[Çözüldü] Firefox 520 MB ram Tüketiyor

Başlatan emreseckin, 09 Ağustos 2011 - 14:37:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emreseckin

Arkadaşlar 4-5 sekme açık olmasına rağmen 520 mb yiyor el insaf laptop yavaşlıktan ölüyor ne yapabilirim ?

alquirel

Firefox malesef ki bazen eklentilerini (özellikle flashı) çok kullandığım zaman aynı sıkıntıyı bana da yaşatıyor.
Bu gibi durumlarda benim izlediğim yol, Firefox'u nadasa bırakıp yoluma Chrome veya Opera ile devam etmek.

emreseckin

Birde Windows Xpde Firefox yavaş Chrome jet hızıyla çalışırken Linuxta Firefox orta seviyeli hızda Chrome ise aşırı yavaş çalışıyor sebebi ne olabilir ?

Rbbt

Windowsta da Ubuntuda da Firefox 5 yüklü ikisinde de hızlı çalışıyor (: Chrome çok az daha hızlı ama chromede fazla sekme açınca işlemciyi sömürmeye başlıyor o yüzden tercih etmiyorum artık (:
What happens when I become main source of a pain!!!

emreseckin

bilgisayarımın özellikleri okadarda kötü değil aslında
intel dual core t1400 işlemci 1.73 ghz , 2.13 ghz 2(Cpu's)
2 gb ram ddr2?

Kadir Can

neneki

opera da turbo özelliği gayet hoşuma gitmişti. bu arada firefox un hangi sürümünü kullanıyorsun. sürümde bug olabilir.

bigbang

Firefox 4'de bir sorunum yoktu,ancak Firefox 5 güncellemesinden sonra şöyle bir sorunum oldu. Eğer sisteminizde başka bir tarayıcı varsa çıkıyor bu sorun. En azından bende durum bu şekilde. Firefox 5 tek başına yüklü iken bende bir sorun olmuyor. Eğer Chrome veya Opera yüklü ise sorun yaşıyorum. Sorun da şu; mesela Facebook üzerinde herhangi bir flash oyun oynarken özellikle de Cityville tarzı oyunlarda oluyor bu. Bir anda Flash hataları alıyorum ve hata detaylarına baktığımda ise diğer tarayıcılar ile çakışmalar çıkıyor ortaya. Üstelik diğer tarayıcılar kapalı olsa bile oluyordu bu. Bende bu nedenle Firefox kaldırdım, kullanmıyorum artık. Şu an sadece Chrome ile devam ediyorum.
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

alquirel

Yeni sürümle ilgili bir sorun olabilir, gerçi yeni sürümler çıkmadan önce de ben Flash eklentisine yüklendiğimde Firefox bana bu sorunu yaşatıyordu.
Ama açık bile olmayan bir uygulama ile çakışma bana pek mantıklı gelmedi.
Şu hata detaylarını merak ettim.

bigbang

Şu an eğer Firefox 5 kurulu olsa söylerdim detayları ama o kadar çok hata aldım ki, bu yüzden kaldırdım. Eğer tekrar yüklersem ve aynı sorun olursa gösteririm.
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

emreseckin

Video oynatmadım ama Opera çok hızlı çalışıyor Ubuntuda benim gibi sorun yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim.

decent

Etiket geldiğine göre konuyu kapatabiliriz.