Haftanin Uygulamasi

Başlatan cagriemer, 11 Temmuz 2011 - 07:52:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cagriemer

Herkese merhaba,

Her hafta o anki guncel masaustu surumu (ornek 11.04) ve en son uzun donem destekli sunucu surumu (ornek 10.04) icin, iki surumden de "nasil yapilir" seklinde tanitilmasi istenen birer uygulama icin talep toplansa bir baslik altinda, daha sonra forumda daha once islenip islenmedigine gore bu talepler bir suzgecten gecirilip anket olarak acilsa ve bu anketler sonucunda haftanin uygulamalari secilse, bu ise gonullu olacak birkac tanitici ile belirli bir format dahilinde uygulama sunumlari yapilsa hos olur diye dusunuyorum. Yani topluluk dokumanlari gibi bir bilgi bankamiz olur. Bu yazilar daha sonra wiki'ye de port edilebilir sorunsuzca. Topluluk dokumanlarindan farki, eger boyle bir uygulama yapilacak olursa hem daha guncel, hem anadilde hem de daha duzgun bir formatta olmasi olacaktir diye dusunuyorum.

Siz nasil dusunuyorsunuz?

canosayan

öncelikle hangi yazılımlar olduğu başlıkta toplanacak sonra anket açılacak sonra gönüllü birileri bu yazılımları öğrenip anlatacak. yol çok uzun. zaten gönüllü birileri olsaydı wiki o tanıtımlarla dolar taşardı.
Chmod bizim işimiz.

agritux

Ubuntu-tr gönüllülerini arıyor

cagriemer

Alıntı yapılan: canosayan - 11 Temmuz 2011 - 08:57:02
öncelikle hangi yazılımlar olduğu başlıkta toplanacak sonra anket açılacak sonra gönüllü birileri bu yazılımları öğrenip anlatacak. yol çok uzun. zaten gönüllü birileri olsaydı wiki o tanıtımlarla dolar taşardı.

calismanin amaci wiki yazimini tesvik etmek zaten. elini tasin altina bir sekilde koyan gonullulerin is gucunu baska yere yonlendirmek gibi bir niyetim yok/yoktu. belirli bir formata uygun yazilar yazildiginda onlari wiki'ye tasimak inanin cok kolay olacaktir. surecin uzunlugu noktasinda, eger uygulama hayata gecirilirse ilk yazi bundan iki ya da uc hafta sonra baslayacak dogrudur fakat ondan sonra her hafta bir adet uygulama islenecektir duzenli olarak. sunu da ekleyeyim, ben sekiz hafta boyunca toplamda onalti uygulamanin en cok merak edilenlerini anlatmaya gonulluyum. hic olmazsa bir deneme sureci olarak bakilir. "neden simdi onalti yazi yazip wiki'ye koymuyorsunuz?" diye itiraz edebilirsiniz. buna verecegim cevap maksimum fayda uzerinden olacak. amazon web services'e nasil ubuntu instance'i kurulacagini ogrenip anlatabilirim. 10.04-12.04 arasindaki iki yillik donemde o belgeden maksimum iki hadi bilemediniz uc kisi yararlanacaktir. ote yandan imap kurulumunu anlattigimda ayni zaman zarfinda elli kisi o belgeden faydalanacaktir. evolution'a kendi posta sunucumuzun ayarlarini nasil ekleyebilecegimizi anlatabilirim fakat kirk kisi evolution kullaniyor seksen kisi thunderbird kullaniyor olabilir. bu durumda thunderbird icin anlatmayi tercih ederim. zaten kisitli olan is gucunu maksimum faydayi saglayabilecek olan belgeye kanalize etmenin bir yonteminin forumda uygulama adi toplanmasi ve daha sonra bunun oylamaya sunulmasi oldugunu dusundum. yontem konusunda daha iyi bir oneriniz olursa seve seve dinlerim.

unutmadan, "bir is uzun zaman aliyor dolayisiyla yapilmamali" diye bir kural olmadigi hususunda hepimiz hemfikirizdir umarim.

sem

Eğer ki yanlış anlamadıysam ki benim şahsi görüşüm de budur Arch Linux gayriresmi sitesinin kurulum teklifi başlığında da dile getirmiştim;

canosayan'ın söylediği iş gücünü başka yere yönlendirmek istediğiniz değil, ki yönlendirilecekse zaten keşke böyle şeylere (Ubuntu-tr Wiki, Arch Forum) yönlendirilse... Fakat ortada bir iş gücü olsa bunlar olurdu zaten.

Karamsar ya da umutsuzluktan söylemiyorum bunu. Eğer böyle şeyler yapılırsa elimden geldiğince destek olurum ben. Fakat fikrimi de açık ve samimi şekilde paylaşmaktan da çekinmiyorum.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

BayboraKaan

Esasinda Sudo'nun kapisi herkese acik, isteyen cok kullandigi sevdigi uygulamanin ayrintilarini, kullanimini, kurulumunu anlatan güzel bir yazi yazsa daha iyi olmaz mi? Forumda bazen konular eskiyip gidiyor. En basit örnek masaüstü resmimizi koydugumuz baslik 160 sayfaya ulasti kim eski sayfalari acip bakar ki?

Ama bir dergi, wiki gelecege belge olarak kalir. Bence herkes kollari sivayip dergimize yazi hazirlamaya baslamali ;)

canosayan

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 11 Temmuz 2011 - 17:51:29
Esasinda Sudo'nun kapisi herkese acik, isteyen cok kullandigi sevdigi uygulamanin ayrintilarini, kullanimini, kurulumunu anlatan güzel bir yazi yazsa daha iyi olmaz mi? Forumda bazen konular eskiyip gidiyor. En basit örnek masaüstü resmimizi koydugumuz baslik 160 sayfaya ulasti kim eski sayfalari acip bakar ki?

Ama bir dergi, wiki gelecege belge olarak kalir. Bence herkes kollari sivayip dergimize yazi hazirlamaya baslamali ;)

bizim niye aklımıza gelmedi bu wikiye taşıma işi murat? gerçi 40 küsür kez davet etmiştik gibi hatırladım bir an ama.
Chmod bizim işimiz.

BayboraKaan

:D Bilmem bende cagri yaptik diye hatirliyorum ama :D