Kubuntu 11.04 nasıl olmuş?

Başlatan karizmaxi, 01 Mayıs 2011 - 00:48:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karizmaxi

Kubuntu 11.04 kurup kullanan varmı arkadaşlar ben canlı cd ile denedim ama sisteme kurmadım sistemde yer yok diğer sistemlerden birini silip öyle kurmam gerekiyor bu yüzden soruyorum izlenimleriniz neler beğendiğiniz veya beğenmediğiniz yerleri neler sırf Kubuntu11.04 kullanmak içi diğer sistemlerden birini silmeye değermi sizce. Değermi derken stabil oluşu sunduğu yenilikler falan... çünkü kurulu sistem ile canlı cd arasında fark oluğuna inanıyorum.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

tanzer

Var. KDE kullanmak istiyorsanız kurabilirsiniz. Son haliyle;  bende sadece nepomuk sorun çıkardı.  Ram ve işlemciyi sömürüyordu. Nepomuk servisi kapatarak sistemi kullanabildim. Dolphin sorunları da ancak bu şekilde ortadan kalkabildi. KDM ile ilgili bir sorun vardı onuda düzeltmişler. Ben şimdilik memnunum.

wua

Bahsedilen hizmetleri nasıl kapatırım? Kubuntu yükledim ama biraz yavaşlık var gibi geldi..

eribol

System Settings veya Sistem Ayarlarına gidip Desktop Search veya Masaüstü Araması simgesine tıklanır ve nepomuk devre dışı bırakılır.

wua

cemoli

Bu nepomuk hep bu kadar sorun oluyorsa neden hala ekliyorlar KDE geliştiricileri
Pardus da da sistemi çok sömürüyor körolasıca ;D
Linux'u Seviyoruuuuuuum ;D

eribol

Çünkü dosya veya program ararken çok güzel bir mantıkla ekrana sonuçları getiriyor. Asıl sorun olması değil de ağır olması. Gnome'da zeitgeist neredeyse aynı işi yapıyor ama çalıştığından çoğumuz bihaberiz. Aradaki fark bu.

stratovarius

Ben ilk zamanlarda denedim smplayer veya herhangibir veri alış verici yapan program açtığımda (rtorrent gibi) ram kullanımı bir anda yüzde 98 leri görüyordu. Konuyla ilgili bir bugda mevcuttu. Sonuç olarak belli bir süre kullanımdan sonra sistemde yavaşlamalar mevcuttu. Normalde 10.10 sürümü ile kde masaüstü olarak en memnun olduğum işletim sistemiydi. 11.04 ile kubuntu ile yine yollarımı ayırdım. Şu anda sorunlar düzelmiş olabilir.

Ayrıca kubuntu 10.10 için olsada depo işlemlerini saymazsak şu başlık performans ayarları için işinize yarayacaktır;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,22962.0.html

Yiğit Ateş

Hız olarak 4.6 gayet tatmin edici. Fakat, Nvidia ekran kartı kullananlarda Konsole penceresini yeniden boyutlandırmaya kalkarsanız sistem donuyor. Makineyi resetlemekten başka çare kalmıyor. Bu sorun olmasa gayet tatmin edici bence önceki sürümlere göre.

karizmaxi

ben daha ayarlara giremeden kitlenip kalıyor resetten başka birşeyde işlemiyor konsola bile düşemiyorum bu masaüstüaraması'nı recovery console ile kapatmanın bir yolu yokmu?
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

GNUbuntu

Kubuntu 11.04 64 bit sürümünü 3 gün kullandım Dell notebookda. Kapatırken genellikle ekran donuyor ve 10 saniye kadar sonra tepki veriyordu. Bazen de zararsız çökme mesajları çıkıyordu. Kullanılmayacak kadar sorun yok ve açıkçası Ubuntu Natty'den daha sorunsuz diyebilirim bana göre. Çünkü Ubuntu 11.04'ü de kullandım üç gün kadar ve pek içime sinmedi açıkçası. Kubuntu'yu neden kaldırdığıma gelince, Gnome alışkanlığı olsa gerek  :)
Önce Saygı...

Tilki

Çıktığından beri Kubuntu 11.04'ü kullanıyorum. Net olarak değerlendirebilmek için ayrı disk bölümlerine Ubuntu ve Kubuntu'yu ayrı ayrı kurdum. Benim kullanım alışkanlıklarıma göre, Kubuntu Ubuntu'dan biraz daha rahat geldi bana. Kde biraz daha oturmuş. Yalnız gözüme takılan bazı küçük sorunları da yok değil. Örneğin hala bulanıklaştırma (blur) efekti aktifken, gölge (shadow) efekti çalışmıyor.

fcengiz

Uzun zamandır Ubuntu sayesinde 1. masaüstü olarak gnome tercih ediyordum fakat Unity ile bu değişti. Kubuntu 11.04 çok daha hızlı geldi bana (Kendi bilgisayarım için, başkalarında farklı olabilir). Güncellemelerden sonra gayet sorunsuz ve hızlı bir şekilde anlaşıyoruz kendisi ile :). Unity çok kasıyor bende,  gnome3 ise gayet hızlı ama stabil değil. Daha çok yeniler zamanla onlarda düzelir sanırım.  Saygılar....

fallofahero

şu unity iyiki çıktı bahaneyle önce gnome den kde ye (ki kde kullanmaktan nefret ederdim) geçtim ama kubuntu çok stabil gelmedi debianda da kde kullanmak pek tat vermiyor sonrada madem değiştirdim diye üşendiğim arch linux a geçtim arch+kde ile sorunsuz mutlu mesut oldum daha da uzun süre değiştireceğimi sanmıyorum

umutubuntu

Genelin aksine ben Kubuntu 11.04'ü imleçsürer ayar bölümünün çökmesi dışında hiç bir sorun yaşamadan kullanıyorum, Unity bana kullanışsız geldi.

ubuntuki lilith

Ben de ilk defa KDE deniyorum, Kubuntu 11.04 ile. Çok uzun uğraşlar sonunda kablosuz ağa bağlanmayı başarmıştım ama nedense ilk açıldığında bağlanmıyor, kablo ile bağlanıp çekiyorum kabloyu, böyle birkaç deneme sonunda kablosuzu kullanabiliyorum. 2-3 gündür ara ara kullanmaktayım, zaman zaman da sonması sorun oluyor benim için.

Sherlock Holmes

Sistem boştayken işlemci ortalaması %6'dan aşağı düşmemesi dışında,
beni düşündüren başka bir sıkıntı yok.(fuzuli bir işlem olmamasına rağmen)