Ağda Kişisel Dosya Paylaşımı Yapıcaktım, Ama Paket Hatası Aldım ??

Başlatan GmLksZ, 27 Haziran 2011 - 19:02:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GmLksZ

Öncelikle merhabalar arkadaşlar, şimdi evde 3 adet pc var. İkisinin işletim sistemi Windows XP, benim kullandığım pc'nin ki ubuntu 10.10. Benim pc'ye ilk ubuntu formatında sambayı yüklememe rağmen evdeki diğer iki pc'yi görüyodu, sonra samba'yı ve diğer paketleri yükledim ağ ya giriyorum, windows ağı çıkıyor tıklıyorum "Konum bağlanamadı,Sunucudan paylaşım listesi alınırken başarısız olundu." diye hata alıyorum. Yerler>Sunucuya bağlan dediğimde de diğer pclerden herhangi birinin ıp adresini yazdığımda   paylaşılan dosyalarını  görebiliyorum. Asıl sorum şu ubuntu yazılım merkezinden kişisel dosya paylaşımı isimli yazılımı yükledim, çalıştırdım ve şöyle bir problem oluştu. Dosyaları ağ üzerinden paylaştırın altında şöyle bişi yazıyor "This feature cannot be enabled because the required packages are not installed on your system" , türkçesi şu ; "Gerekli paketler sisteminizde yüklü olmadığı için bu özellik etkin değil", bu hatanın bahsettiği paketler hangisi acaba, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden sağolun.  :)

6ng4n

GmLksZ

@6ng4n, samba kurulu zaten. Sambaya bağlı server paketlerini kendi kurmuş zaten, sağolasın. :)

heartsmagic

Bir hata kaydı mevcut bu konuda:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-user-share/+bug/536766
Fakat bir şey çıkmıyor ne yazık ki bu hata kaydından.

Şunu deneyebilir misin:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1502265

İlk adımda dediği gibi yazılım merkezinden Samba'yı bulup, kur demekle işe başla. Ben zaten kurmuştum diyeceksin, sen yine de dene :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GmLksZ

@heartsmagic, teşekkürler yaptım ama sonuç aynı. Ya ilk kurduğumda diğer ağlara girebiliyordum, ama şimdi giremiyorum. Acaba bilmeden birşey mi sildim ???

finix

Çok basit bir yöntem söyleyeceğim. Fedora'da işe yaramıştı başka bir paket için.
Kaldırıp, tekrar yükleyin? :))

6ng4n

tasksel yükleyip synapticten paketleri göreve göre seçten samba dosya paylaşımını da deneyebilirsin.