[Çözüldü] Bir Pdf Dosyasının Sayfalarını Tersten Sıralama

Başlatan ethem578, 13 Temmuz 2011 - 13:42:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ethem578

Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde bir site kurdum. Osmanlıca içerik paylaşımı da yapıyorum. Ancak paylaştığım pdf dosyalarında düzenleme yapmam lazım. Bildiğiniz gibi osmanlıca sağdan sola doğru yazılıyor. Yayınlayacağım Osmanlıca kitaplar Toronto Üniversitesi tarafından dijital formata çevrilirken Osmanlıcaya göre değil de Latin alfabesine göre soldan sağa taranmış. Osmanlıca için sağdan sola taranması gerekirdi. Yapılan bu yanlışlık sonucu sayfalar Osmanlıcaya göre tersten başlıyor. Yani 200 s.f lık Osmanlıca bir kitabın sayfaları pdf de 200 - 199 - 198 diye geriye doğru gidiyor. Sayfaları otomatik olarak 200 - 1 e 199 - 2 ye 198 - 3 e gelecek şekilde linux altında nasıl sıralayabilirim ? Umarım sorunu anlatabilmişimdir :)

furkankalkan

biraz uzun bi yol olcak ama pdf dosyasını gimple açıp sayfaları resme dönüştürün sonra batch rename yöntemiyle sayıları tersine çevirin ve sonra yine pdf ye dönüştürün. Başka yol aklıma gelmiyor. Belki pdf editörlerinde de terse çevirmek gibi bi özellik vardır.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Tam olarak nokta atışı yapamam ancak bizim taraftaki pdf düzenleyiciler için bir "reorder" araması yapılabilir.
gpdftext, pdfedit, pdftk gibi uygulamalara bakılabilir belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ebubekirs

pdftk ile

pdftk osmanlica.pdf cat 200 199 198 197 196 ...... 1 output osmanlica2.pdf

yapılabilir. Bir de Pdf Mod adlı programda sürükle-bırak ile sayfa düzenleme yapılabiliyor. Belki işinize yarar. Yazılım merkezinden yükleyebilirsiniz.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

ethem578

Alıntı yapılan: ebubekirs - 14 Temmuz 2011 - 11:34:54
pdftk ile

pdftk osmanlica.pdf cat 200 199 198 197 196 ...... 1 output osmanlica2.pdf

yapılabilir. Bir de Pdf Mod adlı programda sürükle-bırak ile sayfa düzenleme yapılabiliyor. Belki işinize yarar. Yazılım merkezinden yükleyebilirsiniz.
Komut benim işime yaramadı. Çünkü noktalı alanlardaki sayfaları da bizim eklememiz lazım. En azından komutu uygulayınca böyle oldu. Ben de pdftk için yazılmış bir arayüz aradım ve pdf chain isimli arayüze ulaştım. Depodan yükledim. Düzenlenecek dosyayı programa ekledikten sonra preferences bölümünde pages i end-1 yapıp dosyayı kaydettiğimizde sayfalar tersten sıralanmış oluyor. Ayrıca programda sayfa yönlerini değiştirme de var. Eminim daha fazla özelliği vardır. Benim için bu ikisi yeterli olduğundan daha fazla kurcalamadım :)

empax

Deneyimleriniz aktardiginiz icin tesekkurler @ethem578. Muhakkak baskalarinin da isine yarayacaktir aktardiklariniz.
Basliga [Çözüldü] etiketi eklersiniz.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|