Her programı kuruyorum ama Skype kuramıyorum.

Başlatan ersoystars, 21 Ağustos 2011 - 02:11:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersoystars

Arkadaşlar bütün programları kurabiliyorum sıkıntı yok ama Skype kurarken cdrom'a kurulum cd'si takmamı istiyor. Konsoldan denediğimde de bu hatayı veriyor

Ortam değişti: Lütfen '/cdrom/' sürücüsüne aşağıdaki gibi:
'Ubuntu 11.04 _Natty Narwhal_ - Release amd64 (20110427.1)'
etiketlenmiş diski takın ve enter tuşuna basın.
Fuuis

heartsmagic

gksudo gedit /etc/apt/sources ile depo dosyana bak ve eğer CD-Rom satırı açıksa kapat.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ersoystars

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ağustos 2011 - 02:16:09
gksudo gedit /etc/apt/sources ile depo dosyana bak ve eğer CD-Rom satırı açıksa kapat.

maalesef o dosya boş
Fuuis

speakerXXL

ersoystars

hocam baktım o kadar ama cd-rom diye bir şey yok. aratıyorum sonuç bulunmuyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ağustos 2011 - 02:22:14

he ben olayı şimdi kavradım :) tamam hallettim çok teşekkür ederim
Fuuis

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sem

Ubuntu'da doğrudan Skype kurulabiliyor mu? Debian'da harici depo eklemem gerekiyordu da... Gerçi uzun süredir kullanmıyorum kendisini, gerek olmuyor ama...

#skype
deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free

İlgili depo ise bu...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

alquirel

Doğrudan kurulum dediğin ben hep sitesinden deb paketi indirip kuruyorum, depo falan uğraşmadan.
Acaba kendi mi ekliyor da haberim yok diye baktım, skype deposu bulamadım kendimde :)

iceboy

Yazılım listesinde yoktu diye hatırlıyorum ben.Ama direkt olarak kendi sitesinden arkadaşların da söylediği gibi en güncel sürümüne ulaşabilirsiniz depo ile vs uğraşmadan.

Hatta buyrun link

http://www.skype.com/intl/tr/get-skype/on-your-computer/linux/

linki açtığınızda mouse nizi hemen indirin'e getirin.Eğer ubuntunuz 32 bit ise en üstteki dosyayı indirin ve indirdiğiniz dosyayı açın..Sonra Kur deyin,hepsi bu kadar.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

dimetokavi

Ubuntu Yazılım Merkezi'nde var; Önce etkinleştiriyorsunuz, akabinde kuruyorsunuz.
Kolay gelsin...

sem

@alquirel
Ben olası güncellemelere karşı depo ile kuruyordum da gerç hiç Skype güncellemesi hatırlamıyorum. sitesinden kurmak da yani alternatif  olabilir aynen, çnkü dediğim gibi herhangi bir Skype güncellemesi aldığımı anımsamıyorum =)...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

eribol

Bu gibi yazılımları yüklemek için Ubuntu Yazılım Merkezi kullanılmalı. Kolaylık sağlıyor. Arama kutusuna yazınca çıkar zaten, eğer ücretli bir program ise(skype ücretli değil) Satın Al der.