Ubuntu 11/04 Coktu

Başlatan canavaroski90, 14 Ağustos 2011 - 01:13:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canavaroski90

Selamlar herkese. Belki forumda baslik vardir ama bakamadim aciliyetten. Oncelikle harfleri turkce yazamadigim icin ozur diliyorum, Ubuntum cokmus durumda benden kaynakli degil.

Linux ortaminda yeniyim `yeheey yasasin bedava OS` diyerekten girdim. Pardus 2011 -Ubuntu 11.04 arasinda bayagi gittim geldim ve Ubuntu 11.04 amd64 (64bit) indirdim resmi sitesinden ve biraz zorlanarak kurdum. Neyse kullanmaay basladim bayagida hosuma gitti derken ubuntuya yeni baslayanlar icin wikiyi okumaya karar verdim. ( bu arada latexdraw ve arduino programlarini kurdum sadece ve biraz da arayuzde font degisikleri, mail ve chat hesap ayarlari falan yaptim o kadar yani standart ayarlar). Ubuntu wiki de guncelleme icin gerekli olan bi kod satiri vardi, o kod satirini calistirdim terminalden ve Ubuntu 11.10 u buldugunu soyledi bende  guncelle abicim dedim. Guncelledi guncelleme bitiminde `biraz silinecek program buldum sileyim mi` dedi (guncellemenin clean asamasinda) bende elebetteki sil dedim. Sonra sistemi yeniden baslatcam cok huzursum oldum dedi ubuntu, haliyle baslat dedim. simdi GNOME calismiyor ve surekli hata veriyor. su anda ubuntudan yazmaktayim ve sadece firefox aciliyor. napcam netcem bi fikir verrmisiniz aciliyetten??

bide turkce olmayan klavye kullanmak cok * sıkıntı bea...

sistem ozelliklerini eklemeyi unutmusum
packardbell tj75 notebook
4 gb ddr3 1333mhz ram
500 gb wd 7200rpm sataII hdd
ati radeon hd 5650 ekran karti
corei5 2.26ghz islemci
bide bilgisayarda windows 7 yuklu biyerlerde

6ng4n

Üzgünüm ama karasız sürüme güncelleme yapmışsınız (ki özellikle yeni kullanıcılara hiç önerilmeyen bir durum) geri dönebilmek için sıfırdan 11.04 kurmanız lazım kullandığınız kod büyük ihtimal "sudo apt-get dist-upgrade" dir. Ubuntu 11.10 şu an kararsız bir sürüm ve problem yaşamanız oldukça normal. Ubuntu sürüm olarak 64 bit yerine 32 bit kullanmanızı da öneririm nispeten daha az sorunsuz ve paket uyumsuzluğu tarzı sorunlar yok.

decent

Yaptığınız işlem şuradakinin aynısı gibi görünüyor. (http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28592.msg344901#msg344901)

update-manager -d komutu ile yapılan bir yükseltme...
Kısaca kararlı bir sürümden kararsız bir sürüme yükseltme yapmak tavsiye edilmez.

Yükseltme işleminin normal şartlarda sistem kendisi uyardıktan sonra yapılması önerilir.

Şu anda yapılabilecekler arasında 11.04 sürümünü yeniden yüklemek ve yükseltme yapmadan kullanmaya devam etmek sayılabilir.

canavaroski90

Züper bugün yükledim bugün çöktü way be.. Ramazan ramazan bu ne şanssızlıktır yau.. Herneyse.. Gene açtım cankurtaran yeleğim Windows 7yi..

Şimdi aslen 2 sorum olacak bilgili üstatlar..

Birincisi, yazıdğım bilgisayar sistemimi okumuşsunuzdur. Ben 11.04 sürümünü kullanırken, pencereleri sağa sola kaydırmam ya da küçültüm büyütmem falan yani anlayacağınız Ubuntuda ki grafiiksel işlemler bariz yavaştı ( Nasıl bir yavaşlık derseniz; Windows OS'ta ekran kartınızın driverını yüklemedğinizde bir pencereyi kaydırmak istediğinizde bilirsiniz nasıl yavaş yavaş ya da gölge bıraka bıraka gittiğini, tabi bu kadar yavaş ve takılarak değildi Ubuntuda ancak sanki ekran kartımın işlemcisi yetmiyormuş gibi ağır ağır gidiyordu pencereler) Ama 11.10 sürümüne yükseltip, bi ara Gnome (bildiğim adı gnome belki başka bişidir, tam olarak gnome nedir o konuda da zır cahilim) çökmeden biraz Firefox penceresini hareket ettirdim ve süper hızlı harekete sahipt * her şey. Yani normal windows os hızımda. Bu nedendir? Yani 11.04 teki yavaşlık ? Ve 32 bit mi kurayım 64 bit mi?

2. sorum (galiba 3 oldu :) ), nasıl kaldırcam ubuntuyu?

decent

Disk bölümleme ekranına geldiğimizde önceki kurulumu yaptığımız HDD bölümünü seçerek devam edebiliriz.

Disk bölümleme ile ilgili forumdaki konulara göz atmakta fayda var.

Şu an için en iyi seçenek 11.04 yüklemesidir.
32 bit - 64 bit tercihine gelince, yüklemeyi ben yapsam 64 bit yüklerdim.

canavaroski90

bahsettiğim yavaşlık sizce neden kaynaklanıyordur?

decent

Sistemi yükledikten sonra ekran kartı için sürücü yükleyip yavaşlık konusuna tekrar bakabiliriz:

Ekran kartı sürücüsü yüklemek için uçbirimden;

sudo apt-get install fglrx
sudo -i
aticonfig --initial -f
reboot

NOT:
Türkçe kullanımı konusunda lütfen biraz daha özen gösterin.

canavaroski90

Üstat vaktinizi alıyorum belki ama, "Pardus 2011 Dama Dama" ile "Ubuntu 11.04" linux türevleri OS'lar arasında gerçekten çok bariz farklar var mıdır? Linux tabanı hakkında çok bilgim yok ama farkları temel olarak nedir? Özellikle merak ettiğim performans ve program destekleri.

Ayrıca Ubuntu'yu yükledikten sonra en kısa zamanda yavaşlık konusunda sizi tekrar rahatsız edebilirim.

decent

Pardus ile Ubuntu arasındaki farklar için internet üzerinde araştırma yapmanızı öneririm. (Pardus vs Ubuntu)

Sonuç olarak karar son kullanıcıya yani bizlere ait, hangisini tercih edersek onu kullanırız..
Ya da ikisini beraber kullanabiliriz.

heartsmagic

Alıntı yapılan: canavaroski90 - 14 Ağustos 2011 - 02:39:29
Züper bugün yükledim bugün çöktü way be.. Ramazan ramazan bu ne şanssızlıktır yau.. Herneyse.. Gene açtım cankurtaran yeleğim Windows 7yi..

Türkçe konusunu geçiyorum fakat düzenlediğim yerdeki gibi ifadeleri forumda kullanmamanı istirham edeceğim senden.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.