USB'ye dosya kopyalama sorunu

Başlatan noktafat, 14 Ağustos 2011 - 21:31:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noktafat

Görüldüğü gibi taşınırken işlem donuyor ve hata veriyor ayrııntılarda Girdi/Çıktı hatası diyor. Ama şunu farkettim ilgili dosyaları tek tek yada 4-5 er atarsam sorun yok, hepsini aynı anda atmaya çalıştığımda, Dosya İşlemleri açıldığında kitlenme oluyor. ve ardından sistem belleği görmüyor(unmount değil). Bellekle ilgili herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum Gparted ile çok rahat formatlıyorum (bütün dosya sistemlerine) , ama toplu dosya atarkenken bu sorun geliyor başıma
dastan@Dastan-PC:~/Masaüstü$ cp -r ./foto /media/F1B7-FEFB
cp: `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0152.jpg' yazılıyor: Girdi/Çıktı hatası
cp: `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0170.jpg' yazılıyor: Girdi/Çıktı hatası
cp: normal dosya `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0145.jpg' oluşturulamadı: Girdi/Çıktı hatası
cp: normal dosya `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0102.jpg' oluşturulamadı: Girdi/Çıktı hatası
cp: normal dosya `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0042.jpg' oluşturulamadı: Girdi/Çıktı hatası
cp: normal dosya `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0086.jpg' oluşturulamadı: Girdi/Çıktı hatası
cp: normal dosya `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0030.jpg' oluşturulamadı: Girdi/Çıktı hatası
cp: normal dosya `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0158.jpg' oluşturulamadı: Girdi/Çıktı hatası
cp: normal dosya `/media/F1B7-FEFB/foto/IMAG0061.jpg' oluşturulamadı: Girdi/Çıktı hatası

Buda terminalden kopyalarken aldığım hata her dosya için bunu veriyor
root iken mc ile kopyalamayı denedim ondada aynı

barış

Başka bir bellekte aynı problem oluyor mu? Belleklerin kopyalama hızları ve kapasiteleri var bildiğim kadarıyla.

noktafat

telefonu denedim onda sıkıntı yok (nokia e63 usb ile), ama gündüz 2.5 luk hdd aynı sorunu yaptı

cagriemer

fsck /disk/adresi

komutunu calistirinca bir hata buluyor mu harici diskinizde? dosya sistemi ile ilgili bir hata olabilir diye dusunuyorum eger harici disklerinizi kaldirmadan, usb baglantilarini cikariyorsaniz.

noktafat

Hata buluyorda bu komut sadece ext2 formatını denetliyor anladığım kadarıyla, ben fat32(16da olabilir) , ya da ntfs yapmaya çalışıyorum

root@Dastan-PC:/home/dastan# fsck /media/A71D-1AE8
fsck from util-linux-ng 2.17.2
e2fsck 1.41.12 (17-May-2010)
fsck.ext2: Bir dizin - /media/A71D-1AE8 açılmaya çalışılırken hata oluştu

Süper blok okunamıyor ya da doğru ext2 dosya sistemi tanımlamıyor.
Aygıt geçerliyse ve gerçekten bir ext2 dosya sistemi içeriyorsa,
(ve bir takas bölümü veya ufs ya da her neyse değilse)
süper blok bozulmuş demektir. Başka bir süper blok ile e2fsck çalıştırmayı
denemelisiniz:
      e2fsck -b 8193 <aygıt>

cagriemer

Peki harici diskinizi sifirdan ntfs olarak bicimlendirdiginizde ilk kopyalama isleminde dahi kopyalama hatasi veriyor mu?

zeitgeist

Dosya sistemi fat 32 ise 4 gb dan büyük dosyalarda kopyalama hatası alırsın. Bu hususa dikkat etmiş miydin?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

noktafat

Evet zaten sorunu büyük dosyalarda değil resimdeki gibi *.jpg atarken bile oluyor, o durumuda bilyiroum o değil.

noktafat

@cagriemer kusura bakma arada görmemişim  belleği tamamen ntfs ile formatladığımda da aynı sorun başıma geliyor, hariciyi malesef formatlayamıyorum

if

@noktafat, hata çıktısında size önerilen çözümü denediniz mi? Taşınabilir belleği takınız, uçbirmi açınız ve sudo fdisk -l komutunu vererek belleğin yolunu öğreniniz. Misal /dev/sdb1 çıktı. Ardından sudo umount /dev/sdb1 komutunu verip sudo  e2fsck -b 8193 /dev/sdb1 komutunu yürütünüz. İşlem bittikten sonra NTFS dosya sistemi kullanılıyorsa bellekte tekrar takıp kopyalama yapınız. Fat32 kullanılıyorsa ALT+F2, gksu gedit /etc/fstab ile dosya açılır ve /dev/sdb1 /media/noktafat vfat users,owner,rw,umask=000 0 0 yazıp çıkılır. Sonra sudo mkdir /media/noktafat komutu ile dizin oluşturulup bellek bağlanabilir. Bu işlemlerden sonra aynı hata devam ediyorsa, başka yollara bakabiliriz ya da belleğin kendisinde sorun vardır diyebiliriz.

noktafat

malesef olmuyor

dastan@Dastan-PC:~$ sudo  e2fsck -b 8193 /dev/sdb1
e2fsck 1.41.12 (17-May-2010)
e2fsck: Bad magic number in super-block - /dev/sdb1 açılmaya çalışılırken hata oluştu

Süper blok okunamıyor ya da doğru ext2 dosya sistemi tanımlamıyor.
Aygıt geçerliyse ve gerçekten bir ext2 dosya sistemi içeriyorsa,
(ve bir takas bölümü veya ufs ya da her neyse değilse)
süper blok bozulmuş demektir. Başka bir süper blok ile e2fsck çalıştırmayı
denemelisiniz:
      e2fsck -b 8193 <aygıt>

Muhtemelen bellek bozuk, yukarıda hata verdi dediğim usb harddisk sorunsuz çalışıyor, bellek winde çalışıyor linuxda çalışmıyor beğenmedi herhalde artist :)

decent

@noktafat,
Belleği USB yuvasına takın ve sürücüyü güvenle kaldır diyerek bağı kaldırın, fakat USB yuvasından çıkarmayın.
Gparted yazılımını çalıştırın ve NTFS ya da Fat32 dosya sistemleri ile biçimlendirmeyi deneyin.

noktafat

dediğin şekilde 100 seferden fazla yaptım sanırım :)

if

@noktafat, sudo fsck -b 8193 /dev/sdb1 komutu ile deneyiniz bir de.

noktafat

Yok bu komutta da farklı bir sonuç alamadım, öteki belleğimi buldum ve o sorunsuz çalışıyor (kopyalama hızı yerlerde ama olsun:) sanırım linux üzerinde ntfs çok performanslı değil). Çalışan :SanDisk Cruzer Micro: 8,0 GB, Windowsta çalışıp Linuxda çalışmayan bellek: Kingston 4Gb(mor)

heartsmagic

Alıntı yapılan: noktafat - 20 Ağustos 2011 - 15:17:04
sanırım linux üzerinde ntfs çok performanslı değil)

Harici disklerimle güzelce çalışıyorum ben Linux üzerinde. Windows'tan daha verimli olduğunu bile söyleyebilirim.

Bellekte donanımsal bir sorun olmadığına emin miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

noktafat

Windowstada yavaş oluyordu ama linux kadar olmuyordu, linuxda 3mb leri görecek kadar düştü. Bunada şükür ama :) bir de komik bir duurm var ara ara duruyor kopyalarken asz bekliyor sonra devam ediyor sanki önce önbellek tarzı bir yere yazıp sonra aktarıyormuş gibi, linux'un mantığına tam hakim değilim öyle bir özellik mi var?

heartsmagic

Özellik de olabilir, sorun da :) Geçmişte böyle değildi, son zamanlarda görüyorum ben de bunu. Aslında küçük parmak belleklerle NTFS üzerinde sorunumuz vardı, 11.10 ile bakmadım gerçi. Kopyalama çok yavaş hızlara kadar düşüyordu fakat harici disklerde bu sorun yoktu. Sendeyse tam olarak bu sorun yok, G/Ç hatası vermiş hatta bir yerde, bu nedenle sordum donanım sorunu olup olmadığını.

noktafat

evet dediğine bakılırsa G/Ç veren usb bellek bozuk yada uyumsuz(birşekilde sorunlu), Sandisk usb bellek çalışıyor fakat hız kaybediyor. Harici ile deneyemedim şu an yanımda değil, ama şuanki durumda harddiskimde sistem ext4 de, depolama ntfs de ve pek bir sorun yok hız gayet iyi aralarında, dosya sisteminden ziyade belleklerin donanımları yada sürücüleri sistemde birşeyle uyumsuzluk yapıyor galiba

heartsmagic

Parmak belleklerdeki yavaşlama olayı 11.04 dahil sanırım üç veya dört sürümdür var. Eskiden yoktu, bir şeylerle beraber yavaşlama başladı ancak kaç sürümdür bu sorun hallolmadı. Mesela bu konu hakkında rahatlıkla eleştirebilirim geliştiricileri. Diğer dağıtımlarda durum nasıldır bilemiyorum fakat üç sürümdür bu meselenin çözülmemiş olması bir garip. Hata kayıtları da mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam bu konuda.

noktafat

Evet yabancı kaynaklarda da vardı, daha önce denemelerim oldu ama linuxda yeni sayılırım şu an debian kullanıyorum ve bu sıkıntı var

heartsmagic

Debian'da da var demek ki. O zaman mesele ya Debian temelli dağıtımlarda mevcut ya da çekirdekle ilgili bir mesele, bütün dağıtımlarda var.