[Çözüldü]Firefox 4 Moonlight uyum sorunu nasıl giderilir ?

Başlatan serdar321, 29 Aralık 2011 - 01:05:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serdar321

Arkadaşlar silverlight uyumlu online tv programlarından tv izlemek için moonlight öneriliyor ancak ben firefox 4 ile uyumlu olmadığıyla ilgili bir hata alıyorum.Önerisi olan var mıdır ?
En kötüsü,en iyisi sandığımızdır.

alquirel

Alıntı yapılan: serdar321 - 29 Aralık 2011 - 01:05:04
Arkadaşlar silverlight uyumlu online tv programlarından tv izlemek için moonlight öneriliyor ancak ben firefox 4 ile uyumlu olmadığıyla ilgili bir hata alıyorum.Önerisi olan var mıdır ?

Güncel sürümlerle uyumluysa Firefox'u güncellemeni öneririm, zira 4'ü ikiye katladılar :)
Uyum sorunu yeni sürümlerde de varsa biraz bakınmak gerekecek.

serdar321

tar.bz2 yüklememde yardımcı olabilir misiniz ?

heartsmagic

@serdar321, 11.10 kullanıyorsan profilinde yazdığı üzere zaten güncel sürümde olman lazım. Sen nasıl hâlâ 4 sürümünde geziniyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

serdar321

11.10 sürümünden bahsediyorsunuz.Bilmiyorum.Eklentiyi indirdim ve kurmaya çalıştım.Verdiği hata "Firefox 4 ile uyumsuz..." gibisinden bir şeylerdi.

alquirel

Sen Firefox 4 yazdığın için güncelle dedim ama eğer Oneiric kullanıyorsan en az Firefox 7 kullanıyorsundur zaten.
Emin olmak için Firefox'ta yardım menüsü altında "Hakkında" penceresine bakabiliriz.

Güncellemek için ek bir işlem yapmaya gerek yok, eğer gelen güncellemeleri kuruyorsanız Firefox 8'desinizdir muhtemelen şuan.

Bu durumda başlığı incelemeye uyum sorunu çerçevesinde devam etmek gerekecek.

Küçük bir Google darbesiyle, Moonlight ile asıl uyumsuz olan sürümün Firefox 8 olduğunu öğrenmiş oldum.
Sayfa şurası : http://askubuntu.com/questions/80293/moonlight-extension-not-working-with-firefox-8

Bir cevapta Moonlight eklentisinde (kaynak kodunda) oynama yaparak Firefox'a yüklenir hale getirme işlemi anlatılmış.
Diğer bir cevapta da Firefox'un bu desteği sunmasının zor olduğundan, onun yerine Chromium kullanmanın daha mantıklı olduğundan bahsedilmiş.

serdar321

Dediğiniz gibi tüm güncellemeleri sorunsuz birşekilde yapıyorum ve yine dediğiniz gibi FF8 kullanıyorum.Chromium için denemeye çalışıyorum 2.4 sürümünü denedim  "Paket geçersiz: 'CRX_FILE_NOT_READABLE'" hatası aldım.Şimdi son sürümünü indiriyorum.Bakalım..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Aralık 2011 - 02:21:25

Hayır.Aşağıdaki eklenti bozuldu diye bir ileti çıkıyor eklentiyi silverlight olarak tanımlıyor.Bunun ubuntu ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.Yazılan programlar silverlight ile uyumlu olduğundan görüntüleyemiyorum.

CeYHuN07

eğer bu çabaların tivibu izlemek içinse ben daha linux da tivibu izleyebilen görmedim maalesef..

serdar321

@ceyhun07.Hayır tivibu izlemek için değil silverlight eklentisi ile online tv izleme sitesi.Bence tivibuyu da bu eklenti yüzünden izleyemiyorlar(eğer wine ile tivibuyu yüklemeyi başarabildiyseler).

speakerXXL

Firefox sürümleriyle uyumsuz eklentiler düzenlenerek uyumlu hale getirilebiliyorlar.
Moonlight eklentisini Firefox 9 ile uyumlu hale getirmek için önce buradan sisteminize uygun versiyonu seçip, üzerine sağ tıklayınız ve .xpi dosyasını farklı kaydediniz.
İndirdiğiniz .xpi uzantılı dosyanın uzantısını .zip olarak değiştiriniz.
Sonra dosyaya sağ tıklayıp Arşiv Yönetici ile açınız.
META-INF dosyasına sağ tıklayıp siliniz.
Sonra install.rtf dosyasına sağ tıklayıp Birlikte Açı seçiniz.
Açılan pencereden Gedit'i bulup metin editörü ile dosyayı açınız ve aşağıdaki satırları bulunuz.
<em:maxVersion>4.0.*</em:maxVersion>
4.0.* değerini 9.0.* şeklinde değiştiriniz, aşağıdaki şekilde olacak.
<em:maxVersion>9.0.*</em:maxVersion>
Değişikliği yaptıktan sonra dosyayı kaydedip kapatınız ve açılan pencerede Güncelleştir düğmesine tıklayınız.

İsterseniz yukarıdaki düzenlemeyi yapın, isterseniz yukarıdaki şekilde düzenlenerek Firefox 11'e kadar uyumlu hale getirilmiş hazır dosyaları aşağıdaki bağlantılardan indirip deneyebilirsiniz.

Moonlight 32 Bit Firefox 11'e Kadar

Moonlight 64 Bit Firefox 11'e Kadar

Aynı yöntemi Firefox'un yeni sürümleri ile uyumsuz diğer eklentiler için de deneyebilirsiniz.

serdar321

Silverlight yan uygulamasının çöktüğünü iletse de go.microsoft'tan silverlight dosyasını edinin yazısı çıkmıyor.Yani sorunum çözüldü.Teşekkürler.