayışı.
Ubuntu menü simgesine tıkladığım zaman Kısayollar altındaki programları görüp bunlarda ne programlarım nerde tepkisini vermem.
Son olarak elimdeki CD'nin 32bit mi 64bit mi olduğunu hatırlayamam ve bunu öğrenmek için CD'yi tekrar takıp amd64 yazısını görünce anlamam.
Bilgisayarımın Windows 7'den çok daha yavaş çalışması
Mouse'daki scroll'un ekranı fazlasıyla aşağıya indirmesi
Üst panelin tam ortasına yerleştirdiğim uçbirim kısayolunun orada olmaması,
Dağdan indim şehire gidip hissetmem vs...

Galiba çok uzun süre uzak kaldım veya Ubuntu çok fazla değişiklik yaptı. Zamanınızı çaldığım için özür dilerim.

decent

Alıntı yapılan: erdaltaskesen - 14 Eylül 2011 - 19:13:29
Uzun zaman önce Ubuntu kullanıyordum. Daha sonra Arch'a geçtim. Sonra Windows 7'ye tekrardan Linux dünyasına dönmeye karar verdim. ArchLinux dağıtımında wireless bağlantıda sorun yaşadığım için mecburen Ubuntu kurdum.

Neyse 10.10 sürümünün CD'si vardı elimde. Oradan kurup güncelledim sistemi. Yeniden başlattıktan sonra ne göreyim. Her şey bir değişmiş. Biraz garipsedim açıkcası. Bahsettiğin sürüm 10.10 mu? 11.04 olmasın ?

Sol tarafta açılıp kapanan Dock tarzı bir menü. Bahsettiğin Unity yan panel
MacOS tarzı menüler üst panelde görünüyor. (Umarım çift ekranla çalışırken bu sorun oluşturmaz.)
Eskiden çok kullanışlı bulduğum Places bölümünün olmayışı. Kaybolan hiçbir şey yok, yenilikler var.
Ubuntu menü simgesine tıkladığım zaman Kısayollar altındaki programları görüp bunlarda ne programlarım nerde tepkisini vermem. Dediğim gibi; yenilik
Son olarak elimdeki CD'nin 32bit mi 64bit mi olduğunu hatırlayamam ve bunu öğrenmek için CD'yi tekrar takıp amd64 yazısını görünce anlamam. Uçbirimden uname -a ya da sistem bilgisine bakabiliriz
Bilgisayarımın Windows 7'den çok daha yavaş çalışması - Geçiniz
Mouse'daki scroll'un ekranı fazlasıyla aşağıya indirmesi - Ayarlama bizim elimizde
Üst panelin tam ortasına yerleştirdiğim uçbirim kısayolunun orada olmaması, Yan panel bunun için var
Dağdan indim şehire gidip hissetmem vs... - Geçiniz

Galiba çok uzun süre uzak kaldım veya Ubuntu çok fazla değişiklik yaptı. Zamanınızı çaldığım için özür dilerim.

Özürl dileyecek bir şey yok, demek ki bir ay sonra gelecek yeni sürüm sizi daha çok şaşırtacak.
"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir."

erdaltaskesen

Alıntı yapılan: decent - 14 Eylül 2011 - 19:31:40
Alıntı yapılan: erdaltaskesen - 14 Eylül 2011 - 19:13:29
Neyse 10.10 sürümünün CD'si vardı elimde. Oradan kurup güncelledim sistemi. Yeniden başlattıktan sonra ne göreyim. Her şey bir değişmiş. Biraz garipsedim açıkcası. Bahsettiğin sürüm 10.10 mu? 11.04 olmasın ?
===> Elimdeki CD 10.10 fakat kurulumdan sonra 11.04'e yükselttim tabi ki. Yeni kalıbı indirip yazdırıp kurmaktan çok daha kısa sürdü. Ayrıca şunu belirtmeliyim. Eskiden sürüm yükseltmek gözümde biraz büyürdü. Güncelleme yapmaktan tek farkı PC'yi yeniden başlatman.

===> Bunu halen merak ediyorum. Kullanan varsa deneyimlerini bildirirse sevinirim.

Bilgisayarımın Windows 7'den çok daha yavaş çalışması - Geçiniz
===> Bunun nedeni sisteme alışmamam olabilir aslında. Bir simgeye tıklamakta bile zorlanıyorum. Muhtemelen 1 hafta içerisinde çok rahat edeceğim.

"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir."
===> Kesinlikle.

decent

Tavsiyem 30 gün sonraki final sürümü yüklemeniz,

Unity ve Alpha-Beta bölümlerimize gözatabilirsiniz.