[Çözüldü] Acer 5742 internet sorunu ve disk bölümleme

Başlatan bezgin, 04 Eylül 2011 - 04:51:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bezgin

Öncelikle herkese merhaba.Anlaşılacağı üzere yeni bir ubuntu(11.04) kullanıcısıyım.Kurulum aşamasında yaptığım hatalar neticesinde diskimi istediğim şekilde bölümleyemedim.Windows kullanmayı düşünmüyorum.320gb lık harddiskimin 20 gb ını kök olarak ayarladım.2 gb takas alanı belirledim.Ancak geriye kalan bölümü sanırım home olarak seçmişim.Şimdi yapmak istediğim ise şu.Harddiskimi yeniden kurulum yapmadan nasıl yapılandırabilirim? Yani yaklaşık 290gb lık bölümü windowstaki d: sürücüsü olarak kullanabilirmiyim? Yapmam gereken işlem nedir?

İkinci olarak tüm güncellemeleri yapmama rağmen internetim çok yavaş ve çok sık bir şekilde kablosuz ağıma bağlı olmama rağmen hiçbir veri alışverişi olmuyor.Kablosuz bağlantımı kesip tekrar bağlanırsam tekrar internete bağlanabiliyorum.2Mbit lik internet bağlantımda dün byte lar seviyesinde download yaptım,düşünün artık neler çektim.Bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

serkanburda

Foruma hoşgeldiniz. Sorununuzla ilgili forumda arama yaparsanız çözüme ulaşmış benzer konulardan yararlanabilirsiniz.
Örneğin arama kutusuna internet hızı yazarsanız hız problemiyle ilgili açılmış ve de çözüme ulaşmış başlıkları görebilirsiniz.

Disk bölümleme içinse canlı cd ile sistemi başlatıp disk bölümleme aracını(gparted) kullanarak diskinizi istediğiniz şekilde yeniden kuruluma gerek kalmadan biçimlendirmeniz mümkün. Daha ayrıntılı anlatım için de mesela şu başlığa bakabilirsiniz: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=25338.0

bezgin

İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.Gparted kullandım.20Gblık bölüm yani kök alanı zaten görünmüyordu.geriye kalan 298Gblık bölümde düzeltmeler yaptım ama sistemim bu seferde hiç açılmadı.Bende en baştan kurulum yaptım:). Ipv6 ile ilgili düzeltmeleri yaptım,sorun tam olarak düzeldi diyemem ama eskisine oranla oldukça iyileşti internet hızım.Ekran karardıktan sonra tekrar açıldığı zaman internet bağlantısı yine yoktu maalesef,bağlantımı kesip yeniden bağlanmak zorunda kaldım.Ama genel olarak baktığımızda asıl sorunum olan disk bölümleme hallolduğuna göre diğer sorunları zamanla aşabileceğimi düşünüyorum.Tekrar teşekkür ederim:)

if

@bezgin, internet hızı ile ilgili açılmış konularımız olacaktı. O başlıkları bir inceleyiniz.

Yeniden kurulumları çözüldü olarak saymıyorduk sanırım.(?)

decent

Alıntı yapılan: if - 05 Eylül 2011 - 00:54:23
...
Yeniden kurulumları çözüldü olarak saymıyorduk sanırım.(?)
Ortada çözüm bekleyen sorun kalmadığı için [çözüldü] diyebiliyoruz.

heartsmagic

Aslında yeniden kurulumlarda etiket vurmadan konuyu kapatıyorduk :) Bu başlık araya kaynamış olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.