Uçbirim Varsayılan Dili

Başlatan klbecit, 21 Eylül 2011 - 16:33:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

klbecit

Arkadaşlar,

Uçbirimde mevcut varsayılan dil UTF-8. Çalıştığım şirkette kullandığımız bir program var. Uçbirim üzerinden kullanıyoruz. Bu program UTF-8 de karakter sorunu ortaya çıkarıyor. Eğer dili ISO-8859-9 yapıp programı çalıştırırsak sorun olmuyor. Ama programı çalıştırdıktan sonra dil seçeneğini değiştirmek de çözüm olmuyor karakter sorunu kalıyor. O yüzden uçbirimin varsayılan dilini ISO-8859-9 olarak ayarlamam lazım.

Bunu nasıl yapabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

speakerXXL

Uçbirimi açınız ve Düzenle menüsünden Profilleri seçiniz. Yeni düğmesine tıklayarak yeni bir profil oluşturunuz.
Hangi profilde olduğunuzu karıştırmamak için yeni oluşturduğnuz profilin Başlık ve Komut sekmesinden İlk Başlık değişkenini değiştirmek faydalı olacaktır.
Yeni oluşturduğunuz profili istediğiniz gibi düzenledikten sonra kapatınız ve uçbirimde sağ tıklayıp Profillerden yeni oluşturduğunuzu seçiniz.
Yeni profil seçili iken Uçbirim menüsüne tıklayın ve Karekter Kodlamasını Ayarla'dan Ekle veya Çıkar'ı tıklayın. Buradan kodlama türünü seçip ekleyebilirsiniz.
Bu şekilde profil arasında geçiş yaparak istediğiniz karekter kodlamasını kullanabilirsiniz.

klbecit

Dediğinizi yaptım ancak ayarlarda utf-8 için çıkarma yapamıyorum. O varken de varsayılan olarak UTF-8 seçiliyor.

decent

@speakerXXL' in önerilerine ek olarak resimlerdeki ayarları kontrol eder misiniz ?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

klbecit

Ayarlarım bu şekilde. ISO-8859-9'u seçebiliyorum ancak varsayılan haline getiremiyorum. Bilgisayarı düşük düzeydeki bilgisayar kullanıcıları kullanacağından dolayı her seferinde uçbirimi açtırıp karakter kodlamasını değiştirip kod girmesini sağlayabilmemiz pek mümkün değil.

O yüzden uçbirimin varsayılan dili ISO-8859-9 olursa bir başlangıç butonu ile gerekli programı çalışır hale getirmemiz gerekiyor.

heartsmagic

gome-terminal için ileride gelmesi gereken destek için ilgili hata kaydı mevcut sağda solda. Şu aşamada --encoding desteği gelene kadar yapabileceğin şey:
LANG=istediğin_yerel_dili gnome-terminal --disable-factory gibi bir kısayolu bir dosyaya atayarak, gnome-terminal'in paneldeki veya menüdeki kısayolunu da bu komut olarak değiştirmek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

speakerXXL

Aşağıdaki kod ile bir terminal emülatörü olan Terminator'ü kurabilirsiniz. Terminator'de varsayılan kodlama ayarlanabiliyor. Sağ-tık Tercihleri açıp Profiles sekmesi altındaki Compatibility sekmesinden bu ayarı yapabilirsiniz.

sudo apt-get install terminator

Aşağıdaki kodla varsayılan terminal emülatorünü değiştirebilirsiniz.

sudo update-alternatives --config x-terminal-emulator

[eklenti yönetici tarafından silindi]