Ubuntu kılavuz

Başlatan gypso, 19 Nisan 2008 - 11:24:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gypso

Arkadaşlar, ubuntuya benim gibi yeni başlıyanlar için, en baştan hangi menü, hangi seçenek nedir, ne işe yarar gibi bütün menüleri tanıtacak bir çalışma yapabilir mi? Geniş ayrıntılı bir döküman olsa, zahmetli bir iş olur ama benim gibiler için çok faydalı olur ,mesela sürekli gördüğüm bir konu için sudo ....  kodunu girin diye bilgi vermiş arkadaş ama o kodu nereye gireceğini yazmamış, bilen arkadaşlar anlıyor olayı ama benim gibiler arıyor duruyor nereye gireceğiz acaba diye :), yeni başlayan için gerekli bence, dikkat etmemiz gereken yapmamız gereken kurcalamamız gereken yerler neresi mesela, yetmediği yerde konu başlığı açıp sorarız zaten :) teşekkürler şimdiden.

komikimben

kardeşim wikipediaya bir bakarsan inanılmaz derecede yararlı bilgiler edinebilirsin.

Sypro

Şimdilik "terminal" (uçbirim olarak geçiyor türkçede) ile ilgili bilgi edinmeye çalışın, klavuz (ya da rehber) hazırlıklarımız sürüyor. Takıldığınız konuları (önce kendiniz aradıktan sonra) sormaktan çekinmeyin o vakte kadar.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Kutadgu

Alıntı Yapklavuz (ya da rehber) hazırlıklarımız sürüyor

Neler yapmayı planlıyorsunuz?

Bende Linux ve ubuntu dünyasına yeni adım attım ama madem böyle bir olay var elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Bu işten sorumlu kişiler böyle bir başlık altında neler yapılacağını (çeviri olabilir, grafik hazırlaması olabilir vs..) yazarlarsa yardımcı olabilen olur hem bu sayade iş kolaylaşır hemde hızla bitirilir diye düşünüyorum.

vaccîe

Selam arkadaşlar, ben yeni bir Ubuntu kullanıcısıyım ve Ubuntu'da program nasıl kurulur bilmiyorum. forumda  program kurulumu diye bir bölüm var oradan okuduklarımı uygulamaya çalıştım ama yine kuramadım isterseniz kısaca başıma gelen olayı anlatayım önce etc source files'e eklememi yaptım ve uçbirimden update yaptım ve http://www.getdeb.net  den devede_3.7-1~getdeb1_all.deb diye bir program indirdim  kurulum aşamasında komut olarak sudo dpkg -i paket_adı.deb yazıyor ben de aynen şu komutu giriyorum sudo dpkg -i devede_3.7-1~getdeb1_all.deb ama;  dpkg: error processing devede_3.7-1~getdeb1_all.deb (--install):
cannot access archive: No such file or directory
Errors were encountered while processing:
devede_3.7-1~getdeb1_all.deb

diye bir hata veriyor yardımcı olabilir misiniz acaba bana programı nasıl kurabilirim ya da diğer programları.

heartsmagic

Uygulamalar-Ekle/Kaldır
ile istediğin paketi aratır, bulduktan sonra kurarsın. Devede depolarda var ancak 3.6-0 sürümü. Yok ben illa 3.7-1 isterim diyorsan indirdiğin paketi home dizinine taşı. Terminali aç, o komutu tekrar ver.

Paket neredeyse komutu orada vermen lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

such

Aslında haksızda sayılmaz bence. Ve böyle bir kaynak olsa fena olmaz hatta çok iyi bile olur. Eğer bir şeyler düşünüyorsanız bu konuda elimden geldiğince bende yardımcı olmak isterim.

Sypro

O konudaki kendi iç kararlarımızı verip uygulamaya soktuğumuzda bununla ilgili bir duyuru yapıp görev almak isteyenlere görev verilecektir.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Mohikan

olsa iyi olur bende yardımcı olabilirim 3 senedir ubuntu kullanıyorum

PoRsChE

Ağustos ayına kadar İngilizce çeviri olayında elimden geleni yaparım..
Linux forever.. cause else is LAME forever.. :o)~

Mohikan

Bu olay ne oldu? Kılavuz hazırlanacak mı?

Sypro

Konularımız belli. Tek sorun herkesin bir yoğunluğu olması. Sabah akşam bilg. başında Ubuntu Ubuntu diye oturan kişiler değiliz neticede. Yapılacak klavuz da LTS sürümü için olacağından gerçekten uzuuuuun bir süre götürmesi gerekecek. Dolayısıyla kimsenin bir acelesi yok. Eğer bir tarafından da biz tutalım diyorsanız en azından expert denebilecek seviyede olduğunuz konuları seçin ve bir klavuz hazırlayın onu da dahil edelim.

Not: Expert, daha az değil.

BayboraKaan