[Çözüldü]USB ye yükleyemiyorum

Başlatan seniorokur, 06 Ağustos 2011 - 13:30:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seniorokur

Arkadaşlar bir ay önce yüklediğim ubuntu 11.04'u şimdi kuramıyorum. Unetbootin ve universial usb installer ı denedim ama bir yhere geliyor sonra donuyor. Anlayamadım. Nerede hata var?

Creating the Persistent File diyor ama 3,5 saat oldu hala orada.
I can hear the birds
I can see them fly
I can see the sky
It's about to cry

Warlord

MD5 kontrolu yaptınız mı iso kalıbınızı?

6ng4n

iso kalıbınızı kontrol ettikten sonra belleğinize fat32 olarak biçimlendirip, winrar, 7zip power iso türevi bir programla kalıbın içindeki usbcreator.exe dosyasını masaüstüne çıkartıp çalıştırın isonuzu ve usb belleğinizi seçtikten sonra oluşturabilirsiniz.

decent

Alıntı yapılan: Warlord - 06 Ağustos 2011 - 23:54:36
MD5 kontrolu yaptınız mı iso kalıbınızı?

MD5 önerisine ek olarak bellek üzerinde fiziksel hata kontrolü de öneriyorum.

Belleğe herhangi büyük bir dosyayı kopyalayıp silmeyi denediğinizde sorun oluyor mu ?

speakerXXL

Windows altında usb belleğe kalıp dosyası yazdırmak için en iyi çözüm olarak Linux Live Usb Creator'ı görüyorum. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Linux Live Usb Creator Kurulan Versiyon

Linux Live Usb Creator Kurulum Gerektirmeyen Versiyon

seniorokur

Bir kere pardusun verdiği bir programı kullanmıştım pardus için. ondan sonra flash 8 gb den 2 gb ye düştü. Şimdi hiç bir şekilde kullanamıyorum. Sanırım sorun bu olsa gerek. İso dosyasını kontrol ettim.

Yeni bir flah aldım bugün ona kurdum. Ancak eskisine kuramayacakmıyım bir daha?
I can hear the birds
I can see them fly
I can see the sky
It's about to cry

emreseckin

Kardeş sanırım flash diskinin boyutu düşmüş http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HP-USB-Disk-Storage-Format-Tool.shtml şu linkteki programı çalıştırma şansın varsa Biçimlendirmeni öneririm kesin işe yarıyor bahsettiğin olay benimde başıma gelmişti tek çarem bu program olmuştu :)

speakerXXL

Usb belleğininiz tekrar kullanmak için aşağıdaki linkte anlatılanları uygulayın.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28049.msg337067#msg337067

seniorokur

I can hear the birds
I can see them fly
I can see the sky
It's about to cry

bytan

Sorunun çözüldü mü @OscarPenn?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST