Sorun Cevap Bölümü///

Başlatan ahras, 29 Ağustos 2011 - 23:39:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahras

Selamün Aleyküm arkadaşlar forumda yeniyim fakat bir aksaklığa rastladım Başlıklar altında konu açılıp sorular soruluyor bunun yerine, örnek vermek gerekirse diyelim masaüstü bölümümüzde KDE bölümü yada başka bir bölüme girdiğimde sorunu olan arkadaşlar yeni konu açarak oraya sorunu yazıyor orda cevaplanıyor,  böyle bir yer olmadığından dolayı bende şuanda python bölünde sorunum için konu açtım şimdi, bunun yerine her bölümde yani masaüstü, doananım, yazılım  bölümünde sorun cevap bölümü olsa daha iyi olur diye düşünüyorum hem forum daha rahat ve temiz görünür ve  gerçekten bilgilendirme ya da anlatım yapılan konuları incelemekte zorluk çekmeyiz yeni arkadaşlarada karışık gelmez...

Saygılar Selametle...

zeitgeist

Anlamadım? Anlık mesajlaşma gibi olsun ;ben sorayım biri cevaplasın mı diyorsun?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

decent

Tam olarak nasıl bir şey?
Benzer bir site varsa örnek verebilir misin ?

eribol

ask.ubuntu.com tarzı bir şey isteniyor sanırım. Güzel bir uygulama ancak iş zamanı gerektirir. Forum içerisinde böyle bir şey olması ise forumu daha fazla meşgul eder çünkü ortalığı çöplükten arındıracak şey kullanıcıların soru sormadan önce araştırmasıdır. Bunu da değiştirmek yine kullanıcıların kendisinde olduğundan soru-cevap kısmı aynı şekilde çöplüğe döner. Forumdaki gereksiz başlıklarda da değişen bir şey olmaz.

ahras

Örnek vermek gerekirse www.cyber-warrior.org/forum.asp? orda üyeyim ben ve diyelimki programlamada sorun yaşıyoruz ve sorumuzu o bölüme sabit konu altında yazıyoruz  ve cevaplayan mutlaka oluyor formun araştırılması gerekiyor diyorsun iyi güzelde kimse onla uğraşmadan kono açılıyor bir zorluğu yok bunun sadece sabit başlık koyulcak bu kadar basir bu daha net olmuşur

sem

Bu sefer de orası çöplüğe dönecek eribol'uın dediği gibi...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29006.msg348757#msg348757

Bu başlıkta olduğu gibi herkesin araştırma yapmadan uçbirimi sorduğunda kaç tane konu açılağını tahmin ediyorsunuzdur az çok... Ben de aynı şekilde işin büyük çoğunluğunun kullanıcıların elinde olduğunu düşünüyorum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

bytan

Alıntı yapılan: ahras - 30 Ağustos 2011 - 18:21:21
formun araştırılması gerekiyor diyorsun iyi güzelde kimse onla uğraşmadan kono açılıyor bir zorluğu yok bunun sadece sabit başlık koyulcak bu kadar basir bu daha net olmuşur

Eğer kişi kendi sorunu için bile forumu araştırmaya tenezzül etmiyorsa, dediğin gibi bir başlığa sorununu yazsa dahi, kimse o kişi yerine araştırma yapmaz. Konuyu açan da başlığına "Acil Yardım :S:S:S" yazmazsa, konu içeriğini anlatacak başlığı atarsa, derdini de doğru dürüst aktarırsa, şu an bulunan sistem gayet güzel gider.

Zaten duyuru olarak astığımız sabit başlığı bile okumayan kişi, bölümdeki sabit başlığı da okumaz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7580.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ahras

:d Siz iyimisiniz arkadaşlar siz benim dediğimiz anlamadınız biride çıkmış ordan kişi diyor eger sorun cevap olsaydı böle bi konu açmak zorunda kalmazdım ok? 2.cisi Anlamadığınız gne belli bakın Her bölüme ait kendine özgü sabit konusu olacak ve onun adı sorun cevap yada herneyse olacak ve oraya sorun yazılacak yani sorunu yazarken konu açmak Yok.

1.)  forumda aradım arkadaş sen benim için telaşlanma ben her yazılan yazıyı okuyorum  ;) bide forum bu kadar karışık olmasaydı sorunumu bulabilirdim + bu sorunla ilgili hiç bir çözüm kaynak  bulamadım çünkü olay farklı bir yere kaydı orda yazdıklarımın dışında temalar,görünümler,programların adları birbirine girdi ve bildirimi gerekli yerlere yaptım ok ....

2.) kısım kısım anlatım sana  [  Yazılım Bölümü ---> Programlama ---->  Python ----> Bu python bölümüne girdin mi  girdin heee şimdi orda 4 tane kilitli konu var örnek "Yazılım Geliştirme Ekibine Proje Öneri/İstekleriniz" bi konu açılmış ve kitlenmiş istekler yazılıyor yapılması gereken "Yazılım Geliştirme Ekibine Proje Öneri/İstekleriniz" Bunun gibi Sorun Cevap konusu  açılıp kitlenmesi anladın ?  Sorunu oraya yazcak, sorun yazıldımı en son yazan belli oluyor gören bilen arkadaşta bakıcak ilerde oda o sorunla karşılaşırsa aynı işlemi * yapacak bu kadar basit.

utdmr

Alıntı yapılan: ahras - 30 Ağustos 2011 - 23:17:21
2.) kısım kısım anlatım sana  [  Yazılım Bölümü ---> Programlama ---->  Python ----> Bu python bölümüne girdin mi  girdin heee şimdi orda 4 tane kilitli konu var örnek "Yazılım Geliştirme Ekibine Proje Öneri/İstekleriniz" bi konu açılmış ve kitlenmiş istekler yazılıyor yapılması gereken "Yazılım Geliştirme Ekibine Proje Öneri/İstekleriniz" Bunun gibi Sorun Cevap konusu  açılıp kitlenmesi anladın ?  Sorunu oraya yazcak, sorun yazıldımı en son yazan belli oluyor gören bilen arkadaşta bakıcak ilerde oda o sorunla karşılaşırsa aynı işlemi * yapacak bu kadar basit.
Çünkü oradaki bütün istekler ilk ileti ile alakalı, aynı konu altındaki iletiler.

Sizce gerçekten de, bu forumdaki yüz binlerce iletinin 5 tane soru-cevap başlığı altına dizilmiş olması, kategorilere ve soruna göre ayrılmış, her konuyla ayrı ayrı ilgilenilen ve yukarıdaki arama kutusuyla hepsinin listelenebildiği kategori-alt kategori-soru-çözümler mantığından daha mı kullanışlı?
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

6ng4n

1. olarak yeterince dikkatli okumadğınız anlaşılıyor... Forum kurallarında kabaca irc, msn Türkçesi olarak bilinen bozuk dilin kullanılmaması ve kullanılmasının hoş karşılanmayacağı yazıyor. Bu konuda size sadece hatırlatma yapabilirim uyarmak vb. olaylar yönetici arkadaşların görevi.

2. olarak ise Forumdaki başlık sistemi sorunun "tam" olarak ne olduğunu anlamak için, düzenli derli toplu olsun araştıran kişi sorununu ve çözümü rahat bulabilsin diye var. Aksi takdirde forum ya da ilgili başlık tam anlamı ile çöplüğe dönerdi. Acil Yardım" tarzı ifadeler açıkçası buradaki insanlara bir şey ifade etmiyor, kimseye de etmez; ama misal "kdebase Kurulum Sorunu", "Unity Küp efekt problemi" tarzı ifadeler sorunu anlaşılır kılıyor eğer bir arkadaş bilgiye sahipse buradan yola çıkarak yardım etmeye çalışacaktır...

heartsmagic

Biz iyiyiz de, sen iyi değilsin @ahras. Sebebi de şu:

Alıntı yapılan: bytan - 30 Ağustos 2011 - 21:57:25
Zaten duyuru olarak astığımız sabit başlığı bile okumayan kişi, bölümdeki sabit başlığı da okumaz.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7580.0

Biz durumu tekrar açıklayalım da, sen beğenirsen kalırsın burada beğenmezsen bildiğini yaparsın. Fakat kurallarımıza uyarsan seviniriz.

Burası bir destek forumu ve düzenli tutmaya çalışıyoruz. Şimdi senin istediğin gibi bir başlık olsa ve altına her gelen Sarı Çizmeli Mehmet Ağa sorununu yazsa, cevabını alsa, gitse forumun arşiv vazifesi nasıl yürütülecek. O başlık çöp olmaktan nasıl kurtulacak. Forumda tutturduğumuz düzen nasıl korunacak?

Bunları cevaplayasın diye sormuyorum, yanlış anlama. Kısacası senden cevap beklemiyorum. Lütfen, forumdaki var olan düzeni kabullen, kurallarımızı oku. Forumda yeni açtığı başlığa "Acil Yardım:S:S:S" ismini veren sen, ancak forumun düzeninden bahseden yine sen. Rica ettiğimiz üzere kurallarımızı okuyup, mümkün mertebe buradaki düzene alışmaya çalış lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.