LAMP ve Wordpress

Başlatan Kaan, 24 Eylül 2011 - 05:17:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaan

localhost üzerine wordpress kurmak istiyordum buradaki adımları uyguladım fakat

sudo chmod 666 /var/www/* -R

kodunda takıldım... chmod 'u 666 yapınca, browser a /localhost yazarak girdiğimde hiç bir şey gelmiyor, fakat şöyle bir kod girersem:

sudo chmod 777 /var/www/* -R

karşıma -sanırım- gelmesi gereken ekran geliyor(resme tıklayarak çok net görebilirsiniz):

acaba wiki de yanlışmı yazılmış ? yani 777 olması gerekirken 666 mı yazılmış ? yoksa ben bir yerde hata mı yapıyorum ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Eylül 2011 - 05:24:56

777 yaptım config dosyasını da hallettim, sonuç: Dashboard 'dayım :) fakat 666 yapınca yine olmuyor...
Ubuntu 10.10 Maverick <3

alquirel

Bir dosyanın erişim hakkı olarak 6 değerini ayarlamak, dosyayı okunabilir ve yazılabilir yapar ancak çalıştırılabilir yapmaz, yani erişim hakkı şöyle olur: rw-

PHP scriptlerinin tarayıcıda çalıştırılabilmesi için o çalıştırılabilir iznini de vermek gerekiyor demek ki. Yani dosyayı rwx yapmak lazım. Yani izni 7 olması lazım ;)

barış

755 olması lazım sanırım ideal izinlerin.

alquirel

Kendi bilgisayarından yayın yapmayıp yerel sunucuda devam ettiği sürece 777 ile 755 arasında bir fark olmaz bence.
(Veya kullandığı bilgisayar tanımadığı kişilerle ortak kullanıma açık değilse :) )

dimetokavi

Aşağıdaki kodu da deneyebilirsiniz (ki ben yerel makinada hep bunu kullanırım). Böylece, /var/www dizinine erişim hakkı verebilirsiniz (KULLANICI yazan yere kendi kullanıcı adınızı yazmalısınız) (@http://goo.gl/7OTxH);

chown -R KULLANICI:KULLANICI /var/www

Kaan

daha sonra localhost u dışarıya açacağım için direk 755 yaptım :) sizce uygun mu ?
Ubuntu 10.10 Maverick <3

cagriemer

Bizim icin uygun fakat sizin istediginiz seyi yapiyor mu? Mesela nicin 215 yapmayip 755 yaptiginizi dusundugunuzde kendinizi ikna edebilen yanitlar verebiliyor musunuz? Eger veremiyorsaniz http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Chmod_Komutu_Kullan%C4%B1m%C4%B1 adresindeki aciklama kismi cok isinize yarayacak.

Kaan

şöyle bir şey var, başka bir makine ile local ip 'mi kullanarak deneme yaptım ve sonuç beklediğim gibi olmadı. sadece text olarak döktü, görseller yoktu
Ubuntu 10.10 Maverick <3

canosayan

muhtemelen site url si ip adresi değil localhost olduğu için.
Chmod bizim işimiz.

ViolenTornado

sanırım senin o kısmı geçmen için 777 okuma ve yazma izini verip daha sonra değiştirmen gerekebilir.Çünkü ilk oluşturma ekranı geldiğinde belirli dosyalara yazım izni vererek girdiğin verilerin database üzerine yazılması gerekebilir. Bundan dolayı 777 en başta yazılması gerekiyordur. Sunuculara attığımızda otomatik oluyor çok uzun zamandır localhost kullanmadım oyüzden tam bilmiyorum belki yanlış düşünüyorda olabilirim.