[Nasıl] Ubuntu Studio Tema Yükleme

Başlatan özgürubuntu, 28 Nisan 2009 - 21:18:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

özgürubuntu

Ubuntu Studio (http://ubuntustudio.org/) beğenerek izlediğimiz bir Ubuntu sürümü, Bir çok animasyon ve film Ubuntu Studio ile hazırlanıyor, Pixar'dan, Disney'e bir çok firma ürünlerini Ubuntu Studio üzerinde hazırlıyor. Henüz indirip denemesem de (bazı programlarını indirip deniyorum, mesela ; Ardour gibi) Ubuntu Studio'nun karizmatik temasını terminalde bir kaç kod girerek kullanabiliyoruz. Bu yazıda bunu anlatmaya çalışacağım, sadece tema değil, GTK ve Metacity temaları ile ses dosyaları da birlikte ;
Önce konsola ;
sudo apt-get install ubuntustudio-theme
İkon Temaları için ;
sudo apt-get install ubuntustudio-icon-theme
GDM Teması için ;
sudo apt-get install ubuntustudio-gdm-theme
Duvar Kağıtları için ;
sudo apt-get install ubuntustudio-wallpapers
Meta Paketi için ;
sudo apt-get install ubuntustudio-look

Terminalden kurulumlar bittikten sonra masaüstünde sağ tıklayarak ; Masaüstü artalanını değiştir > Tema bölümünden Ubuntu Studio seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Yönetim > Giriş Penceresi > Yerel menüsünden Açılış Temasını seçebiliriz ve yine Yönetim > Giriş Penceresi >Erişilebilirlik menüsünden açılış seslerini seçebilirsiniz.

AbkHaZiaN

Ben sadece tema ve ikonları yükledim gayet güzel oldu. Teşekkür ederim.

agritux

command

gerçektende değişiklik oldu benim için teşekkür ederim

ihtiyar said

Ben tüm hepsini yükledim, denemek için. Gayet hoş. Teşekkürler @özgürubuntu. ;)

özgürubuntu

özgürubuntu

Beğendiğinize sevindim, güle güle kullanın arkadaşlar :)

agritux

çok güzel duruyor hemen kuruyorum :)
teşekkürler :)

ihtiyar said

Hepsini ya da birden çoğunu tek bir komutta yüklemek için,

sudo apt-get install ya da sudo aptitude install komutundan sonra paketlerin isimlerini birer boşluk bırakarak yazın.

Hepsini yüklemek için,

sudo aptitude install ubuntustudio-icon-theme ubuntustudio-gdm-theme ubuntustudio-wallpapers ubuntustudio-look

garafatma

Bende bir uyarıda bulunayım, temada bir sıkıntı var sanırım, paneli saydam yapmaya kalktığınızda sadece ortası saydam oluyor haberiniz olsun. Denendi..
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ihtiyar said

Alıntı yapılan: keiser_soze - 29 Nisan 2009 - 16:04:29
Bende bir uyarıda bulunayım, temada bir sıkıntı var sanırım, paneli saydam yapmaya kalktığınızda sadece ortası saydam oluyor haberiniz olsun. Denendi..

Sorun değil de bu temada tümünü saydam yapma özelliği yok diyebiliriz. Sanırım bu bir özellik. ;)

garafatma

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 29 Nisan 2009 - 16:06:13
Alıntı yapılan: keiser_soze - 29 Nisan 2009 - 16:04:29

Sorun değil de bu temada tümünü saydam yapma özelliği yok diyebiliriz. Sanırım bu bir özellik. ;)

@ihtiyar said'im bilemiyorum, forumda bir iki konuda bahsi geçmişti farklı temaların panelleri tam saydam yapmadığı, aklımda sorun olarak kalmış, özellikte olabilir :)
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

salvation53

arkadaşlar alt sıradaki kısa yollar temadan hariçmi yükleniyor.
SamSUn  Ondokuz MaYıs ÜNİ.-BİYOLOJİ

heartsmagic

Evet haricen yüklenir. O bir "dock"tur. Awn veya cairo dock olarak forumda aratırsan beğendiğin bir tanesini deneyebilirsin. Buradaki hangisi çıkartamadım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Anıl

özellikle pencere tarasımları  çok güzel  , beğenerek kullanıyorum.Teşekkürler
Ubuntu - SuSe

veterdem

Evet ben demiştim önceden ortası saydam oluyor sadece bunda da aynı genelde sonradan yüklenen bütün temalarda var aynı sorun teşekkürler bende yaptım çok güzel oldu
Erdem

Anıl

Arkadaşlar  Ubuntu Studio'nun kendine özgü Cairo-Dock uygulaması var mı ?
Ubuntu - SuSe

kozanibo

çok teşekkür ederim. ubuntuda temel bilgilerimi oluşturuncaya kadar tema olayına hiç girmemeyi tercih etmiştim ama yine bu konuda fark atıyor bence :)

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: Anıl - 12 Haziran 2009 - 21:58:19
Arkadaşlar  Ubuntu Studio'nun kendine özgü Cairo-Dock uygulaması var mı ?
Tema'mı.?
Dock'mu.?

Cairo-Dock'un (No open GL) olan versiyonunda temaları kendi indiriyor,
Ubuntu studio'ya özgü bir şeye rasgelmedim.

gufabe

Temaları kullanıyorum. Giriş ekranını da http://ubuntustudio.org/files/US3.png resimdeki  gibi değiştirmem mümkün müdür?

heartsmagic

Alıntı yapılan: gufabe - 20 Temmuz 2011 - 02:05:53
Temaları kullanıyorum. Giriş ekranını da http://ubuntustudio.org/files/US3.png resimdeki  gibi değiştirmem mümkün müdür?

Eski GDM temaları yeni sürümde desteklenmiyordur. Ya yeni GDM için tema arayacaksın ya da GDM'yi eski sürüme düşüreceksin. İkincisini pek önermiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gufabe

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Temmuz 2011 - 13:27:42
Alıntı yapılan: gufabe - 20 Temmuz 2011 - 02:05:53

Eski GDM temaları yeni sürümde desteklenmiyordur. Ya yeni GDM için tema arayacaksın ya da GDM'yi eski sürüme düşüreceksin. İkincisini pek önermiyorum.

İşte bu kötü oldu...pastanın üzerindeki vişneden yoksun kalması gibi bir şey.

Rbbt

Güzel temaymış gerçekten (:

Peki üst paneldeki yazıların renklerini nasıl değiştirebilirim, temayı ayarlarken özelliştir yapıp renkler kısmını biraz kurcaladım ama oradan olmadı. Pencerelerde yazılar beyaz çıkıyor ancak panelde siyah kalıyor, haliyle de okunmuyor.
What happens when I become main source of a pain!!!

gufabe

Gdm teması ''Gdm Tweaker'' ile eklenebiliyor. Kurulumu ve diğer küçük, yararlı araçlar...

http://forum.ubuntu-tr.net/subdomains/forum/index.php/topic,27436.0

@Rbbt, Gtk-Ch Theme ile daha okunaklı bir temayla değiştirebilinir. Olumlu tarafı; denetimler ve renkler değişir, pencere kenarı ve simgeler ise aynı kalır.

neneki

ubuntu studio 10.10 denemiştim zamanında gerçekten insan kendini sanatçı zannediyordu. gayet başarılı bir sürüm .. etken madde tema görsellik açısından çok hoş..